وکیل خانواده در کرج + مشاوره تلفنی
پرونده های خانواده از پرونده های پر تراکم دعاوی حقوقی است.که افراد زیادی در داخل کشور درگیر این پرونده ها هستند. معمولا محاکم اختصاصی برای رسیدگی به این پرونده ها در هر شهرستان وجود دارد. دادگاه خانواده مرجع اختصاصی به پرونده های خانواده است.که به صورت تخصصی به پرونده های طلاق ، نفقه ، مهریه ، حضانت ، اثبات نسب ، فسخ نکاح رسیدگی میکند. در این مقاله سعی میشود که به سوالات حقوقی شما در حوزه خانواده پاسخ داده شود.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در کرج
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
مهم ترین پرونده های خانواده که در دادگاه های کرج رسیدگی میشود بدین شرح است :
1-پرونده های طلاق :
این نوع پرونده ها از پرونده های پر کاربرد دادگاه های خانواده است.که دادرس بر اساس خواسته خواهان که یا (زن هست یا مرد ) بر اساس شرایط قانونی با طلاق او موافقت میکند.و نوع سوم طلاقی هم هست.که به توافق دو طرف بستگی دارد. که اصطلاحا طلاق توافقی میگویند.
ثبت طلاق به درخواست مرد:
ساده ترین نوع طلاق، طلاق به درخواست مرد است.که به مجرد درخواست مرد دادگاه با طلاق او موافقت میکند.اما قبل از آن مرد بایستی تکلیف کلیه حقوق مالی زن را مشخص کند.و پرداخت آن را بر اساس استطاعت مالی خود متعهد گردد. به این صورت که اگر مرد مالدار باشد.و اموالی برای پرداخت داشته باشد.با درخواست متقابل زن آن اموال توقیف میشود.و به عنوان مهریه زن میتواند آنان را تامین خواسته خود کند.
بر عکس اگر مرد مالدار نباشد .دادگاه با توجه به توافقات عقد نامه.( عند الستطاعه بودن مهریه) قرار تقسیط پرداخت حق زن را مینماید.در غیر این صورت.یعنی اگر مهریه عند المطالبه باشد. زن در صورت عجز و ناتوانی مرد.میتواند:بر اساس ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، مرد را بازداشت کند. شما با داشتن یک وکیل با تجربه در کرج میتوانید با خاطری آسوده تر پرونده های خود را دنبال نمائید.
برای مشاوره حضوری با وکیل در کرج همین الان نوبت بگیرید
*درخواست طلاق به درخواست زن :
طلاق یک طرفه زن باید گفت که بدون مشاوره عملی با وکیل خانواده در کرج میسر نیست چون از سخت ترین انواع طلاق قانون است از آنجایی که طلاق حق اختصاصی مرد (زوج ) است.طلاق دادن به درخواست زن محدودیت هایی دارد. که تابع شرایط ماده 1130 قانون مدنی است. که در اصطلاح بایستی عسر و حرج یا غیر قابل تحمل بودن زندگی مشترک برای زن ثابت شود.طلاق به درخواست زن نسبت به شرایطی که مرد زن را در آن قرار میدهد از نظر دادگاه پذیرفته میشود.تعدادی از این شرایط به شرح ذیل است :
- مرد نفقه زن را به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه به صورت غیر متوالی و نامرتب نپردازد.
- مرد به محکومیت حبس بالای 5 سال محکوم شود.
- زن در خانه مورد ضرب و شتم غیر معمول مرد قرار بگیرد.
- مرد بدون اجازه زن خود، همسر دوم اختیار کند.
- زوج (مرد)عقیم و نابارور باشد.
- مرد جنون داشته باشد.
- زوج(مرد) معتاد باشد و..
*طلاق توافقی :
طلاق توافقی اصطلاحی که قانون در مورد آن آورده طلاق خلع است.به این معنا که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی به شوهر میدهد.که این مال میتواند معادل مهر ، کمتر یا بیشتر باشد.و شوهر خود را راضی به طلاق دادن کند. و شروع این دعوا حتما بایستی با تسلیم دادخواست به دادگاه خانواده آغاز شود.
مدارک مورد نیاز آن: فتوکپی برابر با اصل ازدواج شناسنامه زوجین و فرم توافق زوجین است که بر سر تمام مسائل مالی و غیر مالی مثل حضانت فرزند توافق کرده باشند دادگاه با این شرایط و مدارک حکم به طلاق توافق میدهد البته لازم به ذکر است که قبل از هر چیز زوجین باید جلسات مشاوره روانشناسی را پشت سر بگذارند شما میتوانید با به کارگیری بهترین وکیل خانواده در کرج به آن چیزی که میخواهید به نحو مطلوب تر دست پیدا کنید.
2- پرونده نفقه و مهریه :
نفقه: به اصطلاح قانون نفقه هزینه متعارفی است.که مرد به مجرد وقوع عقد دائم نه موقت مستند به ماده 1106 قانون مدنی مکلف میشود که در حق زن بپردازد این هزینه های متعارف شامل خوراک و پوشاک و مسکن و ایاب و ذهاب و هزینه دارویی و درمان و کلیه هزینه های متعارف یک زندگی است که رابطه مستقیمی هم با شان خانوادگی زن دارد به این معنا که زن در خانه پدر خود در هر سطحی که زندگی میکرده مرد مکف است که آن سطح را فراهم آورد.
تمکین کردن زن با نفقه چه ارتباطی دارد؟
وکیل خانواده در کرج اینطور برای شما بیان میکند که مطابق با ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی هرگاه زوجه بدون دلیل معین از انجام وظایف و تکالیف زناشویی امتناع کند در واقع تمکین نکند. استحقاق نفقه را ندارد مثلا اگر زنی نیاز جنسی مرد را فراهم نیاورد.مستحق نفقه هم نخواهد بود.مگر اینکه زن عذر موجه داشته باشد: مثل مریضی ماهانه یا مریضی جسمی یا مسافرت یا هر دلیل قابل توجیه که در این صورت زن ناشزه محسوب نمیشود.و مستحق نفقه خواهد بود.
در عقد نامه میتوان شرط کرد که نفقه به زن پرداخت نشود ؟
در عقد موقت نفقه ای وجود ندارد.و برای ایجاد آن باید در عقد نامه موقت شرط کنند.اما در عقد دائم اصل بر پرداخت نفقه از طرف زوج است.مگر شرط خلاف آن را بنمایند. در این مسائل با وکیل خانواده در کرج مشاوره حاصل فرمایید.
* مهریه :
بهتره بدونیم مهریه مقدار معینی مال است.که باز هم مرد در زمان عقد نامه مکلف میشود که در حق زن پرداخت نماید.که میزان و مقدار آن در عقد نامه نکاح توسط زن و مرد تعیین میشود.که در عرف حال حاضر میزان و مقدار مهریه با سکه های رسمی بانک مرکزی است.
*انواع مهریه :
-مهرالمسمی: مهریه است که در زمان عقد تعیین میشود.و زن مالک آن میشود.و یا پرداخت آن در ذمه و دین مرد قرار میگیرد.و زن میتواند طبق قانون مدنی تا زمانی که به طور کامل آن را نگرفته باشد.از انجام وظایف شرعی و قانونی (مثل تمکین) امتناع کند این حق را به اصطلاح حق حبس زوجه میگویند البته حق حبس یک شرایطی دارد که برای اینکه بی گدار به آب نزنید با وکیل خانواده در کرج حضوری مشاوره برقرار کنید تا از شرایط قانونی حق حبس به شما توضیح ارائه دهد.
-مهرالمثل:
اگر در زمان عقد مهریه معین نشده باشد.نمیشود زن را بدون حق و حقوق دانست .و اگر در زندگی مشترک زن و مرد با یکیدیگر مراوده جنسی داشته باشند. (ولو یک بار چه از عقب و چه از جلو ) زن مستحق مهر المثل است.که مقدار و میزان آن را کارشناس قضایی بر حسب شانیت زن (مثل سواد و تحصیلات، بکارت ، سطح خانواده و..) معین میکند.
و در انتها مهر المتعه :
مورد آخر مهریه در صورتی است که در زمان عقد مهریه تعیین نشده باشد. و زن و مرد در طول زندگی مشترک خود هیچگونه مراوده جنسی نداشته باشند.که اگر مرد بخواهد زن خود را طلاق دهد باید مهریه ای بپردازد.که به آن مهرالمتعه گویند.که مرد برحسب توانایی مالی خودش باید بپردازد.
* پرونده های حضانت:
حضانت به معنی محافظت کردن، پرورش دادن، نگهداری و تربیت و آموزش کودکان میباشد. مستند به قانون مدنی، حضانت کودکان هم حق و هم تکلیف مادر و پدر است.در نتیجه نمیشود این حق تربیت و نگداری کودک را بدون علت غیر قابل توجیه از پدر و مادر محروم کرد. از سمت دیگه همین پدر و مادر قانونا حق ندارند از نگهداری و تربیت فرزند خود خودداری کنند . به طور کلی پدر و مادر متعهد هستند.بر حسب قانون به تربیت و اموزش کودکان خود بپردازند.اگر شما خواستار سلب حق حضانت طرف مقابل خود هستید باید شرایط سلب این حق مطابق با قانون و توضیحات وکیل خانواده در کرج اثبات شود.
*در چه صورت هایی پدر یا مادر صلاحیت نگداری فرزند خود را ندارند و میتوان به موجب قانون این حق را از آنان سلب نمود و مطلق به طرف دیگر داد؟
1- پدر یا مادر معتاد باشند.
2- مادر یا پدر سوء رفتار با فرزند خود داشته باشند.مثل جنون
3- پدر یا مادر اشتهار به فسق و فجور داشته باشند.
4- مادر بعد از جدایی همسر دیگر اختیار کند. که پدر میتواند حضانت در زمان او را ساقط و سلب نماید.
*مدت زمان حضانت پدر و مادر به چه صورت است ؟
مادر تا هفت سالگی و پدر از هفت سالگی تا زمان بلوغ.
*استرداد جهیزیه و اثاث البیت:
در قانون مدنی اشاره ای به مسئله جهیزیه نشده است.اما به دلیل رسم و عرف در ایران برای اینکه پایه زندگی مشترک استوار شود.اقلام وسایل درون خانه را ، خانواده ها برای خانه عروس و داماد تهیه میکنند.که جهاز نام دارد .البته طبق قانون مردی که مکلف به پرداخت نفقه است.او باید وسایل خانه را هم فراهم کند. اما عرف برای اینکه تازه داماد را زیر فشار هزینه ها قرار ندهد.اقلامی راهم بر دوش خانواده دختر قرار داده است که این مسئله دعاوی را هم با خود به دادگاه های خانواده برده است.
تکلیف استرداد جهازیه زن به چه صورت است؟
زن که جهازی را به خانه شوهر میبرد.این به معنای مشترک قرار گرفتن آن وسایل نیست. و مرد فقط طبق اجازه ضمنی زن حق استفاده از آن را دارد.و با در نظر گرفتن این حق که زن هر زمان بخواهد حتی قبل از طلاق میتواند وسایل خود را مسترد کند. و اگر مرد مانع از این کار شود زن میتواند استرداد اثاث البیت خودرا از محکمه درخواست کند. و با در نظر گرفتن این که زن تکلیفی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد.و هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه را مسترد نماید.
همین حق برای مرد هم میتوان قائل شد.و مرد مالک عین وسایلی است که به خانه مشترک برده است.و زن حق انتفاع از آن را دارد.اما با این تفاوت که مرد تا زمانی که طلاق نداده نمیتواند وسایل را خارج کند. چرا که مسولیت نفقه و هزینه های متعارف در زمان زوجیت بر عهده مرد است.اما بعد از طلاق میتواند عین وسایلی که به زندگی مشترک برده را استرداد کند.و اگر زن وسایل را قبض کرده و پس ندهد.مرد میتواند دعوای حقوقی خانواده خود را به دادگاه خانواده ارجاع دهد.
نویسنده :کارشناس حقوق سید امیرحسین جواهری
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در کرج
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .