مجازات-فرد-مست-در-داخل-خیابان-چیست؟

مجازات فرد مست در داخل خیابان چیست؟

علمای دین اسلام برای حکم به حرمت و نجاست شراب به ۴ دلیل شرعی از جمله : قرآن کریم ، سنت ، عقل ، اجماع ، استناد نموده اند.

در آیات نورانی قرآن مجید در آیه ۲۱۹ سوره بقره آنجا که خدا می فرماید؛ «…….. یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْخَمْرِ وَ الْمَیْسِرِ قُلْ فیهِما إِثْمٌ کَبیرٌ……» یعنی؛ …… از تو حکم شراب و قمار را می پرسند بگو در آن دو گناهی بسیار بزرگ است و منافعی نیز برای مردم به همراه دارد، ولیکن ضرر آن دو بیش از منافع صوری آنها است .
در آیه فوق اعلام نموده است که در شرب خمر اثم (گناه) کبیر و بزرگ نهفته است و در آیه ، اعراف : «…… یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَ الْأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ »…..

مواد مسکر(مست کننده) از قبیل شراب الکلی،فقاع یا همان آبجو،جزء حدود الهی است و  طبق قانون مجازات اسلامی در بخش حدود (ماده264) مرتکب به هشتاد ضربه شلاق محکوم میشود و از این بابت تفاوتی نمیکند که استعمال شرب خمر از طریق نوشیدن باشد یا تزریق کردن یا دود کردن،کم باشد یا زیاد،جامد باشد یا مایع و یا مست کند یا نکند بنابرین در هر حال مرتکب به تحمل حد شرعی(هشتاد ضربه شلاق) محکوم میشود.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل کیفری

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

فرق قانون مجازات اسلامی سال 70و 92 در باب نوشیدن شرب خمر: 

قبل از تصویب قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 قانون مجازات اسلامی سال 1370 حکم فرما بود که در حال حاضر منسوخ است اما در قانون مجازات اسلامی سال 70 فقط قید عبارت نوشیدن مطرح بود اما در قانون مجازات اسلامی سال92 دامنه استعمال مواد مست کننده را زیاد کرده و آن را از طریق تدخین(دود کردن) و تزریق کردن هر چند مستی نیاورد موجب حد دانسته است.

-آیا قانون میان شخص مسلمان و غیر مسلمان در مورد شرب خمر فرق میگذارد:

در پاسخ باید گفت که غیر مسلمانی که در محل سکونت شرب خمر می کند جرمی انجام نداده و مجازات ندارد مگر انکه در مکان عمومی آن را مصرف کند ولی شخص مسلمان در هر صورت به حد شرعی(هشتاد ضربه شلاق) محکوم میشود.

مجازات کسی که در ملاء عام مست میکند چیست؟

ماده ۷۰۱ قانون مجازات اسلامی

هر کس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب‌خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می‌شود.و در اجرا این مجازات فرقی بین مسلمان و غیر مسلمان نیست.

آیا حد شرب خمر ساقط میشود:

شرب خمر مجازاتی حق اللهی است بنابرین قاضی موشکافی و تحقیق نمیکند که جرم مجرم را ثابت کند و صرف ادعا در نپذیرفتن مصرف ماده مسکر برای دادگاه کافی است و قبول میشود هر چند که در دادسرا نزد بازپرس یا کلانتری اقرار کرده باشد ویا توبه مجرم بعد از اثبات جرم در صورتی که اثبات آن با اقرار باشد پذیرفته میشود اما اگر اثبات شرب خمر از طریق شهادت باشد قاضی دادگاه میتواند عفو مجرم را از طریق رییس قوه قضاییه از مقام رهبری درخواست کند مگر اینکه در اثر مصرف شرب خمر به کسی زیانی وارد آید و شاکی خصوصی در پرونده موجود باشد که در این صورت دادگاه با تحقیق بیشتری کار را دنبال میکند.

 

مجازات-فرد-مست-در-داخل-خیابان-چیست؟1

اثبات حد شرب خمر به چه صورت است:

شرب خمر به ۳ طریق قابل اثبات است :۱- اقرار
۲- شهادت
۳- علم قاضی

نکته:

اگر راه اثبات شرب خمر شهادت باشد فقط با شهادت ۲ مرد عادل ثابت می شود و باید توجه کرد که شاهد باید بالغ، عاقل، باایمان، باطهارت مولد، عادل عام وجود انتفاع مشخص برای شاهد یا رفع ضرر از وی، عدم وجود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا، عدم اشتغال به تکدی گری و ولگردی. و همچنین اقرار در مورد حد شرب خمر باید دو مرتبه صورت بگیرد و قاضی در این در اقرار اول توصیه به پوشاندن جرم مطابق قانون آیین دادرسی کیفری عمل میکند.

وکیل نوین سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور

وکیل نوین با گروه متخصص وکلا در کشور با تخصصی کردن پرونده‌ها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاه‌ها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی به شماره‌های اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی می‌گردد.در حین روند پرونده به پیگیری‌های مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجی‌هایی صورت می‌پذیرد که در صورت عدم رضایت شما وکیل معین شده بر روی پرونده تعویض می‌گردد، این امر باعث می‌شود علاوه بر بالا بردن تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل کیفری

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود