جرايم نظامي چيست؟
جرايمي است كه مربوط به خود نظاميان مي باشد و داراي قواعد خاص مربوط به خود نظاميان مي باشد جرايم نظامي به سه دسته تقسيم ميشوند.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل جرایم نظامی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
انواع جرايم نظامي
1-جرايم خاص نظامي
جرايم خاص نظامي كه مربوط به خود نظاميان مي باشد كه در دادگاه نظامي مورد بررسي قرار ميگيرد همانند فرار از خدمت سربازي كه بيشترين جرايم نظامي هم مربوط به همين فرار كردن سربازان از خدمت خود مي باشد.
از نظر شوراي نگهبان جرايم خاص نظامي را مردم عادي و افراد غير نظامي نمي توانند انجام بدهند همانند فرار از سربازي، خوابيدن در حين نگهباني
2-جرايم عمومي نظامي
جرم عمومي به ابن معناست كه هيچ دليلي به شغل شخص نظامي ندارد و مردم عادي نيز ممكن است مرتكب آن شوند يعني هم نظاميان و غير نظاميان ممكن است مرتكب آن شوند همانند خريداري اسلحه،اختلاس و ارتشاء
3- جرايم مختلط نظامي
جرايم مختلط نظامي جرايمي هستند كه ذاتا عمومي محسوب ميشوند ولي شخص نظامي به سبب يا درحين خدمت مرتكب آن ميشود.
جرايم مالي نظاميان چيست؟
اقداماتي است كه اشخاص برروي اموال قابل معامله كه ميتوان انتقال به غير داد انجام مي دهند ،جرم مالي شامل اموال منقول و غير منقول ميشود .
جرايم مالي خاص نظامي: جرايمي است كه به منظور آسيب زدن است مثا ايجاد حريق، تخريب اموالي كه در جنگ موثر است و…..
جرايم مالي مركب نظامي :جرايمي كه هم اقراد نظامي هم غيرنظامي ممكن است انجام دهند مثل سرقت ، ارتشاء و …..
در ماده 72 قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح آمده است :
هر نظامی عمداً و با سوءنیت تأسیسات یا ساختمانها یا استحکامات نظامی یا کشتی یا هواپیما یا امثال آنها یا انبارها یا راهها یا وسایل ارتباطی و مخابراتی یا مراکز محتوی اسناد و دفاتر یا اسناد طبقهبندیشده مورد استفاده نیروهای مسلح یا وسایل دفاعیه یا تمام یا قسمتی از ملزومات جنگی و اسلحه یا مهمات را آتش بزند یا تخریب کند یا دیگری را وادار به آن نماید یا دامهای مورد استفاده نیروهای مسلح را تلف یا ناقص کند به حبس از پنج تا پانزده سال محکوم میشود.
جرايم نظامي به طور كلي به 4 دسته تقسيم ميشود:
1-تخلفاتي است كه فقط افراد نظامي قادر به انجام آن هستند كه اين تخلفات را سازمان قضايي نيروهاي مسلح پيگيري ميكنند.
2-جرايمي كه بين افراد عادي و نظامي مشترك است ولي از آنجايي كه اين افراد با تكيه برشغل خود انجام مي دهند تخلف نظامي محسوب ميشود مثل اختلاس.
3-جرايمي كه در زمان انجام دستورات مقام قضايي به وجود مي آيند كه در راستاي وظيفه ضابط قوه قضايي است مثل ضرب و شتم متهمي كه بايد به جرم آن در دادگاه عمومي مورد محاكمه قرارگيرد.
4-جرايمي كه توسط نظاميان خارج از وقت اداري و جذا از وظايف شغلشان است همانند ترك انفاق كه دردادگاه عمومي مورد بررسي قرار ميگيرد.
ماده 1 قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح
دادگاههای نظامی به جرائم مربوط به وظائف خاص نظامی وانتظامی کلیه افراد زیر که در این قانون به اختصار «نظامی» خوانده میشوند رسیدگی میکنند:
1-کارکنان ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وسازمانهای وابسته.
2- کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران و سازمانهای وابسته.
3- کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و سازمانهای وابسته و اعضایبسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
4- کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته.
5- کارکنان مشمول قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.
6-کارکنان وظیفه از تاریخ شروع خدمت تا پایان آن.
7- محصلان – موضوع قوانین استخدامی نیروهای مسلح – مراکز آموزش نظامی و انتظامی در داخل و خارج از کشور و نیز مراکز آموزش وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهایمسلح.
8- کسانی که به طور موقت در خدمت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایرانهستند و طبق قوانین استخدامی نیروهای مسلح در مدت مزبور از اعضاء نیروهای مسلحمحسوب میشوند.
ماده 1 قانون دادرسي نيروهاي مسلح:
رسیدگی به جرائم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی اعضاء نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران “ارتش، سپاه، ژاندارمری،شهربانی، پلیس قضایی، کمیتههای انقلاب اسلامی و هر نیروی مسلح قانونی دیگر” بر طبق مواد این قانون در صلاحیت دادگاههای خاص نظامی است.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل جرایم نظامی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .