وکیل-چک-در-یاسوج

فهرست مطالب مقاله

وکیل متخصص چک در یاسوج

وکیل چک در یاسوج: چک سند تجاری است که دارای امتیاز خاصی نسبت به سند عادی است که در آن صادر کننده آن به بانکی که پول را در آن سپرده دستور پرداخت وجه مقرر در سند را میدهد.

و معمولا در همه کشورها برای انجام تعهد در موعد معین از چک استفاده میکنند و یا ممکن است کسی که در یک کاری استخدام شود جهت حسن تضمین در قرارداد چکی را به عنوان ودیعه در اخنیار کارفرما قرار دهد.

 

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل چک در یاسوج

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

 امتیازات سند تجاری چک :

از امتیاز اسناد تجاری میتوانیم به این امتیازات اشاره کنیم:

1-سندی عادی است که برخلاف اسناد عادی دیگر لازم اجراست بدین معنا که از طریق اجرای ثبت قابل وصول است و احتیاجی به طرح دعوا در دادگاه نیست و پیگیری چک از طریق اجرای ثبت تابع شرایطی است که در ادامه به آن میپردازیم.

2-دارای ضمانت اجرای کیفری است بدین معنا که شخص اگه در مهلت های مقرر شش ماهه بعد از تاریخ سررسید وجه چک را نپردازد دارنده چک تا شش ماه حق طرح شکایت بعد از گواهی عدم پرداخت بانک به دادگاه را دارد.

3-اگر شخص در دادگاه دعوا مطالبه چک را مطرح کند بدون دادن خسارت احتمالی به دادگاه میتواند از دادگاه تقاضا قرار تامین خواسته را مطرح کند.

4-یکی دیگر از مزایای چک این است که به راحتی قابل نقل و انتقال است و با یک امضا دارنده به دیگری منتقل میشود و امتیاز تجاری آن این است که تمامی امضا کنندگان در برابر دارنده مسئولیت تضامنی دارند.

-شرایط  مطالبه چک از طریق اجرای ثبت :

برای مطالبه چک از طریق اجراییه ثبت باید دعوای دارنده علیه صادرکننده به عمل آید و دعوا علیه ضامن و ظهر نویس سند باید در دادگاه اقامه شود و فردی که دارنده است باید با بردن اصل چک به اجرای ثبت محل حساب صادر کننده تقاضا صدور اجراییه کند حسن تقاضا احقاق حق در این مرجع در آن است که بدون تشریفات رسیدگی در دادگاه و به سرعت بیشتری رسیدگی میشود و دایره ثبت میتواند نسبت به توقیف اموال صادر کننده اقدام نماید ولی طرح خیلی از دعاوی اضافی مثل خسارت تاخیر تادیه وجه و طرح دعوا علیه ضامن،ظهرنویس را نمیشه در این نهاد مطرح کرد.

-انتقال چک به چه صورت است؟   

انتقال چک به دو صورت انجام میشود یا از طریق قبض و اقباض است یا دست به دست شدن است یا از طریق ظهر نویسی روش قبض و اقباض در زمانی است که چکی در وجه حامل نوشته شده باشد و با دست به دست شدن قابل انتقال است و دارنده کسی است که این سند تجاری را دارا باشد و آن را در اختیار داشته باشد.

اما در روش ظهر نویسی به این صورت است که چک باید در وجه شخص معین باشد به این معنا که شخصی که اسمش به عنوان طلبکار در سند قید شده باشد پشت سند تجاری را امضا نماید و آن را انتقال دهد

ظهر نویسی به عملی گفته میشود که شخص دارنده ای که اسمش به عنوان دارنده یا طلبکار در سند قید شده باشد پشت سند تجاری را امضا میکند و آن را به دیگری انتقال میدهد البته همیشه ظهر نویسی برای انتقال نیست و گاهی برای وکالت دادن به دیگری برای وصول کردن وجه آن به نفع دارنده است که باید علی الاصول به وکالتی بود تصریح شود.

 

منظور از مسئولیت تضامنی در اسناد تجاری چیست؟

یکی از امتیازات سند تجاری است به این معنا که شخص صادر کننده که بدهکار اصلی است و تمامی ظهر نویسان و ضامنان که سند تجاری را امضا کردند به صورت فردی و جمعی در برابر دارنده سفته نسبت به تمامی مبلغ سند تجاری مسئول هستند و هر کس از ظهر نویس ها که مبلغ را به دارنده پرداخت کرد میتواند نسبت به ظهرنویس های ماقبل خود و صادرکننده نسبت به تمامی مبلغ سند تجاری رجوع کند.

وکیل-چک-در-یاسوج

چک بلا محل چیست ؟

چکی که است که دارنده با علم به نداشتن موجودی در بانک یا با توجه به بسته بودن حساب بانکی صادر میکند که این قضیه جنبه کیفری دارد و جرمی قابل گذشت است و شخص دارنده میتواند دعوا خود را در دادگاه کیفری مطرح کند.

مجازات صدور چک بلا محل در قانون صدور چک بدین گونه آمده است

ماده 7 قانون صدور چک مقرر داشته است: هر کس مرتکب تخلف مندرج در ماده 3 گردد، به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال (حبس تعزیری درجه 6) و حسب مورد جزای نقدی معادل یک چهارم تمام وجه چک یا یک چهارم کسر موجودی هنگام ارائه چک به بانک محکوم خواهد شد و باید اظهار داشت صدور چک از حساب مسدود در حکم صدور چک بلا محل است؛ چرا که طبق ماده 10 قانون چک هر کس با علم به بسته بودن حساب بانکی خود به هر علتی مبادرت به صدور چنین چکی نماید، به حداکثر مجازات مندرج در ماده 7 (یعنی دو سال حبس) و ممنوعیت از داشتن دسته چک محکوم خواهد شد و چنین جرمی غیر قابل تعلیق است و یک جرم عمدی محسوب و منوط به احراز سوء نیت و علم و آگاهی مرتکب به بسته بودن حساب بانکی خود در زمان صدور چک می­ باسد.

-نحوه طرح شکایت کیفری چک به چه صورت است؟

دارنده چک برای طرح شکایت کیفری باید در زمان معین اقدامات لازم را انجام دهد و گرنه حق شکایت کیفری ندارد:

1-دارنده چک باید ظرف مدت 6 ماه در تاریخ سند به بانک مراجعه کند و وجه خود را از بانک مطالبه کند.

2-دارنده چک اگر ظرف مدت مقرر در سر رسید به بانک مراجعه کند و با نداشتن موجودی در بانک صادر کننده مواجه شود باید بعد از گرفتن گواهی عدم پرداخت از بانک ظرف مدت 6 ماه طرح دعوا کند و گرنه حق طرح شکایت کیفری نخواهد داشت.

این نکته را باید اضافه کرد که طرح شکایت کیفری فقط علیه صادر کننده مطرح است یا به عبارت دیگر کسی که صاحب حسابی است که چک بلا محل صادر کرده و ظهر نویسان و ضامنان مسئولیت کیفری ندارند.

 

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل چک در یاسوج

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود