وکیل استرداد جهیزیه در پاک دشت

وکیل استرداد جهیزیه در پاک دشت

 

استرداد جهیزیه با سیاهه

لیست سیاهه در واقع همان صورت برداری از اجناس جهیزیه است و گویای لوازم و اقلامی است که زوجه

 به عنوان جهیزیه به منزل زوج آورده است. در صورت داشتن سیاهه جهیزیه، به راحتی می توان حکم استرداد جهیزیه را گرفت و مشکلی از نظر حقوقی وجود ندارد.

در صورت عدم نبود سیاهه چگونه جهیزیه را پس بگیریم؟

در صورت نبود سیاهه جهیزیه، شما باید از راه های دیگر اقدام به استرداد جهیریه کنید. مثلاً اگر اجناس دارای فاکتور خرید معتبر به نام زوجه یا خانواده او باشند، ارائه گردد. در صورت فقدان سیاهه و فاکتور خرید معمولاً شهادت شهود، بعنوان راهکاری برای کشف حقیقت پیشنهاد می شود. دراین حالت زوجه باید استشهادیه ای را شامل لیست اقلام جهیزیه برای استرداد جهیزیه تنظیم نماید که به امضای چند تن از اقوام، دوستان و آشنایان برسد و قاضی با استماع شهادت شهود علم به مالکیت زوجه بر اموال جهیزیه پیدا کند.

فرآیند رسیدگی به دادخواست استرداد جهیزیه در پاک دشت

پس از ارائه دادخواست دادگاه جلسه ای را برای رسیدگی تعیین نموده و پس از شنیدن اظهارات طرفین، چنانچه ادعای زن مورد قبول شوهر واقع گردید شوهر را ملزم به استرداد این اموال می نماید.

در غیر این صورت قرار استماع شهادت شهود صادر می شود که در وقت معین افرادی که ذیل استشهاد را امضا نموده اند به دادگاه مراجعه و مشاهدات خود را بیان می دارند. در صورتی که این اظهارات مقبول واقع شود حکم به استرداد جهیزیه صادر خواهد شد و چنانچه زوج از اجرای حکم دادگاه امتناع نماید، از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام خواهد شد.

در ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی:

تهیه وسائل زندگی از مواردی است که بر عهده‌ی شوهر است (جزء نفقه). ولی طبق یک سنت الزام آور در خانواده‌ها در حد توانایی خود تا جایی که بتوانند وسائل مورد نیاز و شاید بیشتر را ، برای شروع زندگی دخترشان فراهم می کنند. فراهم کردن جهیزیه توسط دختر و بردن آن به منزل شوهر به معنای این که شوهر مالک وسائل می شود، نیست و فقط در حکم امین می باشد

و دختر مالک جهیزیه است و شوهر فقط می تواند از آن‌ها استفاده کند و نفع ببرد. با این وجود زوجه می تواند در هر زمانی که خواست جهیزیه خود را طلب کند و هر اقدامی نسبت به اموال خود انجام دهد. ( مثل ببخشد ، بفروشد و… ) یا استرداد جهیزیه را بخواهد.

وکیل استرداد جهیزیه در پاک دشت

تعیین تکلیف اموال هنگام طلاق

در هنگام وقوع طلاق از اموال منقولی که در منزل مشترک وجود دارد آنچه که مورد استفاده اختصاصی زن است به خودش تعلق می گیرد و اموال اختصاصی مرد نیز متعلق به خودش است. اما جهیزیه فرق می کند. بهتر است هنگام انتقال جهیزیه افرادی در محل حضور داشته باشند تا این روند با کمترین مشکل به پایان برسد. شاید در هنگام استرداد جهیزیه باز هم اتفاقاتی بیفتد که به هیچ عنوان به نفع طرفین نخواهد بود، بنابراین چه بهتر که با حضور شاهد همه چیز ختم به خیر شود.

ارکان دعوای استرداد جهیزیه

الف) جهیزیه آوردن از سمت زوجه در هنگام شروع زندگی مشترک

ب) باقی بودن جهیزیه، در صورتی که جهیزیه به صورت عینی وجود نداشته باشد. طبق ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه بدون ورود در ماهیت امر قرار استماع دعوا صادر می کند.

ج) در صورتی که زوج جهیزیه را تصرف کند، اگر جهیزیه در تصرف زوج نباشد در صورتی که به دعوا توجه نشود برابر بند ۴ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوا صادر می شود.

مدارک لازم برای دعوی استرداد جهیزیه

  1. اصل سند ازدواج یا کپی از آن
  2. اصل شناسنامه زن
  3. اصل کارت ملی زن
  4. سیاهه جهیزیه معتبر

دادخواست استرداد جهیزیه در پاک دشت

در مواردی که جهیزیه به مشکل دیگری بین یک زوج در حال طلاق تبدیل می شود، تقدیم دادخواست به دادگاه صالح برای رسیدگی به خواسته‌ی  استرداد جهیزیه بهترین راه حل است. در این مورد زن باید دادخواست استرداد جهیزیه را در دادگاهی که به اصل طلاق رسیدگی کرده، تنظیم کند تا در این باره تصمیم گیری شود.

هنگام تحویل  صورتی از اموال مذکور تهیه و به امضای حاضرین به ویژه شوهر می رسد که این امر در سهل نمودن استرداد جهیزیه در دادگاه بسیار اهمیت می یابد. البته باید توجه داشت که اگر زوجه در هنگام طلاق با در پیش گرفتن لج و لجبازی بخواهد بدون روند قانونی اقدام به انتقال جهیزیه خود کند با مشکلات بیشتری روبرو خواهد داشت به خصوص اگر سیاهه جهیزیه به امضای شهود نرسیده باشد.

او در حالی می تواند متهم به سرقت از منزل مشترک شود که اموال متعلق به خود اوست. اگر سیاهه ای که توسط شهود امضا شده وجود نداشته باشد در گام بعدی باید به سراغ فاکتورهایی رفت که در هنگام خرید جهیزیه صادر شده است. اگر این مورد نیز در دسترس نباشد حل مشکل تا حدودی پیچیده می شود.

نمونه دادخواست استرداد جهیزیه بدون لیست سیاهه

نمونه دادخواست استرداد جهیزیه به شورای حل اختلاف

مشخصات طرفین نام نام خانوادگى نام پدر شغل محل اقامتشهر – خیابان -کوچه –  شماره –پلاک

خواهان

خانم/آقای..
خوانده خانم/آقای..
وکیل
تعیین خواسته وبهای آن ۱- الزام خوانده به استرداد جهیزیه مقوم به ….. ریال    ۲- صدور قرار تامین خواسته ۳- پرداخت کلیه خسارات ناشی از دادرسی
دلایل ومنضمات دادخواست ۱.کپی مصدق عقدنامه شماره ۱۴۸۶۵           ۲. سیاهه اموال     ۳. عنداللزوم شهادت شهود

اینجانب به موجب کپی مصدق عقدنامه شماره … مورخ … دفترخانه شماره … شهرستان … با خوانده عقد ازدواج دائم منعقد کرده ام. در طول زندگی مشترک با توجه به اختلافات متعددی که بوجود آمد اینجانب با خوانده به موجب طلاقنامه شماره … مورخ … شهرستان … از یکدیگر جدا شدیم. در ابتدای ازدواج لیست سیاهه جهیزیه تهیه کردیم که نشان می دهد جهیزیه متعلق به بنده است و این لیست پیوست شده است.

با وجود مراجعات بسیار اینجانب و همچنین ارسال اظهارنامه به شماره … مورخ … خوانده از استرداد جهیزیه خودداری می کنند. لذا در ابتدا برای جلوگیری از تضییع خواسته با استناد به مواد ۱۰۸ الی ۱۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی صدور قرار تامین عین خواسته را تقاضا دارم. همچنین با استناد به مدارک ضمیمه شده و مواد ۶۱۹ و ۶۲۰ قانون مدنی و ماده ۱۹۸ قانون آیین دادرسی مدنی صدور حکم به محکومیت خوانده به استرداد جهیزیه و قرار تامین خواسته به انضمام کلیه خسارات قانونی و هزینه های دادرسی را استدعا دارم.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل استرداد جهیزیه در پاک دشت

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود