قاچاق کالای ممنوع از جرایم قاچاق کالا و ارز و جرایم اقتصادی محسوب می شود.قاچاق کالای ممنوع از جنبه ی فرهنگی و قانونی هم تاثیرات سویی دارد.قاچاق ارز و کالا حتی کالاهایی که مجاز و مشروطند موجب اخلال در نظام اقتصادی می شوند. کالاهای ممنوعه یعنی کالاهایی که در کشور خرید و فروش و حمل و نگهداری آن جرم است قاچاق آنها هم مجازات دارد مانند مشروبات الکلی مواد مخدر وسایل قمار و محصولات مبتذل و مستهجن.

قاچاق یک جرم سازمان یافته و فراملی است که از مرزهای هرکشوری عبور می کند و مشکلات متفاوتی اعم از اقتصادی فرهنگی و اجتماعی به وجود می آورد.وجه ی دیگری از جرم قاچاق کالای ممنوع آن است که با خرید و استفاده قاچاق کالاهای ممنوعه سود حاصل از آن به جیب گروهک های تروریستی می رود و با بالا رفتن توان اقتصادی شان  در پی تجهیز نیرو و مهمات برآمده و در صدد تجاوز و دست درازی به کشورمان بر می آیند.

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص جرایم اقتصادی

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

قاچاق کالا و ارز چیست؟

قاچاق کالا و ارز عبارت است از هر فعل یا ترک فعلی است که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد و براساس این قانون و یا سایر قوانین، قاچاق محسوب و برای آن مجازات‌ تعیین شده باشد، در مبادی ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی کشف شود.

کالاهایی که توسط نیروهای نظارتی و یا نیروی انتظامی کشف و یافت می شود متنوع هستند و گزارش آن به دیگر سازمان ها هم فرستاده می شود مانند:

1-اگر کالای قاچاق گمرکی باشد که مجوز و پروانه نداشته باشد به گمرک گزارش داده می شود.

2-اگر کالای یافت شده طلا و نقره باشند چه مسکوکات چه زیور آلات و چه شمش به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کشور گزارش داده می شود.

3-اگر کالای کشف شده دارو و مواد مخدر و روان گردان باشد به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گزارش داده می شود.

4-اگر قاچاق ماهی باشد به سازمان شیلات گزارش داده می شود.

5-اگر قاچاق دخانیات باشد به سازمان دخانیات کشور گزارش داده می شود.

6-اگر کالای مکشوفه ارز باشد به خزانه داری کل بانک مرکزی گزارش داده می شود.

7-اگر کالای مکشوفه دوربین و دستگاه های شنود و فرستنده و مواردی از این قبیل باشد به وزارت اطلاعات گزارش داده می شود.

8-اگر تجهیزات ماهواره ای باشد به سازان صداو سیما گزارش داده می شود.

9-اگر موضوع قاچاق اسلحه و مهمات جنگی باشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گزارش داده می شود.

10-قاچاق حیوانات ممنوعه و یا پوست آنها به سازمان حفاظت محیط زیست گزارش داده می شود.

مصادیق کالای ممنوع:

براساس تبصره4  ماده 22  قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

 مشروبات الکلی، اموال تاریخی- فرهنگی، تجهیزات دریافت از ماهواره به‌طور غیرمجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است. ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای این ماده می‌باشد.

مجازات قاچاق کالای ممنوع چیست؟

براساس فصل چهارم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مجازات قاچاق کالای ممنوع به قرار زیر است:

ماده 22- هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا به‌شرح زیر و مواد (23) و (24) مجازات می‌شود:
الف. درصورتی‌که ارزش‌کالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ب. درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
پ. در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ت. در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
تبصره 1- در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می‌شود

تبصره 2- وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع، ضبط می‌شود.
تبصره 3- آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضبط می‌شود. مواردی که
استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامداً آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد، مشمول حکم این تبصره نمی‌باشد.

ماده 23- در مواردی که کالای قاچاق مکشوفه مشمول شرایط بندهای(پ) و (ت) ماده(22) گردد وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق کالای مزبور، درصورت وجود هر یک از شرایط زیر، ضبط می‌شود:

الف. وسیله نقلیه مورد استفاده، متعلق به شخص مرتکب قاچاق باشد.
ب. با استناد به دلایل یا قرائن ازجمله سابقه مرتکب و یا مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق، ثابت شود که مالک وسیله نقلیه عامداً، آن را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق دراختیار مرتکب قرار داده است.
تبصره- درغیرموارد فوق، وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می‌شود.

ماده 24- محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع در صورتی که متعلق به مرتکب بوده و یا توسط مالک عامداً جهت نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار گرفته باشد و ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد، مصادره می‌گردد، مشروط به اینکه ارزش ملک از پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده بیشتر نباشد، که در این صورت ملک به مقدار نسبت پنج برابر قیمت کالای قاچاق نگهداری شده به قیمت اصل ملک، مورد مصادره قرار می‌گیرد و چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد و حداقل دوبار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره می‌گردد. در صورتی که مرتکب بدون اطلاع مالک از آن محل استفاده کند، از سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری‌شده به جزای نقدی وی افزوده می‌شود.

در ادامه بخوانید : قاچاق گمرکی – قاچاق مشروبات الکلی

برای مشاوره با وکیل مربوط به قاچاق کالا با شماره 09026220322 تماس حاصل نمایید
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود