مجازات-توهین،-قذف-و-افترا

بهترین وکیل جرم توهین | مجازات توهین، قذف و افترا

بعضی مواقع برای اینکه شخص به آنچه حق مسلمش است، برسد، نیاز به یک مشاور و پشتیبان مطمئن و آگاه دارد، شخصی که به امور حقوقی آگاه باشد و بتواند آنچه را که ما به زبان عامیانه در مورد توهین بیان می‌کنیم به صورت قانونی و مستند به مواد قانون مربوطه عنوان کند و بتواند از حق ما دفاع نماید. ما همیشه برای احقاق حق خود نیاز به یک وکیل خوب و متخصص داریم. در این زمینه، بهترین وکیل جرم توهین در سامانه وکیل نوین می‌تواند راهنما و پشتیبان شما در پرونده‌های توهین، قذف و افترا باشد.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص توهین

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

 

  • جرم توهین شامل چه حرف‌هایی می‌شود؟

ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی در مورد جرم توهین آورده است: «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.» در واقع، در  جرم توهین، استفاده از الفاظ رکیک به طوری که شخص تحقیر شود، باعث می‌شود که این جرم اتفاق بیفتد.

جرم توهین بستگی زیادی به عرف منطقه دارد، به این معنی که ممکن است عرف در یک منطقه‌ای حرف یا عملی را توهین محسوب کند ولی همان حرف یا عمل در منطقه دیگری، توهین محسوب نشود.

  • آیا افتراء با جرم توهین فرق دارد؟ چه فرقی؟

براساس ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، افترا (تهمت) یعنی «هرکس به کسی امری را صریحا نسبت دهد که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن را ثابت کند جز در مواردی که موجب حد (قذف) است، به ۱ ماه تا ۱ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آن‌ها حسب مورد محکوم خواهد شد.» بنابراین، افترا جرمی است که به دیگری نسبت داده می‌شود ولی قابل اثبات نیست. مثلا شخصی به دیگری بگوید تو دزد هستی ولی نتواند ثابت کند که چه دزدی انجام داده است.

  • اگر مطبوعات به شخصی توهین کنند و تهمت بزنند، آیا جرم انجام داده‌اند؟

براساس قانون مطبوعات، اعمالی چون «اهانت به دین اسلام و مقدسات آن، اهانت به رهبری و مراجع تقلید، افترا به مردم و مقامات، ممنوع شناخته شده» و مرتکب بر اساس ” قانون اصلاح قانون مطبوعات “ مجازات خواهد شد. همچنین، نشر اکاذیب از طریق مطبوعات نیز مجازات حبس دارد.

  • آیا افترا فقط لفظی است یا با رفتار هم می‌شود؟

براساس ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی: «هرکس عالما و عامدا به قصد متهم نمودن دیگران، آلات و ادوات جرم یا اشیایی که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او می‌گردد، بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به اوست بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به او نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.»

پس، افترا فقط از طریق سخن و کلام رخ نمی‌دهد و ممکن است فردی با عمل خود، ارتکاب جرمی را به دیگری نسبت دهد (افترا عملی). مثلا بسته‌های مواد مخدر را درچمدان فرد دیگری در فرودگاه قرار دهد.

  • قذف یعنی چه؟

براساس ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، جرم قذف به این معنی است که زنا یا لواط را به شخصی (حتی مرده) نسبت بدهند ولی نتوانند آن را ثابت کنند. بنابراین، قذف یکی از انواع توهین و فحاشی محسوب می‌شود اما چون در آبرو و حیثیت اشخاص بسیار اهمیت دارد، در فقه و قانون به صورت مستقل و مجزا جرم شناخته شده است.

  • آیا جرم قذف همون جرم توهین یا تهمت هست؟

این سه جرم علاوه بر اینکه از نظر مجازات با یکدیگر تفاوت دارند، تفاوت قذف با جرم توهین در این است که جرم توهین، فحاشی و الفاظ رکیکی است که قذف محسوب نمی‌شود (ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی) ولی در قذف حتما باید یا زنا یا لواط به شخصی نسبت داده شود (یعنی فقط دو تا جرم زنا یا لواط و نه هر جرمی).

تفاوت قذف با افترا نیز در این مسئله است که در افترا هر جرمی که به شخصی نسبت داده شود درحالی که قابل اثبات نباشد، افترا محسوب می‌شود اما قذف از حدود الهی است و در آن صرفا باید دو عمل نامشروع زنا یا لواط به دیگری نسبت داده شود (و نه هر جرمی) که قابلیت اثبات نداشته باشد.

  • آیا جرم توهین را می‌توان بخشید؟

جرم توهین (مانند جرم افترا و جرم قذف) از جرایم قابل گذشت محسوب می‌شود؛ به این معنی که:

اولا) باید شاکی خصوصی داشته باشد تا شکایت آغاز و پیگیری شود. بنابراین، دادستان به عنوان مدعی‌العموم نمی‌تواند به تنهایی شکایت کند،

دوما) در هر مرحله‌ای که شاکی گذشت کند، رسیدگی و تعقیب مرتکب متوقف می‌شود.

  • اگر شخصی که به او توهین می‌شود، شخص مهمی باشد یا مقام دولتی باشد، آیا در جرم و مجازات تاثیر دارد؟

جرم توهین از این نظر که شخصی که به او توهین شده، چه جایگاهی دارد، به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • توهین ساده: منظور همان ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی است که نسبت به اشخاص عادی توهینی انجام می‌شود و دارای مجازات حبس هست.
  • توهین مشدد: زمانی است که شخصی که به او توهین شده، یا جزء مقدسات اسلامی باشد یا جزء اشخاص دولتی. در این زمان، مجازات شدیدتر (مشدد) می‌شود. 

مجازات-توهین،-قذف-و-افترا

  • جرم توهین به مقدسات اسلام چه مجازاتی دارد؟

براساس ماده‌ ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، «اگر شخصی به مقدسات اسلام یا یکی از پیامبران عظیم‌الشأن (ع) یا ائمه اطهار (ع) و یا حضرت فاطمه زهرا (س) توهین کند، در صورتی‌ که شامل حکم ساب‌النبی شود (توهین به پیامبر)، اعدام و در غیر این ‌صورت به یک تا پنج سال حبس محکوم می­‌شود.»

توهین به مقدسات اسلام، قابل گذشت نمی‌باشد.

  • مقدسات اسلام چه چیزهایی هستند؟

هر چیزی که در اسلام مقدس و محترم شمرده شوند، اعم از اینکه شخص، مکان مذهبی، عقیده و نظر خاصی، احادیث، ماه‌های حرام و … شامل مقدسات اسلام می‌شوند.

  • آیا پیامبران عظیم‌الشأن همان پیامبران اولوالعزم هستند؟

 منظور از پیامبران عظیم‌الشأن، صرفاً پیامبران اولوالعزم نمی‌باشد بلکه شامل تمام پیامبرانی می­‌شود  که در اسلام محترم شمرده شده‌اند.

  • جرم توهین به مقامات دولتی چه مجازاتی دارد؟

براساس ماده‌ ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، «اگر شخصی به رؤسای سه قوه، وزرا، یکی از نمایندگان مجلس و به‌طور کلی به یکی از کارکنان دولتی ایران درحین انجام وظیفه اهانت کند، مشمول سه تا شش ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق و یا پرداخت پنجاه هزار تا یک میلیون ریال وجه نقد است.»

همچنین، براساس ماده‌ ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵، «هرکس به حضرت امام خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری به هرشکلی توهین نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود.»

  • اگر یک مقام سیاسی از کشور دیگر وارد ایران شود، آیا فحاشی به او هم جرم توهین محسوب می‌شود؟

براساس ماده‌ ۵۱۷ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، «اگر شخصی به یک مقام سیاسی خارجی که در خاک ایران به سر می­‌برد، اهانتی کند، به یک تا سه ماه حبس محکوم خواهد شد؛ البته به این شرط که آن کشور هم درباره‌ی مقامات ایرانی نیز چنین قانونی داشته باشد. درغیراین‌صورت، توهین به مقامات آن کشور جرم محسوب نمی‌شود.»

  • آیا فحاشی به برخی از مشاغل هم توهین محسوب می‌شود؟

برای توهین به برخی مشاغل، مجازات‌های جداگانه‌ای وضع شده است. مانند لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ که برای توهین به وکیل دادگستری مجازات حبس از سه ماه تا پانزده روز را مقرر کرده است.

  • شرایط جرم توهین چه چیزهایی است؟

برای اینکه جرم توهین محقق بشود، باید ارکانی داشته باشد. این عناصر و ارکان عبارتند از:

  • عنصر قانونی

منظور مواد قانونی است که جرم توهین و مجازات آن را ذکر کرده‌اند. این مواد عبارتند از: مواد ۵۱۳ ، ۵۱۴ ، ۶۰۸ ، ۶۰۹ ،۶۱۹ قانون مجازات اسلامی  و ماده ۲۶ قانون مطبوعات، همچنین، مواد ۴۸ و ۴۹ قانون جرایم نیروهای مسلح.

  • عنصر مادی

منظور همان فعل مجرمانه‌ای است که با قصد و نیت انجام می‌شود و مرتکب با آن به شخص دیگری توهین می‌کند. این عنصر مادی باید ویژگی‌هایی داشته باشد:

  • منظور از عمدی بودن حرف یا رفتار در جرم توهین چیست؟

مرتکب باید عمدا و با قصد و نیت به دیگری توهین کند، یعنی:

اولا) در حالت خواب و بیهوشی و امثال آن مثل مستی، هیپنوتیزم و … نباشد،

دوما) از توهین‌آمیز بودن گفتار یا رفتار خود آگاه باشد مثلا اگر یک شخص خارجی که با زبان فارسی آشنایی کامل ندارد، اصطلاحی را به کاربرد که در فرهنگ ما فحش و ناسزا محسوب می‌شود، حرفش توهین محسوب نمی‌شود.

سوما) از موقعیت شخص آگاهی داشته باشد مثلا بداند مخاطب یک مقام دولتی است یا با حرف و عملش، او را تحقیر کرده است.

  • آیا هر حرفی، توهین‌آمیز محسوب می‌شود؟

الفاظ جرم توهین باید صریح و واضح باشند، به طوری که مرتکب با بیان کردن آن‌ها قصد خوار کردن شخص را داشته باشد و وقتی این الفاظ را به کار می‌برد، صریحا مشخص شود که مرتکب توهین کرده است.

  • اگر کسی آب دهانش را بر روی دیگری بیندازد، جرم توهین اتفاق افتاده است؟

جرم توهین به هر شکلی ممکن است اتفاق بیفتد و فقط شامل الفاظ نمی‌شود. بنابراین، جرم توهین می‌تواند به شکل گفتار، کردار، نوشتار و حتی اشارات دست و چشم و نظایر آن باشد. بدین ترتیب، اعمالی مثل آب دهان روی کسی انداختن، هل دادن تحقیر‌آمیز یا برداشتن خشونت‌آمیز کلاه یا روسری از سر شخصی محترم و پرتاب کردن آن به زمین، فرستادن تصاویر توهین‌آمیز، پیامک‌های توهین‌آمیز و … جرم توهین محسوب می‌شوند و قابل شکایت و مجازات هستند. این اعمال باید صریح و عمدی باشند و در عرف توهین‌آمیز محسوب شوند.

  • آیا بی‌احترامی کردن هم جرم توهین محسوب می‌شود؟

جرم توهین با ترک فعل رخ نمی‌دهد؛ یعنی صرف بی احترامی کردن و رعایت نکردن آداب معاشرت مثلا ندادن جواب سلام و یا سکوت کردن، توهین محسوب نمی‌شود و مشمول مجازات نیز نیست. بلکه حتما باید یک فعلی رخ دهد تا این جرم انجام شود. البته بی‌احترامی در شرایط خاصی مانند عدم احترام نظامی به مافوق می‌تواند جرم تلقی شود.

  • فحاشی خواننده معروف نسبت به همه زنان، توهین محسوب می‌شود؟

چون توهین از جرایم علیه حیثیت و آبروی اشخاص و هتک حیثیت محسوب می‌شود، مخاطب توهین باید یک شخص معین باشد؛ بنابراین، توهین به همه مثلا همه زنان، همه وکلا یا جامعه پزشکان جرم تلقی نمی‌شود.

  • اگر کسی نسبت به شهرداری فحشی بدهد، آیا توهین محسوب می‌شود؟

در جرم توهین، هتک حیثیت فرد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین، شخصی که به او توهین می‌شود باید یک شخص حقیقی (فرد انسان) باشد. پس، اگر شخصی نسبت به دستگاه‌های دولتی یا شهرداری‌ها و یا شرکت‌ها توهین کند، جرم توهین اتفاق نمی‌افتد اما اگر به ماموران دولتی یا ماموران شهرداری (به عنوان شخص) فحاشی کند، جرم توهین مشدد محقق می‌شود.

  • اگر کسی به من فحش بدهد، من هم به او فحش بدهم، جرم توهین اتفاق افتاده است؟

اگر لفظ یا عمل توهین‌آمیز در پاسخ به توهین و فحاشی طرف مقابل باشد، باز هم توهین حساب شده و دارای مجازات است.

  • اگر شخصی در جمعی نباشد و بعدا بفهمد که به او توهین و فحاشی شده، می‌تواند شکایت کند؟

در جرم توهین، لازم نیست حتما مخاطب حضور داشته باشد مثلا ممکن است شخصی به فردی که در جمع حضور ندارد، توهین کند  که این هم جرم است. همچنین، لازم نیست حتما عمل توهین به طور علنی و در یک مکان عمومی انجام گیرد؛ مگر اینکه توهین به رئیس و نماینده سیاسی کشور خارجی باشد که باید در مکان عمومی و به طور علنی انجام شود.

مجازات-توهین،-قذف-و-افترا

  • اگر شخصی نسبت به فحشی ناراحت نشود، بعدا می‌تواند شکایت کند؟

در جرم توهین مهم این است که لفظ به کار برده شده یا عمل انجام داده شده، براساس عرف صریحا توهین‌آمیز محسوب شود و فرقی نمی‌کند که در اثر آن مخاطب آزرده خاطر بشود یا (به هر دلیلی مثل شخصیت والا و روحیه قوی) متأثر نشود.

  • اگر شخصی نسبت به فرد فوت شده‌ای فحاشی کند، توهین است؟

در جرم توهین، مخاطب باید زنده باشد. بنابراین، فحاشی نسبت به مردگان شامل جرم توهین نیست بلکه جرم جداگانه‌ای برای آن درنظر گرفته شده است. در تبصره ۲ ماده ۳۰ قانون مطبوعات مصوب ۱۳۶۴ آمده است: «هرگاه انتشار مطالب مذکور (تهمت و افتراء) در ماده فوق راجع به شخص متوفی بوده، ولی عرفا هتاکی بازماندگان وی به حساب می‌آید، هر یک از وراث قانونی می‌توانند از نظر جزایی و حقوقی طبق ماده فوق و تبصره آن اقامه دعوی کنند.» همچنین، مطابق بند ۱۳ ماده ۱ آیین نامه امور خلافی، «کسانی که بر خلاف شعایر مذهبی یا آداب ملی به مردگان در ملأ عام ناسزا گفته یا اهانت نمایند به حبس یا جزای نقدی محکوم می شوند.»

  • اگر شخصی به کودکی فحاشی کند، آیا جرم توهین محقق شده است؟

به موجب ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، «هرکس در اماکن عمومی یا معابر، متعرض یا مزاحم اطفال بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می شود.»

  • آیا جرم توهین در فضای مجازی هم اتفاق می‌افتد؟

چون در جرم توهین نیاز به حضور فیزیکی مخاطب نیست، بنابراین، عکس یا نوشته‌ای که در فضای مجازی مثل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و … توهین‌آمیز نسبت به شخص باشد، جرم می‌باشد و مجازات دارد.

  • اگر کسی شعری را بسراید که در آن به شخص دیگری توهین شده است، آیا جرم انجام داده است؟

براساس ماده ۷۰۰ قانون مجازات اسلامی، «هرکس با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند و یا هجویه را منتشر نماید، به حبس از یک تا شش ماه محکوم می‌شود.»

  • آیا فرزندان می‌توانند توهین به پدر یا مادر فوت شده‌ی خود شکایت کنند؟

اگر توهین اتفاق افتاده باشد و شخص شکایت را شروع کرده و سپس در طول شکایت فوت کرده باشد، فرزندان به عنوان قائم مقام می‌توانند مراحل شکایت را ادامه بدهند یا وکیل بگیرند اما اگر هنوز شکایتی شروع نشده باشد، فرزندان نمی‌توانند شکایت کنند چون جرم توهین از جرایم علیه اشخاص و قائم به شخص است یعنی خود شخص باید شکایت کند و به ارث نمی‌رسد.

  • عنصر معنوی یا روانی

جرم توهین جزء جرایم عمدی است؛ به این معنی که:

۱- مرتکب باید علم داشته باشد که لفظ یا عملی که به کار می‌برد، توهین‌آمیز است اما عمدا و با قصد و نیت آن را به کار ببرد (قصد فعل)، در جرم توهین مشدد، مرتکب علاوه بر داشتن قصد اهانت باید شخصیت طرف توهین را بشناسد و از سمت و مقام او آگاهی داشته باشد؛ در غیر این صورت، عمل او توهین ساده است.

۲- مرتکب بخواهد که با به کار بردن لفظ یا انجام عمل توهین‌آمیز، به حیثیت و شرافت طرف مقابل لطمه وارد می‌سازد (قصد نتیجه).

  • برای شکایت از جرم توهین چیکار باید بکنم؟

شاکی باید در دادگاه عمومی محل وقوع جرم شکایت کیفری کند. همچنین، می‌تواند از طریق کلانتری اقدام کرده و کلانتری پس از انجام تحقیقات ابتدایی مانند اظهارات شهود و … گزارشی تهیه کرده و به بازپرس دادسرا ارسال می‌کند.

  • رسیدگی در دادسرا:

این شکایت پس از ثبت شکواییه توسط شاکی، توسط معاونت ارجاع به یکی از شعب بازپرسی دادسرا ارسال می شود. دفتردار پس از وصول شکواییه آن را ثبت و پرونده را نزد بازپرس پرونده ارسال می کند. بازپرس پرونده نیز پس از بررسی محتویات شکایت طرح شده، دستور احضار دو طرف دعوای کیفری را به دفتردار خود می‌دهد. در ادامه احضاریه توسط مدیر دفتر شعبه بازپرسی تنظیم و برای دو طرف ارسال می شود. هر دو طرف دعوای کیفری، روز رسیدگی در شعبه بازپرسی حضور می یابند و شاکی پرونده شکایت مندرج در شکواییه خود را دوباره مطرح می کند. در مقابل، متهم (توهین کننده) نیز ارتکاب جرم را از سوی خود نسبت به شاکی پرونده انکار می کند؛ اما شاکی دعوا شواهد یا مدارکی را برای اثبات موضوع مجرمانه در جلسه رسیدگی دادسرا حاضر می کند. متهم پرونده نیز در دفاع ممکن است ایراداتی را به شاهد وارد کند که در این صورت دادگاه باید به این ایرادات رسیدگی نماید.

  • رسیدگی در دادگاه:

ممکن است شاکی پرونده از قرار صادره به دادگاه کیفری دو شکایت  کند. با ارسال پرونده به مجتمع قضایی، پرونده از سوی معاونت ارجاع به یکی از شعب دادگاه‌های کیفری ارسال می‌شود. قاضی دادگاه کیفری نیز پرونده را مطالعه می کند و دستور تعیین وقت جلسه رسیدگی می دهد. زمان رسیدگی به شاکی و متهم در قالب یک اخطاریه ارسال می‌شود. در روز جلسه رسیدگی، شاکی و متهم در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر می‌شوند. شاکی، دلایل خود را ارئه می کند و در قابل متهم نیز دفاعیات خود را اظهار می دارد. قاضی ضمن شنیدن به اظهارات دو طرف و بررسی مدارک و دفاعیات دو طرف تصمیم لازم را می گیرد. اینکه مدارکی که شاکی ارائه می کند تا چه اندازه معتبر باشد، به رای و نظر قاضی بستگی دارد در نهایت، ممکن است قاضی قرار صادره در دادسرا را استوار بداند یا اینکه آن را رد نماید.

  • چطور می‌توان بدون حضور در دادگاه از جرم توهین شکایت کرد؟

در صورتی که شاکی از وکیل متخصص در زمینه جرم توهین برای طرح شکایت خود استفاده نماید، نیازی به حضور وی در دادگاه نخواهد بود و در وکیل ‌‌می‌تواند از ابتدا تا انتهای فرآیند رسیدگی را پیگیری و رسیدگی کند.

برای ارتباط با بهترین وکیل جرم توهین در سامانه وکیل نوین، با شماره‌های اعلام‌شده تماس بگیرید.

  • جرم توهین چگونه در دادگاه ثابت می‌شود؟

شاکی یعنی شخصی که به او توهین شده ( یا قذف و افترا ) اتفاق افتاده است، می‌تواند از ادله اثبات دعوا مثل شهادت شهود، استشهادیه محلی، قسامه، سوگند و علم قاضی برای ثابت کردن اینکه توهین رخ داده است، استفاده کند. همچنین، اقرار مرتکب نیز می‌تواند جرم توهین را ثابت کند.

  • آیا پرینت پیامک و فیلم و عکس، جرم توهین را ثابت می‌کند؟

دلایلی مانند فیلم، عکس، ضبط صدا، تصویر، پرینت پیامک‌ها و … چون جزء ادله اثبات نیستند، برای اثبات این جرم کافی نیستند و ممکن است در شرایطی اماره محسوب شود یعنی به قاضی در کسب یقین کمک نمایند. بنابراین، پذیرش آن‌ها و اعتبارشان در دادگاه بستگی به نظر قاضی دارد.

  • متهم چگونه برای جرم توهین از خودش دفاع کند؟

چون جرم توهین از جمله جرایم عمدی است، کسی که بابت جرم توهین از وی شکایت شده است (متهم)، ‌‌باید غیرعمد بودن یا عدم رابطه سببیت را اثبات کند. مثلا باید ثابت کند که قصد تحقیر نداشته شوخی کرده و یا نمی‌دانسته که حرفی که بیان کرده یا رفتاری که انجام داده، توهین‌آمیز بوده است. همچنین، می‌تواند ثابت کند در آن زمان در حالت عادی نبوده و حالتی چون خواب، بیهوشی، مستی، هیپنوتیزم و … داشته است. راه‌حل نهایی نیز می‌تواند گرفتن رضایت از شاکی باشد که معمولا غالبا دادگاه نیز با گرفتن رضایت از شاکی همکاری ‌‌می‌کند.

  • مجازات جرم توهین چیست؟

اگر توهین ساده اتفاق بیفتد، مجازات آن، شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود. در صورتی که توهین مشدد باشد، بسته به اینکه نسبت به مشاغل خاص یا اشخاص دولتی یا مقدسات اسلام باشد، مجازات بیشتر می‌شود و حتی در صورتی ساب‌النبی تلقی گرد، حکم اعدام صادر می‌شود. همچنین، اگر توهین انجام شده قذف محسوب شود، حد قذف یعنی ۸۰ ضربه شلاق اجرا می‌شود.

وکیل نوین؛ سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور

وکیل نوین با گروه وکلا در کشور با تخصصی کردن پرونده‌ها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاه‌ها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی  به شماره‌های اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی می‌گردد .در حین روند پرونده به پیگیری‌های مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجی‌هایی صورت می‌پذیرد که در صورت عدم رضایت شما مجددا با وکیل دیگری به رایگان مشاوره می‌نمایید، این امر باعث می‌شود علاوه بر تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص توهین

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود