وکيل سرقت در قم
اگر مالی از شما به سرقت رفته يا اگر دنبال وکيل سرقت در قم هستيد. به سايت خوبی وارده شديد.با ما همراه باشيد تا با مجازات سرقت، پرونده يکی از موکلانم و سوالات متداوال موکلانم آشنا شويم.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل سرقت در قم
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
مجازات سرقت در قم
سرقت در قانون به دو صورت حدی و تعزيری ايجاد می شود که هر کدام شرايط خاصی دارد
سرقت در صورتی كه دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:
الف- شیء مسروق شرعاً مالیت داشته باشد.
ب- مال مسروق در حرز باشد.
پ- سارق هتك حرز كند.
ت- سارق مال را از حرز خارج كند.
ث- هتك حرز و سرقت مخفیانه باشد.
ج- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.
چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسكوك باشد.
ح- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.
خ- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.
د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شكایت كند.
ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.
ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالك قرار نگیرد.
ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملكیت سارق در نیاید.
ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد.
مجازات سرقت حدی
- در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق.
- در مرتبه دوم، قطع پای چپ سارق از پایین بر آمدگی.
- در مرتبه سوم، حبس ابد.
- در مرتبه چهارم، اعدام است هر چند سرقت در زندان صورت گرفته باشد.
مجازات سرقت تعزیری:
همین که سرقت شرایط حد را نداشته باشد، سرقت تعزیری است که خود دو نوع است:
الف) سرقت تعزیری ساده: این نوع سرقت در مادۀ ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی آمده علنی و با ربودن مال غیر بدون علم و اطلاع و رضایت صاحب مال محقق می شود و مجازات آن کمترین مجازات سرقت یعنی سه ماه و یک روز تا ۲ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است.
ب) سرقت تعزیری مشدد: منظور از سرقت مشدد، هرگونه سرقتی است که با یک یا چند عامل از عوامل تشدید مجازات بوده و مجازات آن شدیدتر از مجازات سرقت ساده باشد و شرایطی را نیز داشته باشد که در قانون آمده باشد. عوامل تشدید مجازات که در مواد ۶۵۱ تا ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی بیان شده اند عبارتند از:
سرقت در شب، تعدد سارقان، سرقت مسلحانه، بالا رفتن از دیوار، شکستن حرز، استفاده از عنوان با لباس مستخدم دولت، مامور دولتی قلمداد کردن، بکاربردن کلید ساختگی، سرقت از محل مسکونی، سرقت همراه با آزار یا تهدید، سرقت از محل های عمومی، مستخدم، شاگرد و کارگر بودن سارق، سرقت به اقتضای شغل، کیف زنی یا جیب بری و امثال آن، سرقت در مناطق بحرانی، سرقت آب، برق و گاز و تلفن.
وکيل سرقت در قم
ياد يکی از پرونده های موکلانم(حميد) که متهم به جرم معاونت در سرقت است افتادم.
حميد 22 ساله که در اطرف قم ساکن بوده،به در خواست يکی از رفقاش به مدت دو روز ماشين وانت پيکان دوستش که شامل باری بوده رو را نگهداری ميکنه و بعد از سه روز زمانی که مامورين پليس به خانه حميد مراجعه می کنند، متوجه مسروق بودن بار ماشين می شود.
ادامه ماجرا را از زبان موکلم ادامه میدم.
ساعت نزديکه 9 شب بودش که دوستام بهم زنگ زدش و گفتش يه مقدار بار دارم ولی انبار هنوز مجوز تخليه نداده(دوست حميد که اموال را سرقت کرده بودش، تو کار حمل ونقل بار اينا هستش) اگر بشه ماشينو بزارم تو پارکينک خونه شما.
بعد از چند روز هم که مامورين پليس به خانه ما آمدند، متوجه مسروقی بودن اموال شدم.
بررسی پرونده ی حميد
چند نکته مهم در مورد پرونده حميد وجود داره که با هم مختصراٌ صحبت مي کنیم.
1- اتهام اول حميد، معاونت در سرقت بودش که باتوجه به تبصره ماده 126 قانون مجازات اسلامی، اساساٌ در معاونت «تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است.» فلدا معاونت در سرقت برای حميد قابل تصور نيست.
با همين استدلال توانستم حميد را از اتهام معاونت در سرقت که به مراتب مجازات سنگينی هم دارد را تبريه کنم.
بعد از اين که حميد را از معاونت در سرقت تونستم تبريه کنم، وکلای فردی که مالش به سرقت رفته بوده به موکلم اتهام اخفای اموال مسروقه را به حميد زده اند😳
استناد موکلان طرف مقابل به ماده 662 قانون مجازات اسلامی بودش که اخفای مال مسروقه را به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.(امان از بی اطلاعی از قانون😔)
ماده 662 قانون مجازات اسلامی صراحتاٌ می گويد(هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان آور به این که مال در نتیجه ارتکاب سرقت دست آمده است آن را به نحوي از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد. در صورتی که متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم میگردد.)
همانطور که ماده به صراحت اشاره می کنه که در صورت علم يا اطلاع، فرد به مجازات اخفا مال مسروقه محکوم می شود. و همانطور که حميد از اموال مسروقه اطلاعی نداشته،پس در نتيجه مشمول اين ماده نمی شود.
البته با توجه به ادعای وکيل طرف مقابل مبنی بر آگهی حميد بر اموال مسروقه،اثبات عدم اطلاع و آگهی از اموال مسروقه کار هر کسی نيست و نياز به وکيل مسلط به قوانين و باتجربه است.
سوال: چطور من می تونم يک وکيل سرقت در قم که با تجربه و خوب باشه، پيدا کنم؟
سامانه وکیل نوین سامانه آموزش مسایل حقوقی و معرفی وکیل متخصص به هموطنان عزیز در سراسر کشور می باشد. بدین نحوه که متقاضیان ابتدا با تکمیل فرم درخواست وکیل متناسب با موضوع انتخابی، اطلاعات وکیل به محض تکمیل فرم برای ایشان ارسال میگردد.در صورتی که باوکیل ارتباط گرفته و از مشاوره تلفنی رضایت داشتید و یا نیاز به بررسی دقیق تر مدارک شما می باشد، از وکیل مربوط نوبت گرفته و به دفتر ایشان مراجعه می نمایید.