بهترین وکیل جرم قذف + مجازات قذف و فحاشی
چنانچه به دنبال وکیل خوب برای جرم قذف هستید، این مجموعه حرفه خود را در این راستا قرار داده است.
در زمینه پروندههای کیفری چون قذف و توهین و افترا، بهترین وکیل جرم قذف در سامانه وکیل نوین میتواند راهنما و پشتیبان شما در پروندههای قذف، توهین و افترا باشد.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص قذف و فحاشی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
-
چه حرفهایی قذف محسوب میشه؟
براساس ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، جرم قذف به این معنی است که زنا یا لواط را به شخصی (حتی مرده) نسبت بدهند ولی نتوانند آن را ثابت کنند. بنابراین، قذف یکی از انواع توهین و فحاشی محسوب میشود اما چون در آبرو و حیثیت اشخاص بسیار اهمیت دارد، در فقه و قانون به صورت مستقل و مجزا جرم شناخته شده است.
-
جرم قذف همون توهین یا تهمت هست؟
براساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی، «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.»
در توهین، استفاده از الفاظ رکیک به طوری که شخص تحقیر شود، باعث میشود که این جرم اتفاق بیفتد اما در جرم قذف حتما باید یا زنا یا لواط به شخصی نسبت داده شود. در ماده بالا نیز ذکر شده است که توهین، فحاشی و الفاظ رکیکی است که قذف محسوب نمیشود.
براساس ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، افترا یعنی «هرکس به کسی امری را صریحا نسبت دهد که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن را ثابت کند جز در مواردی که موجب حد است به ۱ ماه تا ۱ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.»
بنابراین، افترا جرمی است که به دیگری نسبت داده میشود ولی قابل اثبات نیست اما قذف یعنی زنا یا لواط به دیگری نسبت داده شود.
همچنین، جرم قذف و توهین و افترا از نظر مجازات هم با یکدیگر تفاوت دارند.
-
آیا جرم قذف قابل بخششه؟
براساس ماده ۲۵۵ قانون مجازات اسلامی، جرم قذف در فقه حقالناس محسوب شده، بنابراین، در قانون هم یک جرم قابل گذشت میباشد. بنابراین، شخص قذفشونده (مقذوف) باید شکایت را شروع کند و هر زمان و در مرحله که رضایت بدهد، فرآیند رسیدگی متوقف میشود.
جرم قذف هم مانند هر جرم دیگری باید رکن مادی و رکن معنوی داشته باشد تا محقق شود. در ادامه این ارکان توضیح داده میشوند:
-
رکن مادی جرم قذف
رکن مادی جرم قذف شامل موارد زیر میشود:
۱- رفتار مجرمانه: در قذف، رفتار مجرمانه این است که زنا یا لواط به شخصی نسبت داده شود. مثلا نسبتدهنده (قاذف یا قذفکننده) بگوید : تو زنا کردی. الفاظ باید صریح و روشن باشند (براساس ماده ۲۴۶ قانون مجازات اسلامی).
۲- عدم اثبات: قذفکننده نتواند زنا یا لواط را ثابت کند. بنابراین، اگر بتواند ثابت کند که حرف بیهودهای نزده، جرم قذف به وجود نمیآید. یا اگر قذفکننده بتواند ثابت کند که هرچند این الفاظ را به کار برده ولی منظورش این نبوده که زنا یا لواطی رخ داده، باز هم قذف محسوب نمیشود.
۳- شخص قذفشونده (مقذوف): براساس ماده ۲۵۱ قانون مجازات اسلامی، مقذوف هنگام جرم قذف، باید از بلوغ، عقل، رشد برخوردار باشد. همچنین، باید شخص معینی و مسلمان باشد و اشتهار (مشهور) به فساد و متظاهر به زنا یا لواط نباشد. همچنین، اگر شخصی واقعا زنا یا لواط کرده باشد و مجازات آن را دیده باشد یا توبه کرده باشد، و قذفکننده به او نسبت زنا یا لواط بدهد، قذف محسوب شده و مجازات میشود.
-
رکن معنوی جرم قذف
رکن معنوی شامل قصد فعل و قصد نتیجه میباشد. به این معنی که قذفکننده باید از روی علم و عمد بخواهد که زنا یا لواطی را به دیگری نسبت بدهد (قصد فعل: قذفکننده بداند که این الفاظ را برای زنا و لواط هستند ولی عمدا آنها را به کار ببرد) و هم با این کار شخص را بیآبرو کند (قصد نتیجه: قذفکننده میداند که اگر زنا یا لواط را نسبت دهد شخص بیآبرو میشود ولی عمدا بخواهد که بیآبرو شود).
در جرم قذف، فرقی نمیکند که مقذوف از الفاظ استفاده شده آگاهی داشته باشد یا خیر؛ مهم این است که قذفکننده علم و عمد داشته باشد.
-
آیا میشود چند نفر را قذف کرد؟
ممکن نسبتدهنده چند شخص را قذف کند. دو حالت وجود دارد:
- قذفکننده چند شخص را جداگانه و با الفاظ جداگانه قذف میکند. در این صورت، هر کدام میتوانند شکایت کنند و چند حد قذف جداگانه بر او جاری میشود (براساس ماده ۲۵۷ قانون مجازات اسلامی).
- قذفکننده چند شخص را با یک لفظ واحد قذف میکند. در این صورت، هر کدام میتوانند جداگانه شکایت کنند اما اگر همگی یکجا شکایت کنند، فقط یک حد قذف بر او جاری میشود.
سامانه وکیل نوین با دارا بودن وکلای مختلف در سراسر کشور جهت معرفی بهترین وکیل جرم قذف اقدامات تخصصی انجام میدهد.
-
آیا بچهها میتونن برای قذف پدر فوت شده شکایت کنند؟
اگر مقذوف گذشت نکرده باشد و یا شکایت کرده اما هنوز حد قذف اجرا نشده باشد، و فوت کند، هریک از ورثه (به جز همسر) میتوانند شکایت کرده و اجرای مجازات را بخواهند.
-
برای شکایت از جرم قذف چیکار باید بکنم؟
مقذوف (شاکی) باید در دادگاه عمومی محل وقوع جرم شکایت کیفری کند. همچنین، میتواند از طریق کلانتری اقدام کرده و کلانتری پس از انجام تحقیقات ابتدایی مانند اظهارات شهود و … گزارشی تهیه کرده و به بازپرس دادسرا ارسال میکند.
- رسیدگی در دادسرا:
این شکایت پس از ثبت شکواییه توسط شاکی (مقذوف)، توسط معاونت ارجاع به یکی از شعب بازپرسی دادسرا ارسال می شود. دفتردار پس از وصول شکواییه آن را ثبت و پرونده را نزد بازپرس پرونده ارسال می کند. بازپرس پرونده نیز پس از بررسی محتویات شکایت طرح شده، دستور احضار دو طرف دعوای کیفری را به دفتردار خود میدهد. در ادامه احضاریه توسط مدیر دفتر شعبه بازپرسی تنظیم و برای دو طرف ارسال می شود. هر دو طرف دعوای کیفری، روز رسیدگی در شعبه بازپرسی حضور می یابند و شاکی پرونده شکایت مندرج در شکواییه خود را دوباره مطرح می کند. در مقابل، متهم (قذفکننده) نیز ارتکاب جرم را از سوی خود نسبت به شاکی پرونده انکار می کند؛ اما شاکی دعوا شواهد یا مدارکی را برای اثبات موضوع مجرمانه در جلسه رسیدگی دادسرا حاضر می کند. متهم پرونده نیز در دفاع ممکن است ایراداتی را به شاهد وارد کند که در این صورت دادگاه باید به این ایرادات رسیدگی نماید.
- رسیدگی در دادگاه:
ممکن است شاکی پرونده از قرار صادره به دادگاه کیفری شکایت کند. با ارسال پرونده به مجتمع قضایی، پرونده از سوی معاونت ارجاع به یکی از شعب دادگاه های کیفری ارسال می شود. قاضی دادگاه کیفری نیز پرونده را مطالعه می کند و دستور تعیین وقت جلسه رسیدگی می دهد. زمان رسیدگی به شاکی و متهم در قالب یک اخطاریه ارسال میشود. در روز جلسه رسیدگی، شاکی و متهم در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر میشوند. شاکی، دلایل خود را ارئه می کند و در قالب متهم نیز دفاعیات خود را اظهار می دارد. قاضی ضمن شنیدن به اظهارات دو طرف و بررسی مدارک و دفاعیات دو طرف تصمیم لازم را می گیرد. اینکه مدارکی که شاکی ارائه می کند تا چه اندازه معتبر باشد، به رای و نظر قاضی بستگی دارد در نهایت، ممکن است قاضی قرار صادره در دادسرا را استوار بداند یا اینکه آن را رد نماید.
-
جرم قذف چه مجازاتی داره؟
قذف از حدود الهی است یعنی جرمی است که مجازات حد در فقه و قانون مجازات اسلامی دارد. حد به معنی اجرای شلاق میباشد. مجازات جرم قذف، ۸۰ ضربه شلاق حدی است.
-
چجوری میشه مراحل رسیدگی رو در جرم قذف متوقف کرد؟
اگر موارد زیر اتفاق بیفتد، فرآیند رسیدگی و حد قذف، در هر مرحلهای که باشد متوقف و ساقط میشود:
- اقرار مقذوف: اگر مقذوف خودش اقرار کند که زنا یا لواطی انجام داده و قذفکننده درست میگوید، حد قذف اجرا نمیشود.
- اثبات زنا یا لواط: اگر به هر دلیلی دیگری مثل شهادت شهود، علم قاضی و … زنا یا لواط مقذوف ثابت شود.
- گذشت: اگر مقذوف یا ورثه او گذشت کنند.
- لعان (لعن کردن): اگر در دادگاه مراسم لعان اتفاق بیفتد، رسیدگی ساقط میشود.
- تظاهر به زنا یا لواط: اگر مقذوف متظاهر به زنا یا لواط باشد، حد قذف جاری نمیشود.
-
آیا ممکنه که مجازات جرم قذف اجرا نشه؟
اگر موارد زیر اتفاق بیفتد، مجازات حد قذف که ۸۰ ضربه شلاق حدی است، ساقط و در عوض، شلاق تعزیری (از ۳۱ تا ۷۴ ضربه) اجرا میشود:
- اگر دو نفر با هم، یکدیگر را قذف کنند. در این صورت، بر هیچ کدام حد قذف جاری نمیشود ولی هردو شلاق تعزیری درجه ۶ دارند.
- اگر قذف شونده، بالغ، عاقل، معین، یا مسلمان نباشد و به او نسبت زنا یا لواط داده شود، برای نسبتدهنده شلاق تعزیری درجه ۶ اجرا میشود (براساس تبصره ۱ماده ۲۵۱ قانون مجازات اسلامی).
- اگر قذفکننده زنا یا لواط در حال اکراه یا عدم بلوغ را به دیگری نسبت دهد (یعنی زنا یا لواطی که حد ندارند)، در این صورت، نسبتدهنده حد قذف ندارد و شلاق تعزیری درجه ۶ دارد (براساس ماده ۲۵۳ قانون مجازات اسلامی).
- اگر پدر یا جد پدری فرزند یا نوه خود را قذف کنند، شلاق تعزیری درجه ۶ دارند.
-
چطور میتونم حکم اعدام قذفکننده رو بگیرم؟
در موارد زیر، قذف کننده به مجازات اعدام محکوم میشود:
- اگر سه مرتبه بر قذفکننده حد قذف جاری شود، برای بار چهارمی که مرتکب جرم قذف شده و جرمش ثابت شود، اعدام میشود.
- براساس ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی،«اگر کسی پیامبر اعظم (ص) یا هر یک از انبیاء عظام را دشنام دهد یا قذف کند، ساب النبی است و به اعدام محکوم میگردد. قذف هر یک از ائمه معصومین (ع) و یا حضرت زهرا (س) یا دشنام به ایشان در حکم ساب النبی است.»
وکیل نوین؛ سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور
وکیل نوین با گروه وکلا در کشور با تخصصی کردن پروندهها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاهها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی به شمارههای اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی میگردد .در حین روند پرونده به پیگیریهای مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجیهایی صورت میپذیرد که در صورت عدم رضایت شما مجددا با وکیل دیگری به مشاوره مینمایید، این امر باعث میشود علاوه بر تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص قذف و فحاشی
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .