قوانین-جرم-مزاحمت-و-سلب-آسایش-در-قانون

قوانین جرم مزاحمت و سلب آسایش در قانون (انواع مزاحمت در قانون) 

مزاحمت به معنای برهم زدن آسایش شخص یا افرادیست حال این مزاحمت میتوانند زبانی یا بر اثر رفتار و یا حتی وجود خود شخص باشد  . به شخصی که آسایش را برهم میزند مزاحم گفته میشود.

بررسی انواع مزاحمت برای افراد

 انواع مزاحمت شامل موارد زیر می گردد.

1-مزاحمت تلفنی.

2- مزاحمت برای بانوان و کودکان.

3- مزاحمت ملکی. ( در صورت علاقه به مطالعه مقاله وکیل دعاوی ملکی اینجا کلیک کنید.)

4- مزاحمت مجازی( در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر مقاله مجازت مزاحمت مجازی را مطالعه کنید)

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل مزاحمت تلفنی

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

اقدامات لازم هنگام وقوع مزاحمت |پیگیری شکایت مزاحمت تلفنی

فرد شاکی  علاوه بر جمع‌آوری ادله می‌تواند با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرد. در این حالت مامور پلیس در محل جرم حضور پیدا کرده و براساس مشاهدات خود مزاحمت ایجاد شده را صورت جلسه خواهد کرد.

آیا مزاحم افراد شدن جرم محسوب می شود؟

هرگونه عمل یا رفتار یا کردار که موجب سلب آسایش و آرامش افراد گردد جرم مزاحمت محسوب می گردد.

برای ارتباط با وکیل متخصص و دریافت مشاوره حضوری رایگان اینجا کلیک کنید.

چگونه اثبات کنیم کسی مزاحم ما شده است؟ | اثبات مزاحم شدن

لازم به ذکر است که این صورت جلسه همچون شهادت دادن شاهدان در دادگاه برای شکایت و اثبات مزاحمت تلفنی اعتبار دارد.

برای اثبات جرم مزاحمت تلفنی  و سلب آرامش، علاوه بر دلایل عمومی اثبات جرائم که در قانون مجازات اسلامی نیز به آنها اشاره شده از قبیل: اقرار، شهادت و … می توان از اماراتی چون صدای ضبط شده فرد مزاحم استفاده کرد که قاضی رسیدگی کننده می تواند در این زمینه نظریه کارشناس خبره امر را نیز جلب کند باید توجه داشت که با توجه به جایگاه رفیع علم قاضی در نظام کیفری ایران و مستندا به ماده 12 : در صورتی که علم قاضی با ادله ثانونی دیگر در تعارض باشداگر علم ، بین باقی بماند ، آن ادله برای قاضی معتبر نیست و قاضی با ذکر مستندات علم خود و جهات رد ادله دیگر، رای صادر می کند. چنانچه برای قاضی علم حاصل نشود، ادله قانونی معتبر است و بر اساس آنها رای صادر می شود

برای اینکه مشاوره حقوقی حضوری رایگان در شهر خودت داشته باشی اینجا کلیک کن.

چگونه مزاحم تلفنی را اثبات کنیم؟

برای اثبات جرم مزاحمت تلفنی  و جرم سلب آرامش، علاوه بر دلایل عمومی اثبات جرائم که در قانون مجازات اسلامی نیز به آنها اشاره شده از قبیل: اقرار، شهادت و … می توان از اماراتی چون صدای ضبط شده فرد مزاحم استفاده کرد که قاضی رسیدگی کننده می تواند در این زمینه نظریه کارشناس خبره امر را نیز جلب کند.

مزاحمت تلفنی

به این معنا که شخصی با استفاده ازتلفن یا دیگر وسایل مخابراتی برای شخصی دیگر مزاحمت ایجاد کند و باعث ازبین رفتن آسایش او شود که این سلب آسایش میتواند با استفاده از فوت کردن – سوت زدن -فحاشی -تهمت زدن و حتی دادن خبرهای غیر واقعی باشد.

مزاحمت تلفنی | آیا مزاحمت تلفنی جرم محسوب می شود؟

در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی در می یابیم که قانونگذار به صراحت مزاحمت تلفنی را جرم دانسته و برای کسی که اقدام به مزاحمت تلفنی و ایجاد مزاحمت و سلب آرامش می کند مجازاتی در نظر گرفته است.

برای راهنمایی بیشتر و مشاوره حقوقی در شهر تهران می تونی اینجا کلیک کنی تا وکیل نوین بهترین راهنمایی رو بهت بکنه.

مجازات مزاحمت تلفنی

ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) :هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد. به لحاظ داشتن جنبه عمومی در جرم سلب آسایش عمومی ازجرایم غیرقابل گذشت محسوب می گردد.

صرف تماس تلفنی می تواند واجد عنوان مزاحمت شود حتی اگر یک بار واقع شده باشد.

در باب مقررات خاص قانون شرکت مخابرات باید خاطر نشان کرد به موجب ماده واحده اصلاح تبصره 2 ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابراتی ایران مصوب سال 1336 :  هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوءنیت ارتباط دیگری را مختل کند بار اول پس از کشف ، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود .برای بار دوم پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود و برای بار سوم شرکت مخابرات ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع آوری منصوبات تلفن کرده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از تسویه حساب مسترد خواهد کرد.

به طور قطع سپری کردن تمامی این مراحل نیازمند وکیل خبره و متخصص است که بتواند با لایحه و ادله قوی حق شما را بگیرد.

حکم مزاحمت تلفنی ناموسی

در خصوص حکم مزاحمت تلفنی ناموسی ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 نقش کلیدی دارد. مطابق با این ماده؛هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا شش ماه محکوم خواهد شد.

که مطابق با تبصره ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال ۱۳۹۹، مجازات‌ حبس ماده فوق به نصف تقلیل می‌یابد.( در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در باره مقاله مزاحمت تلفنی اینجا را کلیک کنید.)

حکم مزاحمت ناموسی مجازی

مقام قضایی طبق مواد قانون جرایم رایانه ای اقدام به صدور حکم میکند:

1404.12041

تبصره ـ چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.»

«ماده17ـ هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

در اینجا به یک نکته بسیار مهم اشاره می کنم. خیلی از موکلان به ما رجوع می کنند و می گن که در اینستاگرام یا واتساپ توسط افرادی مورد هتک و آزار و اذیت قرار گرفتیم  و الان می خوایم  شکایت ازشون کنیم. چی کار باید بکنیم؟

توجه داشته باشید برای شکایت از افراد در این دو پیام رسان خارجی، سرعت عمل از همه مهمتره. دلیل این کار این هستش که سرور های این دو پیام رسان خارج از کشور می باشند و  دسترسی به اطلاعات و برسی صحت و سقم پیام برای پلیس فتا به شدت کار مشکلی می باشد. به هر حال ما در دادگاه پرونده هایی داریم که با وجود  تاییده پلیس فتا باز هم شاکی نتوانسته کاری را پیش ببرد. قضات به دلیل بحث حیثیت افراد به راحتی حکم  صادر نمی کنند. ولی با داشتن وکیل خوب و لایحه قوی می توان کار را به خوبی پیش برد و از حیثیت خود دفاع کرد.

سامانه وکیل نوین سامانه آموزش مسایل حقوقی و معرفی وکیل متخصص به هموطنان عزیز در سراسر کشور می باشد. بدین نحوه که متقاضیان ابتدا با تکمیل فرم درخواست وکیل متناسب با موضوع انتخابی، اطلاعات وکیل به محض تکمیل فرم برای ایشان ارسال میگردد. پس از ارسال اطلاعات، وکیل به تلفن همراه شما تماس و ۵ دقیقه مشاوره تلفنی صورت می پذیرد.

حکم مزاحمت تلفنی برای زن شوهر دار |مجازات جرم مزاحمت برای بانوان

به محکم جازات برای اشخاصی که اقدام به مزاحمت تلفنی برای نوامیس و زن شوهر دار که منتج به مزاحمت و سلب آسایش شود نیز مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به اصلاحیه 1399 صدور حکم می گردد.

انواع مزاحمت تلفنی و مجازات هر کدوم

مجازات هرگونه مزاحمت تلفنی درماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)  مقرر گردیده است:هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد.

صرف تماس تلفنی می تواند واجد عنوان مزاحمت  و صلب آسایش شود حتی اگر یک بار واقع شده باشد.

اثبات مزاحمت از حق

ادله اثبات دعوای ممانعت از حق : اقرار . سند . شاهد .امارت و قسم میباشند که اقدام به ممانعت از حق و سلب آرامش کند به مجرم شناخته شده و به مجازات محکوم می گردد.

مجازات جرم مزاحمت از حق

 ماده 690 قانون مجازات اسلامی: هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره ۱ – رسیدگی به جرائم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره ۲ – در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی می‌تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.

مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان

مزاحمت تلفنی ناموسی در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی : مطابق با این ماده؛هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا شش ماه محکوم خواهد شد.

بر طبق ماده 619 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی:

«هر کس در معابر و اماکن عمومی مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون به آنان توهین کند به حبس از 2 ماه تا 6 ماه و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود.»

این جرم از جرایم عمومی و غیر قابل گذشت محسوب می شود و حتی با رضایت شاکی جنبه عمومی جرم پابرجاست.

جرم سلب آسایش به لحاظ اهمیت جنبه ی عمومی دارد .

نمونه رای مزاحمت برای بانوان

شکایت ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در خصوص اتهام ح.ص. فرزند الف. مبنی بر 1ـ ایجاد مزاحمت بانوان 2ـ تهدید و 3 ـ فحاشی نسبت به شاکی الف.  فرزند الف. با عنایت به جمیع محتویات پرونده، گزارشات واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به اقاریر صریح و مقرون به واقع وی در جلسه دادگاه و ابراز ندامت و پشیمانی از ارتکاب جرائم موصوف و همچنین توجه به مؤدای گواهی مطلعین که ادعای مطرح شده از سوی شاکی به شرح منعکس در پرونده مبنی بر ایجاد مزاحمت و تهدید و فحاشی توسط متهم را تأیید نموده اند و همچنین عنایت به اینکه قبلاً نیز مرتکب ایجاد مزاحمت برای شاکی گردیده که شاکی نسبت به وی اعلام گذشت نموده است، ولیکن نه تنها متنبه نگردیده بلکه به ایجاد مزاحمت و ارتکاب جرم اصرار ورزیده بنابراین با توجه به مراتب فوق‌الذکر بزهکاریش نزد دادگاه محرز و مسلم است فلذا به استناد مواد 608 ، 619 و 669 از قانون مجازات اسلامی حکم محکومیت وی به لحاظ  مجازات ایجاد مزاحمت و سلب آسایش به تحمل چهار ماه حبس تعزیری به انضمام تحمل هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و به لحاظ تهدید به ضررهای نفسی به تحمل چهار ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و همچنین به لحاظ فحاشی و توهین به پرداخت یک میلون ریال جزای نقدی درحق صندوق دولت صادر و اعلام می‌گردد رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

اثبات مزاحمت درب منزل

ادله اثبات دعوای ممانعت از حق یا مزاحمت از حق: اقرار . سند . شاهد .امارت و قسم میباشند که اقدام به ممانعت از حق و سلب آرامش کند مجرم شناخته شده و به مجازات محکوم می گردد.

ایجاد مزاحمت برای خانواده

مزاحمت طبق قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و برای آن مجازات تعیین شده است و مجازات مزاحمت برای خانواده طبق در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی : مطابق با این ماده؛هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا شش ماه محکوم خواهد شد.

جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در محل کار

به عنوان مثال همکاری در محل کار از طریق انداختن نامه اقدام به تهمت و فحاشی نموده .فرد از همکار خود باید تحت عنوان های عمل مباشرت در افترا و توهین و در صورت اثبات جریمه و شلاق و حبس خواهد داشت.زیرا قرض ازمزاحمت همکار بخص ایجاد مزاحمت و سلب آرامش است.

افترا جرمی است که در آن شخص عنوان مجرمانه ای را به دیگری نسبت می دهد و یا عناوین منتسبه را منتشر می کند بدون اینکه توانایی اثبات آن را در محاکم داشته باشد. افترا یک عمل مجرمانه است که قانونگذار آن را در مواد 697 و 699 قانون مجازات اسلامی جرم انگاری کرده و برای آن مجازات تعزیری در نظر گرفته است.

مزاحمت ملکی

یک شخص دارای یک واحد آپارتمان و یک واحد پارکینگ در یک ساختمان چند طبقه است. حال یکی از همسایگان، خودروی خود را به نحوی پارک می کند که فرد مورد نظر قادر به پارک کردن خودرو در محل پارک قانونی خود نمی باشد. یا خودرو شخص دوم، نوعی پارک شده است که شخص اول قادر به خارج ساختن ماشین پارک شده و استفاده از آن نمی باشد.

مزاحمت در قانون مجازات اسلامی در ماده 690 قانون مجازات اسلامی به شرح زیر بیان شده است:هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره ۱ – رسیدگی به جرائم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره ۲ – در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی می‌تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.

بر طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی

ماده 619 ق.م.ا به سوال سلب آرامش یعنی چه را پاسخ میدهد؟ هرگونه به هم زدن آرامش در فرد. هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

برطبق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی

غرض از مزاحمت سلب آرامش از فرد است.هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌ کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

پیگیری شکایت مزاحمت تلفنی:

امکان پیگیری از سوی شرکت مخابرات و ازطریق دادسرا و تنظیم شکایت کیفری قابل رسیدگی است.( در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر مقاله شکایت مزاحمت تلفنی را کلیک کنید.)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه(4)

    • نظری

    • 2 سال قبل

    چگونه به نیروی انتظامی اطلاع بدهم که من رزمنده دوران دفاع مقدس هستم حال بطور شبل نه روز مزاحم دارم کاش کار است چون کار های ..وصنتعی ..تولید میکنند حال به چه مقامی از نظام بکوبم حتی میخوان عکس و فیلم گرفت چون سایه آنها داخل خانه بموضوع نمایان است

      • حمید رضا عظیمی

      • 2 سال قبل

      معمولا باید کارت جانبازی داشته باشید و در صورت ایجاد مزاحمت براتون میتونید تماس بگیرید تا صورتجلسه انجام بشه

    • سلیمی

    • 1 سال قبل

    یک کارگاه روبروی خونمون هس اسایش آزمون گرفته نوروز اسایش داری ناشب آزمایش های که میان کارگاه لطفا راهنمای کنید

      • حمید رضا عظیمی

      • 1 سال قبل

      سلام میتونید با پلیس 110 تماس بگیرید

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود