وکیل خانواده در زاهدان

وکیل خانواده در زاهدان

اگر در شهر زاهدان هستید و دچار مشکل حقوقی شده اید این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا به حل و فصل مشکل حقوقی خود بپردازید. در این مقاله میخواهیم به شما مفصلا طلاق توافقی در زاهدان را شرح دهیم و به معرفی وکیل خانواده در زاهدان بپردازیم. 

با کلیک کردن در اینجا از مشاوره حضوری رایگان وکیل خانواده در زاهدان بهره مند شوید.  

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در زاهدان

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

طلاق یعنی چه؟ 

طلاق از نظر لغوی به معنای رهاشدن و گشودن گره است . طلاق راه حل شرعی است که قانونگذار برای پایان دادن به ناسازگاری های زندگی زن و مرد پیش بینی کرده است . طلاق در فقه یکی از حقوق مرد است اما در قانون فعلی زن هم میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و یا اینکه هر دوی آنها یعنی زوج و زوجه خواستار طلاق شوند .

انواع طلاق :

طلاق از طرف مرد : طلاقی است که از طرف مرد درخواست شده باشد . 

– طلاق از طرف زن : زن در دو صورت میتواند در دادگاه درخواست طلاق دهد . اول زمانی است که زن حق طلاق دارد و دوم زمانی است که شرایطی که در قانون ذکر شده موجود باشد . شرایطی از قیبل عسر و حرج زوج ، عدم پرداخت نفقه، غیبت بیش از 4 سال و… 

– طلاق توافقی : زمانی است که زوج و زوجه با یک دیگر توافق میکنند که از یک دیگر جدا شوند . 

– طلاق رجعی : طلاقی است که مرد میتواند در طول مدت عده به زن رجوع کند همچنین باید نفقه ی زن در طول مدت عده پرداخت شود. 

– طلاق بائن : طلاقی است که مرد حق رجوع به زن را ندارد که ماده ی 1145ق.م انواع آن را مقرر میدارد .

در موارد ذیل طلاق بائن است:
۱) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
۲) طلاق یائسه.
۳) طلاق خُلع و مُبارات مادام که زن رجوع به عِوَض نکرده باشد.
۴) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.

برای گرفتن طلاق توافقی 10 روزه در شهر شما اینجا کلیک کنید

طلاق توافقی یعنی چه؟

همانطور که از نامش پیداست طلاق توافقی به این معناست که زوج و زوجه با هم مشورت میکنند و به این توافق میرسند که مشکلات خانوادگی خویش را به طور دوستانه و بدون نزاع حل کنند. طلاق توافقی بدون داشتن وکیل امکان پذیر است ولی ممکن است چند ماه زمان ببرد اما با داشتن وکیل خانواده در زاهدان و حضور وکیل به جای زوجین روند رسیدگی سریع تر انجام میشود و نیاز به حضور موکلین نخواهد بود و شخص وکیل صفر تا صد رسیدگی را شخصا از جانب موکل انجام خواهد داد. 

فرق طلاق توافقی با طلاق خلع و مبارات چیست؟

چنانچه زوجین هر دو در مورد طلاق توافق داشته و در مورد نحوه جدایی و پرداخت حقوق زن و فرزندان به تفاهم برسند طلاق توافقی می باشد. این طلاق برای سرعت بخشیدن به کار کسانی است که با توافق مصّر به طلاق هستند.

طلاق خلع و مبارات نیز دو صورت طلاق توافقی است البته اجرای این طلاق نیز چون دیگر طلاق هایی که به درخواست زن و مرد است منوط به انجام تشریفات در مراجع قضایی و صدور گواهی عدم امکان سازش است.

طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است که امکان رجوع در آن نیست.

براساس ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به او می دهد طلاق می گیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر، معادل آن، یا بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.

براساس ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زاید بر میزان مهر نباشد.

در واقع در این طلاق هر دو طرف از هم کراهت و تمایل به طلاق دارند اما میزان بخششی که زن به مرد می دهد بیش از مهریه نیست.

از لحاظ ماهیت در طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد بائن است یعنی اگر زن پس از طلاق خواهان مبلغی نباشد که برای گرفتن اجازه طلاق به مرد داده است طلاق بائن و رجوع ممکن نیست. زن در این نوع طلاق حق گرفتن نفقه ندارد و از شوهرش ارث نمی برد.

اما اگر زن خواهان مهریه اش باشد و بخواهد مالش را پس بگیرد ماهیت طلاق تغییر و تبدیل به طلاق رجعی می گردد لذا امکان رجوع مرد ایجاد شده و زن حق ارث و نفقه را دارد.

پروسه ی طلاق توافقی در زاهدان چقدر زمان میبرد؟

طلاق توافقی در روند عادی که طرفین خود پیگیری میکنند معمولا 6 تا 9 ماه زمان مبرد این در حالی است که طرفین به روند و قوانین شکلی و… آشنا باشند اما اگر طرفین برای گرفتن طلاق وکیل گرفته باشند که او رسیدگی به این موضوع را پیگیری کند در این صورت مسلما روند رسیدگی سریع تر انجام خواهد شد و طی 7 تا 30 روز این پروسه به انجام خواهد رسید . 

شرایط طلاق توافقی :

همانطور که گفته شد در خصوص طلاق توافقی زوجین باید در خصوص تمام مسائلی که در دادگاه مطرح میشود پیش بینی کرده و به توافق رسیده باشند . از جمله مهمترین مواردی که زوجین باید به توافق رسیده باشند حضانت فرزندان ، مهریه ، نفقه زن و فرزندان ، اجرت المثل ، مشخص کردن تکلیف اموالی که بعد از ازدواج زن و شوهر با هم خریدند و… است .  

وکیل طلاق توافقی در زاهدان

طلاق توافقی با درخواست گواهی عدم امکان سازش است که در آن زوجین بر روی ۱٫ اصل طلاق ، ۲٫ مهریه و ۳٫ در صورت داشتن فرزند بر روی حضانت فرزند و نفقه و اجرت المثل توافق کرده و درخواست گواهی عدم سازش را می دهند.

زوجین میتوانند با یک دیگر توافق کنند که پرداخت مهریه به چه صورت باشد؛مهریه به طور کامل پرداخت شود یا اینکه قسط بندی شود و یا اینکه بخشی از مهریه را میتواند به زوج ببخشد و بخشی را مطالبه کند . 

حضانت فرزند یا فرزندان فقط با توافق پدر و مادر است و دادگاه دخالتی ندارد. طبق قانون خانواده حضانت تمامی فرزندان تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ که میتواند از خودش انتخاب کند با پدر است. سن بلوغ دختران 9 سالگی و  پسران 15 سالگی میباشد . 

مدارک لازم جهت گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) فقط و فقط امضای وکالت نامه از طرف زوجین و کپی شناسنامه و سند ازدواج است و هم چنین برای خانم برگه تست عدم بارداری شما میتوانید با کمترین هزینه و در کوتاه ترین مدت از طریق وکیل خانواده در زاهدان خود را بگیرید.

نحوه گرفتن طلاق توافقی زن از مرد و شرایط آن در زاهدان:

برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امورمالی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و غیره را مشخص کنند.

پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تکلیف می‌کند. هریک از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی کنند که باید با زوجین مذاکره و سعی در مصالحه کنند.

اگر داوران به نتیجه نرسیدند گزارش خود را به دادگاه می‌دهند و دادگاه نیز براساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند و آنها می‌توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟

حق مالی زن از مهمترین مسائلی است که در هنگام طلاق مطرح میشود . از آنجا که این حقوق مربوط به زن است و مرد باید آنها را پرداخت کند اغلب موارد هنگام طلاق بین زوجین اختلاف به وجود می آید . در صورتی که این حقوق در عقد نامه ذکر شده باشد دادگاه طبق همان تصمیم گیری خواهد کرد . از جمله حقوق مالی زن مهریه ، نفقه ، جهیزیه و اجرت المثل است .

از دیگر حقوق زن ، حقوق غیر مالی اوست که حضانت فرزندان یکی از این موارد میباشد .  

مهریه زن در طلاق توافقی : 

در طلاق توافقی زن همانند دیگر طلاق ها حق گرفتن مهریه را دارد منتها میزان مهریه به توافق زوجین است . زن و شوهر باید به توافق برسند که با پرداخت چه میزان از مهریه توسط زوج ، او حاضر به دادن طلاق و جدایی از زوجه میشود . 

گاهی اوقات میزان مهریه از میزانی که در عقدنامه ذکر شده کمتر است ، گاهی اوقات زن برای راضی کردن زوج و گرفتن موافقت او برای طلاق تمام مهر خود را میبخشد و یا حتی این میزان از بخشش مهریه میتوان بیشتر از میزان مهریه مذکور باشد ( در طلاق خلع چنین است اما در طلاق مبارات نمیتوانند به بیشتر از مهریه توافق کنند) . 

رویه دادگاه خانواده در مورد طلاق توافقی در زاهدان

در طلاق توافقی زوجین هر دو متقاضی طلاق بوده و در کلیه امور با یکدیگر توافق نموده اند که باید با مراجعه شخصی به دادگاه خانواده یا توسط بهترین وکیل خانواده در زاهدان ، اعلام توافق خود را در اموری همچون وصول یا بذل مهریه، نفقه ایام عده، حضانت فرزند بعد از طلاق، ملاقات فرزند، شیوه استرداد جهیزیه و سایر حقوق دوران زوجیت را کتبا نوشته و به دادگاه جهت ضبط در پرونده تقدیم دارند.

برای اجرا شدن طلاق، اخذ گواهی عدم امکان سازش الزامی است، ضمن اینکه دادگاه پس از بررسی موضوع، مساله را به داوری ارجاع می دهد و پس از کسب نظر داوران مبادرت به صدور حکم می‌کند. دادگاه به زوجین اعلام می دارد که داورانی از بین بستگان یا آشنایان مورد اعتماد خویش تعیین و به دادگاه معرفی نمایند.

چنانچه زوجین نخواهند یا نتوانند داوری معرفی کنند،دادگاه راسا مبادرت به انتخاب داور می کند. داوران منتخب یا منصوب از ناحیه دادگاه باید مسلمان، متاهل، معتمد، دارای حسن شهرت و حداقل دارای ۴۰ سال تمام بوده و تا حدودی به وضعیت روحی زوجین آشنا باشند ( یا بعد از نصب در جریان زندگی و اختلاف آنان قرار گیرند.) داوران سعی در ایجاد سازش میان زوجین می نمایند و چنانچه موفق به این کار نشوند با اعلام مراتب به دادگاه خانواده، دادگاه مذکور درخواست گواهی عدم امکان سازش صادر می کند تا با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق، حکم صادره اجرا و صیغه طلاق جاری شود و وارد شناسنامه زوجین شود.

دادگاه هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش باید اطمینان حاصل کند که زوجه باردارنیست و رویه قضایی در این مورد آن است که زوجه برای معاینه و صدور گواهی به پزشک مورد اعتماد (معمولا پزشکی قانونی) معرفی می شود و یا آن که دادگاه بر مبنای اقرار زوجه به باردار نبودن مراتب را گواهی می کند.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش سه ماه از تاریخ صدور است، و اگر تا پایان آن مدت، طرفین یا یکی از آن ها جهت ثبت به دفترخانه مراجعه نکند، گواهی مذکور از درجه اعتبار ساقط است.

ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی :

در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه منظور قانونگذار از اجبار طرفین به مراجعه دادگاه، تعیین داور و سرانجام تعیین مدت معین برای حل و فصل اختلافات، به ظاهر آن بوده که شاید طی این دوران زن و شوهر پشیمان شده و به سر خانه و زندگی مشترک خود بازگردند.

از سوی دیگر،گفته می شود که به این ترتیب از اختیارات مرد برای استفاده از حق یک طرفه طلاق کاسته می شود.حال اگر مردی با وجود صدور حکم عدم امکان سازش به دفترخانه مراجعه نکند، زن حق دارد به دفترخانه برود و دفترخانه موظف است احضاریه ای برای شوهر بفرستند و اگر شوهر حضور پیدا نکرد.

زن باید برای گرفتن وکالت در توکیل (وکالت در توکیل در این جا بدین معناست که قاضی با انتقال این وکالت به زن به او حق می دهد که به جای شوهر نسبت به طلاق خود اقدام کند. چون در قانون طلاق دهنده مرد است، (زن بدین ترتیب می تواند به وکالت از شوهر این کار را انجام بدهد) به دادگاه مراجعه کند.

با درخواست زن دادگاه می تواند همان موقع حکم عدم امکان سازش را صادر کند و به او وکالت در توکیل بدهد تا با مراجعه به دفترخانه و ارائه حکم عدم امکان سازش و وکالت نامه فوق الذکر خود را طلاق دهد.

حال اگر زن از رفتن به دفترخانه خودداری کند، مرد شخصا با مراجعه به آنجا و ارائه گواهی عدم امکان سازش می تواند صیغه طلاق را جاری کند و دفترخانه به زن موضوع را ابلاغ خواهد کرد.

مدارک لازم برای طلاق توافقی در زاهدان :

مدارک لازم برای طلاق توافقی– برای انجام و ثبت هر گونه طلاق در دفاتر رسمی طلاق باید از طریق دادگاه نسبت به دریافت گواهی عدم امکان سازش اقدام کرد و سپس گواهی را به دفاتر طلاق برای ثبت رسمی و صدور طلاقنامه ارائه نمود.

بهترین وکیل خانواده در زاهدان

مدارک ذیل به پیوست دادخواست طلاق توافقی توسط خود فرد یا وکیل وی تقدیم میشود:

۱. سند ازدواج

۲.شناسنامه یا کارت ملی زوج

۳. شناسنامه یا کارت ملی زوجه

۴. وکالت نامه محضری طلاق ( الزامی نیست، فقط در صورت اعطای وکالت در طلاق)

۵. توافق مبنی بر نحوه پرداخت یا بذل مهریه، نفقه، تعیین تکلیف حضانت فرزند مشترک.

۶. نظر واحد مشاوره خانواده در دادگاه

۷. گواهی عدم بارداری زوجه.

وکیل خانواده در زاهدان

مزایا طلاق توافقی :

  • در زمان کمتری طلاق صورت میگیرد و حکم صادر میشود  
  • زوجین از لحاظ عاطفی ضربه نمی بینند 
  • در خصوص بسیاری از موضوعات زوجین توافق میکنند در نتیجه نیاز ارجاع به کارشناسی نیست مثل تعیین نفقه 
  • عدم تشکیل پرونده های متعدد در دادگستری 
  • درگیری کمتر و کاهش تنش بین خانواده های زوجین 
  • کاهش استرس فرزندان 
  • احتمال رجوع بیشتر زوجین به همدیگر در آینده و تشکیل مجدد زندگی 
  • مدت‌دار بودن این گواهی در عرض ۳ ماه که سبب حفظ دوام عقد نکاح است

معایب طلاق توافقی :

  • تصمیم گیری احساسی 
  • عدم تلاش طرفین برای حل مشکلات 
  • احتمال پشیمانی یکی از طرفین بعد از طلاق 
  • بالا رفتن آمار طلاق 
  • بی توجهی به آینده ی فرزندان 
  • سست شدن بنیاد خانواده 
  • عدم آمادگی زوجین برای مرحله جدیدی از زندگی 
  • سریع بودن روند رسیدگی طلاق توافقی امکان سازش را کاهش میدهد 

بخشنامه جدید طلاق توافقی :

قبل از تصویب قانون حمایت خانواده کلیه طلاق ها چه توافقی و چه غیر توافقی باید به داوری ارجاع میشد اما این ارجاعیات معمولا منتهی به صلح و سازش نمیشد ، در نتیجه قانونگذار نهادی را به طور اختصاصی در این مورد پیش بینی کرد که زوجین برای گرفتن طلاق باید به مشاوره خانواده مورد تایید دادگاه مراجعه کنند .

زوجینی که قصد طلاق دارند طبق ماده ی 25 قانون حمایت خانواده پس از ثبت دادخواست طلاق باید به مشاوره خانواده مراجعه کنند، همچنین دفاتر الکترونیک قضایی مجاز به ثبت دادخواست طلاق بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری یا مشاوره خانواده نیستند . 

ماده ی 25 قانون حمایت خانواده : درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند.

در صورت عـدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می کند.

بهترین وکیل خانواده در زاهدان :

معمولا پس از صدور حکم طلاق توافقی، شوهر هیچ اجباری برای آمدن به محضر ندارد و چون این طلاق با توافق طرفین صورت می‌گیرد به لحاظ قانونی رفتن به محضر هم باید با توافق طرفین باشد و نمی‌شود توافق طرفین را با الزام همراه کرد.

بنابراین برای حل این مشکل شاید بهترین راهکار این باشد که طرفین الزام رفتن به محضر را هم جزیی از تعهدات خود در دادخواست ذکر کنند تا در نهایت در حکم دادگاه منعکس شود. در این صورت می‌شود الزام شوهر را به آنچه خود تعهد داده است از دادگاه درخواست کرد.

بهترین وکیل حضانت در زاهدان : 

در قانون تعریفی از لغت حضانت نشده است اما در معنای کلی حضانت یعنی نگه داشتن و تربیت کردن فرزندان ، تهیه لوازم و وسایل مورد نیاز آنها برای ادامه ی زندگی ، رشد و تربیت روحی و جسمی آنها ، تهیه خوراک ، پوشاک ، مسکن ، خدمات بهداشتی و… 

در قانون حضانت برای پدر و مادر و هیچ یک نمیتوانند حق حضانت را به طور کلی از خود ساقط کنند یا اینکه به دیگری تحمیل کنند . 

اگر طلاق قبل از 7 سالگی باشد حضانت فرزند به دلیل وابستگی فرزند ، با مادر است اما بعد از این 7 سال حضانت با پدر میباشد . اما در شرایطی میتوان حضانت را از پدر گرفت و با مادر داد . اما برای اثبات شرایط مذکور در قانون که موجب انتقال حق حضانت از پدر به مادر میشود شما نیازمند وکیل خانواده در زاهدان هستید که به راحتی شرایط را اثبات کند و فرزندتان را به آغوش گرم شما بسپارد . 

مزایای گرفتن بهترین وکیل خانواده در زاهدان :

ــ عدم تشکیل پرونده‌های متعدد در دادگستری

ــ پیگیری پرونده به نحو تخصصی و حرفه ای 

ــ جلوگیری از رجوع مکرر زوجین به محل دادگستری

ــ کوتاه بودن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق

ــ تسریع در روند انجام پرونده و جلوگیری از اتلاف بیهوده وقت 

ــ انتخاب بهترین راه برای حصول نتیجه مورد نظر 

ــ جلوگیری از ضرر و زیان مالی 

ــ  تضمین بهتر حق و حقوق مالی و غیرمالی به دلیل آگاهی وکیل 

ــ کاهش استرس فرزندان

وکیل نفقه در زاهدان : 

نفقه در ماده ی 1107ق.م تعریف شده است : نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.

نفقه در طلاق توافقی وابسته به توافق زوجین است . با توجه به این که طلاق توافقی از نوع طلاق خلع میباشد زوجه در ایام عده مستحق دریافت نفقه نخواهد بود اما زوجین میتوانند بایک دیگر توافق کنند تا در زمان عده ی طلاق یعنی 3ماه و 10 روز زوجه از زوج نفقه دریافت کند. 

ممکن است برای تعیین میزان نفقه طرفین به توافق نرسند و موضوع را به کارشناس ارجاع دهند که این امر سرعت انجام پرونده را کاهش میدهد. 

نفقه فرزند در طلاق توافقی : 

طبق ماده ی 1199ق.م پرداخت نفقه ی فرزند وظیفه ی قانونی پدر است حتی در زمانی که زن حضانت فرزند را بر عهده بگیرد . 

در صورتی که پدر با وجود تمکن مالی از پرداخت نفقه ی فرزند خودداری کنند این عدم پرداخت جنبه ی کیفری دارد و قابل پیگیری خواهد بود (طبق ماده ی 642قانون مجازات اسلامی ، کتاب تعزیرات – ماده ی 53قانون حمایت از خانواده) 

وکیل متخصص طلاق توافقی در زاهدان :

وکیل متخصص در طلاق وکیلی است که به طور اختصاصی در زمینه ی طلاق فعالیت میکند. این وکیل با دانش و تجربه ی بالا به رسیدگی در خصوص پرونده های طلاق میپردازد و با قوانین به روز در حوزه ی حقوق خانواده و طلاق و… آشنا میباشد . 

ما در وکیل نوین بستری را فراهم کردیم تا شما بتوانید به راحتی مشکلات حقوقی خود را با بهترین وکیل خانواده در زاهدان در میان بگذارید و از مشاوره حضوری رایگان ایشان بهره مند شوید . 

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

هنگامی که زن و شوهری میخواهند از یک دیگر طلاق بگیرند در ابتدای کار باید از دادگاه گواهی عدم امکان سازش بگیرند. این گواهی ثابت میکند که بین زن و شوهر سازش و توافقی وجود ندارد و به نوعی گواهی اجازه ی جدایی یا طلاق زوجین میباشد . 

تفاوت حکم طلاق با گواهی عدم سازش : 

حکم طلاق به معنای جدایی زوجین است در حالی که گواهی عدم سازش اذن و اجازه ای است برای طلاق از سوی دادگاه برای ادامه ی روند پرونده تا زمان صدور حکم طلاق . 

اعتبار گواهی عدم سازش:

گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند دیگر اعتباری ندارد.

شوراهای حل اختلاف درخصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین می‌توانند برای اصلاح ذات‌البین دخالت کنند، در حالی‌ که در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسیده‌اند،

اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتی برای سازش و مذاکره بگذارند،بالطبع به شورای حل اختلاف که فرصت دوباره‌ای برای سازش فراهم می‌کنند ارجاع می‌شوند.

و باید اشاره نمود که برای گرفتن طلاق توافقی زوجین از هم نیاز به شرایط و دلایل محکمه پسندی نیاز نمیباشد.در طلاق توافقی زن و شوهر با توجه به شرایط و وضعیت خانوادگی خود به این نتیجه می‌رسند که دیگر نمی‌توانند با هم زندگی کنند و در مورد جدایی به توافق برسند.

بنابراین به طور مشترک در دادگاه خانواده حاضر می‌شوند و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه‌ی طلاق توافقی را می‌نمایند.

تمام شرایط مالی و غیرمالی مربوط به عقد نیز با توجه به توافق زوجین منظور می‌گردد که حدود ۳۰ درصد از کل پرونده‌های طلاق در محاکم را شامل می‌شود.

حکم طلاق توافقی ( گواهی عدم امکان سازش ) چه مدت زمانی اعتبار دارد؟

سه ماه

اگر شوهرم برای جاری شدن حکم طلاق در مهلت سه ماه به دفترخانه نیاید چه اتفاقی میفتد؟

مدت اعتبار حکم عدم سازش سه ماه هست و بعد از گذشت سه ماه حکم صادر شده معتبر نیست و در صورت تمایل مجدد به طلاق توافقی باید کلیه مراحل برای صدور حکم عدم امکان سازش دوباره انجام شود.

آیا پس از صدور گواهی عدم امکان سازش (که با توجه به درخواست طلاق توافقی زوجین صورت گرفته و مجوز طلاق خلع همراه با وکالت بلاعزل از سوی زوج به زوجه داده شده است)، اگر شوهر حق و حقوق مندرج در حکم را به زن ندهد؛ در صورتی که زن با مراجعه به دفتر طلاق و اجرای صیغه طلاق، خود را مطلقه نماید، آیا بعدا می تواند حق و حقوق مربوطه را درخواست نماید؟

بله. زیرا وقتی اصل حکم که اجرای صیغه طلاق است، اجرا می گردد، متفرعات و جزئیات مندرج در آن نیز لازم الاجرا می شود.

فسخ طلاق توافقی :

به طور کلی امکان فسخ در طلاق توافقی وجود ندارد به این دلیل که طلاق توافقی نوعی از طلاق بائن است . طلاق بائن طلاقی است که امکان رجوع و برگشت زوج به زوجه وجود ندارد . تا زمانی که زوجین بعد از صدور گواهی عدم سازش صیغه ی طلاق را جاری نکنند میتوانند از ادامه ی روند رسیدگی خودداری کنند . 

مشاوره رایگان طلاق توافقی در زاهدان : 

برای حل و فصل اختلافات در زمینه ی حقوق خانواده خصوصا در زمینه ی طلاق توافقی شما میتوانید به رایگان از بهترین وکلا در زاهدان مشاوره بگیرید .

میتوانید با ثبت درخواست خود در اینجا  به رایگان مشکل خود را با بهترین وکیل خانواده در زاهدان در میان بگذارید . 

نکات مهم در مورد طلاق توافقی:

آیا یک وکیل میتواند از طرف زوج و زوجه وکالت در طلاق داشته باشد؟

در صورت مراجعه به وکیل خانواده در زاهدان باید این نکته را مد نظر داشت که یک وکیل نمی تواند از طرف زوج و زوجه هردو وکالت در طلاق را داشته باشد. اگر زوجه از زوج وکالت در طلاق را داشته باشد وکیل دادگستری،در واقع وکیل با واسطه ی زوج خواهد بود. بنابراین حضور زوجه در دادگاه و امضای دادخواست و سایر مدارک از سوی او الزامی است. مگر اینکه زوج و زوجه هر کدام به دو نفر وکیل دادگستری برای انجام امور وکالت بدهند که در این صورت نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه نمی باشد و کلیه اقدامات حتی ثبت و انجام تشریفات طلاق بدون حضورآنها انجام می شود.

در طلاق توافقی نیازی به مراجعه به دادگاه هست؟

بله نیاز است. بر اساس قانون حضار جهت طلاق توافقی باید اقدام به اخذ حکم گواهی عدم امکان سازش از دادگاه نمود و سپس بر اساس این حکم نسبت به اجرای صیغه ی طلاق در دفترخانه اقدام نمود اما همانطور که گفته شد در صورت داشتن وکیل دادگستری برای هر یک از زوج و زوجه نیاز به حضور هیچ یک از زوجین به دادگاه نمیباشد.

در طلاق توافقی باید نسبت به چه چیزهایی توافق کرد؟

در طلاق توافقی باید نسبت به مسائل مالی زوجه ( مهریه , نفقه , اجرت المثل ,نحله و حق تصنیف دارایی) توافق نمود.

همچنین نسبت به جهزیه , حضانت فرزندان , نفقه فرزندان , نحوه ملاقات فرزندان و وضعیت بارداری و باکره بودن زوجه توافق نمود.

آیا خانمی که باردار است میتواند به طور توافقی طلاق بگیرد؟

درصورتی که زن باردار باشد می تواند طلاق بگیرد اما تازمانی که بچه به دنیا بیاید خانم در زمان عده است و نمی تواند دوباره ازدواج کند و تا آخر بارداری نفقه به اون خانوم تعلق می گیرد. 

زمانی که حکم طلاق با درخواست توافقی زوجین صادر می‌شود اشکال مختلفی دارد که در ادامه می‌آید:

اگر زوجین هنگام صدور حکم طلاق توافقی، حق تجدیدنظر را از خود سلب کرده باشند، با توجه به لزوم اجرای احکام قانونی به درخواست محکوم‌له، در نتیجه اجرای حکم مانند احکام درخواست یک‌ طرفه زوجین قابل اجرا است.

اما اگر در رأی صادره طلاق توافقی این حق پابرجا باشد:

هر یک از طرفین می‌تواند به آن اعتراض نموده و از ادامه‌ی کار انصراف دهد. با این کار پرونده مختومه و غیرقابل اجرا می‌شود. زیرا اثر توافق تا زمانی است که توافق زوجین مطرح باشد.

اما بعضی افراد به این نظریه معتقدند که اگر فرض خود را بر قطعی بودن رأی بگذاریم، چنانچه زوجه از اجرا منصرف شود، با توجه به این امر که اجرای طلاق حق شرعی و قانونی مرد است، این حکم به صورت یک طرفه نیز قابل اجرا است.

بنابراین با انصراف زن، زوج می‌تواند صیغه‌ی طلاق را اجرا کند. حتی اگر زن در دفتر ثبت طلاق حضور نیابد، دادگاه به جای او در محضر حاضر و دفتر را امضا می‌کند.

باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که اگر زن به هنگام توافق در زمان طلاق و تنظیم صورتجلسه، مالی را به مرد بخشیده باشد و طلاق نیز از نوع خلع همراه با بخشش باشد، در ایام عده می‌تواند به مال بخشیده شده رجوع و تمام حقوق مالی خود را بخواهد. اما اگر طلاق او عده نداشته باشد، با همان شرایطی که توافق کرده است، حکم اجرا می‌شود.

چنانچه مرد از اجرای حکم قطعی توافقی انصراف دهد، به دلیل این‌که حق طلاق با مرد و به صورت یک‌طرفه است، در نتیجه زوجه بدون اثبات دلایل موجه که شامل عسر و حرج، تحقق شروط ضمن عقد می‌شود، نمی‌تواند طلاق بگیرد.

بهترین وکیل خانواده در زاهدان

در طلاق توافقی در دوران عقد وضعیت مهریه چگونه است ؟ آیا دختر میتواند طلب مهریه کند اگر متقاضی طلاق باشد ( چه توافقی چه یک طرفه به درخواست دختر )؟

در طلاق توافقی وضعیت مهر بستگی به توافق طرفین دارد هر توافقی کنند دادگاه محترم می شمارد.چنانچه دلیل موجهی برای طلاق داشته باشد منعی برای مطالبه مهریه ندارد.

اگر مردی وکالت بلا عذل طلاق به زنش بدهد و ان زن وکیل اختیار کند واز وکالت بلا عزل طلاق.طلاق توافقی ازقاضی بخواهد ایا قاضی میتواند بدون شاهد و داور و موکل طلاق یک طرفه صادرکند وحکم قطعی بدهد وحق تجدید نظرخواهی را ازموکل بگیرد؟

بدون تعیین داور و اعلام نظر وی صدور رای طلاق غیر قانونی است اما حضور موکل و شاهد ضرورتی نداشته و بقیه موارد مورد سوال با توجه به وکالت اعطائی کاملا قانونی است.

با سلام بنده به همراه خانمم دادخواست طلاق توافقی کردیم و پس از دو جلسه در شورای حل اختلاف پرونده به دادگاه ارجاع شد وحالا از طلاق توافقی پشیمان شدم و از مراجعه به دادگاه خودداری میکنم. ایا زوجه میتواند بدون زوج به دادگاه مراجعه و به استناد همان دادخواست طلاق توافقی حکم طلاق را گرفته وسپس به دفتر طلاق مراجعه و خود را مطلقه نماید؟

خیر

هر یک از زوجین پس از درخواست طلاق توافقی می توانند از درخواست خود عدول کنند؟

بله. زوج یا زوجه یا هر دو می توانند تا قبل از آخرین جلسه دادگاه که منجر به صدور حکم می گردد از نظر خود عدول نمایند؛

یعنی پشیمان شده و دادخواست خود را پس بگیرند و در واقع از دادگاه بخواهند که آن را نادیده تلقی نماید.

آیا زوج می تواند پس ازانجام طلاق توافقی خلع رجوع کند؟

با توجه به مواد ۱۱۴۳ الی ۱۱۴۹ قانون مدنی در طلاق خلع تا زمانی که زن به مال البذل (مالی را که زن بذل کرده) رجوع نکرده، شوهر نیز نمی تواند به طلاق رجوع کند.

توضیح اینکه: زن بعد از اجرای صیغه طلاق تا عدّه طلاق باقی است، می تواند از آنچه که بذل کرده پشیمان شود و آن را از شوهر مطالبه نماید و شوهردر مقابل، این حق را پیدا می کند که به طلاق رجوع کند.

و برای اینکه این رجوع صورت گیرد شوهر با قصد و اراده باید لفظی بگوید یا عملی انجام دهد که دلالت بر رجوع داشته باشد مثلاً بگوید از طلاق رجوع کردم و یا …

در این صورت بدون اینکه به عقد نکاح مجدد نیاز باشد، طلاقی که انجام گرفته نادیده تلقی می شود و تمام اوضاع و احوال به حال قبل از طلاق برمی گردد.

زن تا چه مدتی می تواند به بذل رجوع کند و همچنین مرد در مقابل تا چه مدتی می تواند به طلاق رجوع کند؟

مدتی که زن در طلاق خلع می تواند به بذل رجوع کند در زمان عده است و همچنین در مقابل، مرد نیز می تواند فقط در مدت عده رجوع کند.

یعنی هر دوی زوجین فقط تا پایان عده چنین فرصتی دارند و پس از آن، دیگر برای هیچ یک از آنها چنین حقی نیست.

البته همان طور که گفته شد در این طلاق، ایجاد حق رجوع برای مرد منوط به رجوع زن به مال البذل است.

آیا چنانچه رجوع فوق صورت گیرد و در نتیجه آثار طلاقی که واقع شده از بین برود، مجددا زن می تواند به استناد همان حکم دادگاه مجددا به محضر مراجعه و صیغه طلاق جاری گردد؟

خیر. زیرا همان طور که گفته شد پس از رجوع زن به مال البذل و سپس در صورت رجوع مرد به طلاق، همه چیز به اوضاع و احوال سابق برگشته و دیگر حکم صادره برای اجرای صیغه طلاق اعتباری ندارد.

آیا اگر هر یک از زوجین در طلاق توافقی حق حضانت فرزندان را به دیگری واگذار کند، بعدها می تواند از این امر عدول نماید و مجددا تقاضای حضانت آنها را بنماید؟

بله. چون حضانت، هم حق و هم تکلیف والدین است. چنانچه ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی صراحت دارد: «نگاهداری اطفال، هم حق وهم تکلیف ابوین است.» پس همان طور که پدر یا مادر حق حضانت؛ یعنی نگاهداری اطفال را در سنینی از زندگی آنها دارند، نسبت به آنها تکلیف هم دارند و تکلیف را نمی توان از خود ساقط کرد.

به عبارت دیگر پدر یا مادر نمی تواند حق فرزند را ساقط کند. مثلاً می دانیم که حضانت دختر تا ۷ سالگی با مادر است.

حال اگر در طلاق توافقی زوجه دختر ۵ ساله را به پدر بدهد و حضانت را از خود سلب کند، چنین سلب اختیاری، اعتبار ندارد.

و در صورت پشیمانی در چنین حالتی می تواند حتی بعد از طلاق مجددا به دادگاه مراجعه نموده و طی دادخواستی حضانت فرزندان را درخواست نماید.

آیا چنانچه در طلاق توافقی هر یک از زوجین حق ملاقات فرزندان را از خود سلب نماید، مجددا می تواند تقاضای ملاقات فرزندان را بنماید؟

حق ملاقات هم بمانند حق حضانت قابل اسقاط (از بین رفتنی) نیست و چنانچه زوج یا زوجه این حق را از خود سلب نماید به همان دلیلی که در مورد حضانت ذکر شد چنین سلب اختیاری فاقد اعتبار است و کسی که این حق را از خود سلب کرده می تواند حتی بعد از طلاق با مراجعه به دادگاه و تسلیم دادخواستی تقاضای ملاقات فرزندان را بنماید.

آیا اگر زن در طلاق توافقی، قبول نماید که نفقه طفل را به عهده بگیرد، بعدا می تواند از دادگاه تقاضا نماید که مرد یعنی پدر طفل نفقه را بدهد؟

بله. زیرا طبق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی که می گوید: «نفقه اولاد بر عهده پدراست …»،در صورتی که پدر طفل در حیات باشد، مادر مکلف به پرداخت نفقه نمی باشد.

لذا چنانچه در طلاق توافقی، مادر تقبل نفقه فرزندان تحت حضانت خود را نموده باشد،بعدها می تواند به دادگاه مراجعه و درخواست نفقه آنها را بنماید.

آیا طلاق توافقی بدون رای دادگاه امکان پذیر است؟

خیر ، طلاق توافقی بدون رای دادگاه امکان پذیر نمیباشد و اگر زوجین در دفترخانه طلاق توافقی بگیرند پروانه شغلی دفترخانه باطل خواهد شد. 

سخن پایانی

با توجه به تفسیر و تحلیل های این مقاله، طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین به این نتیجه میرسند که به طور مصالحت آمیز از هم جدا شوند و درمورد تمام مواردی که وجود دارد توافق می کنند(مهریه ، نفقه ،حق حضانت،حق ملاقات و…) این نوع طلاق بدون داشتن وکیل ممکن است ماه ها زمان ببرد و طولانی شود ولی با داشتن وکیل خوب و آگاه حتی در چند روز طلاق انجام می شود . 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در زاهدان

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود