ایا-برای-انتقال-خودرو-نیاز-به-ثبت-سند-رسمی-است؟

ایا برای انتقال خودرو نیاز به ثبت سند رسمی است؟

با سلام خدمت همه کاربران سامانه وکیل نوین بنده جواهری کارشناس حقوق هستم . یک پرسشی که به کرات از طرف کاربران اجتماعی پرسیده میشود.این است که ایا برای خرید و فروش و انتقال حقوقی خودرو نیاز به ثبت سند رسمی در دفتر خانه است.؟ ما در این مقاله سعی داریم ضمن پاسخ دادن به این سوال مطابق با قانون و بخشنامه جدید از امتیازات و فواید قوانین جدید در راحت تر کردن و سرعت دادن در امورات مردم در مقایسه با قانون قدیم اشاراتی داشته باشیم.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص حقوقی

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

سیر روند ده ساله مالکیت خودرو از تنظیم سند رسمی در دفتر خانه تا برگ سبز مالکیت خودرو به این صورت بوده است:

بعد از مصوبه قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سال 89 ، پلیس راهنمایی و رانندگی از نیروی انتظامی مکلف به تنظیم پلاک خودرو برای خریدار گردید. و نیروی انتظامی بر این نظر حکم کرد.که برگ سبزی که در زمان خرید خودرو صادرمیشود.برای خودرو اعتبار سند رسمی را دارد.

 

  با توجه به ماده 29 رسیدگی به تخلفات رانندگی که میفرماید:

ـ نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام می‌ شود.دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکور در دفاتر اسناد رسمی. ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیین‌ شده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمه‌ ها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه نمایند.

تبصره 1 : نیروی انتظامی می‌ تواند با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکان استقرار دفاتر  اسناد رسمی را به تعداد کافی در مراکز تعویض پلاک فراهم آورد.

تبصره 2 : آیین‌ نامه نحوه اجرای این ماده و نحوه حضور دوره‌ ای و با رعایت نوبت برای تمامی دفاتر اسناد رسمی در مراکز تعویض پلاک توسط وزارتخانه‌ های دادگستری و کشور و نیروی انتظامی ظرف یک ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌ رسد.

با توجه به این ماده ناجا ثبت خرید و فروش خودرو در محضر خانه ها را اختیاری دانستند.و برگ سبز خودرو را برای مالکیت خودرو کافی دانستند.اما این تصمیم با مخالفت صنف کانون سر دفترداران مواجه شد.و آنان بر این نظر بودند که راهنمایی و رانندگی تنها که برگ سبز صادر میکند.تنها میتواند شنسنامه خودرو و مالک پلاک را معرفی کند.و این برگه سبز سند قطعی مالکیت خودرو نیست.

و سر انجام در پایان سال 99 و پس از اختلاف ده ساله بین ناجا و کانون سردفتر داران دیوان عدالت اداری وارد عمل شد.و با ابطال بند های 2 و 3 از موادی در بخشنامه سازمان ثبت اسناد و املاک و با استناد به ماده 46 قانون ثبت ( که اموال غیر منقول را از موارد ثبت اجباری دانسته) معاملات خودرو را در دفتر خانه ها ضروری ندانسته.و این به این معناست که به برگه سبز اعتبار سند مالکیت داده است.

برگه سبز خودرو چیست و چه محتوایاتی دارد؟

 

 

 

 

 

پلیس ناجا بعد از تعویض کردن پلاک خودرو. تشخیص اصیل بودن خودرو. بررسی هویت شخص مالک و … اقدام به صادر کردن برگ سبز خودرو به عنوان سند مالکیت خودرو می‌نماید. در برگ سبز خودرو به این صورت امده است که قید کلمه «سند مالکیت خودرو»، شماره سنا یا همان شماره مالکیت خودرو مندرج می‌شود که به سند اعتبار مالکانه ببخشد.
مشخصات وسیله نقلیه یا همان شناسنامه خودرو در قسمت ابتدایی  سند منعکس میشود. در قسمت بعدی مشخصات شخص دارنده و مالک ذکر می‌شود.
علاوه بر برگ سبز، ناجا  یک کارت وسیله نقلیه هم که سند وسیله نقلیه را مشخص میکند. صادر و بعد یک مدت ازطریق پست برای مالک ارسال می نماید.

ایا-برای-انتقال-خودرو-نیاز-به-ثبت-سند-رسمی-است؟

با این حال ثبت در دفتر خانه ها برای سند رسمی خودرو اختیاری است:

 

با این وجود در صورتی که طرفین قرارداد خرید خوردو ، بخواهند در دفترخانه خودرو خود را ثبت نمایند.این اختیار از آن ها سلب نشده است .انجام این کار کاملا وجهه قانونی دارد.

این نکته گفتنش حائز اهمیت است.که اگر اختلاف مالکیتی به دادگاه های حقوقی بر سر مالکیت خودرو رخ بدهد. و دادگاه در تناقض دو مدعی که یکی سند رسمی دارد.و دیگری برگه سبز خودرو، دادگاه سخن کسی که سند رسمی را دارد اصیل میداند.مگر اینکه خلافش از طریق دیگر برای دادگاه اثبات شود.و  به صورت کلی برای دادگاه ها سند ثبت شده دفاتر اسناد رسمی نسبت به برگ سبز اولویت بیشتری دارد.
و خریداری که بخواهد احتیاط بیشتری برای مالکیت خود داشته باشد.میتواند به هزینه خود سند رسمی آن را به اسم خود در آورد. ولی الزامی برای فروشنده خودرو نیست. زیرا که شما با در دست داشتن برگ سبز خودرو، مالک قانونی خودرو محسوب می‌شوید. و احتیاجی به هزینه های غیر متعارف محضر داران نیست.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص حقوقی

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود