وکیل ضرب و جرح در مشهد
با عرض سلام بنده سید امیرحسین جواهری هستم کارشناس حقوق از سامانه سراسر کشوری وکیل نوین.در این مقاله سعی دارم به زبان عامیانه در مورد آثار حقوقی ضرب و جرح و نرخ محاسبه دیه و نقش وکیل متخصص در این موضوع اشاره مختصر داشته باشیم.
خیلی وقت ها اتفاق می افتد که ما خواسته یا ناخواسته در پی مسائل مختلف دچار درگیری و دعوا کردن با افراد قرار میگیریم و در این صورت دچار آسیب دیدگی خفیف یا شدید از طرف مقابل قرار میگیریم نمونه آن دعوا های خیابانی یا اختلافات خانوادگی که به درگیری می انجامد و اکثر پرونده های کیفری در مشهد شکایت ضرب و جرح و نزاع را تشکیل میدهد و یا ممکن است برای ما سوال بوجود آید که اگر این مسئله برای ما پیش آید مراحل شکایت آن به چه صورت است؟
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل ضرب و جرح در مشهد
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
ضرب و جرح چیست؟
به عمل و فعل مثبت مادی گفته میشود که آسیبی علیه تمامیت جسمانی شخص معین اتفاق می افتد و باید آسیب رساننده علت وقوع آن باشد و این آسیب هم میتواند به صورت عمدی و هم غیر عمدی باشد که در هر دو مورد امکان پرداخت دیه وجود دارد اما در صورت عمدی بودن بر حسب شدت آسیب، مجازات حبس و جزای نقدی به عنوان جنبه عمومی جرم به آن اضافه می گردد.
ضرب: به کتک زدن هایی که بدون خونریزی یا شکستگی اتفاق می افتد مثل سرخ شدن ،کبودی،سیاه شدگی پوست.
جرح:به کتک زدن هایی گفته میشود که با خونریزی همراه است که نرخ دیه آن بستگی به طول و عمق جراحت دارد.
برای گرفتن مشاوره حضوری از بهترین وکیل مشهد اینجا کلیک کنید.
مجازات ضرب و جرح عمدی:
ضرب و جرح عمدی یکی از مجازات هایی است که قانون گذار برای آن مجازات های سنگینی در صورت وجود شرایط ، قصاص قرار داده ولی در صورتی که امکان قصاص وجود نداشته باشد علاوه بر پرداخت دیه به حبس و مجازات نقدی محکوم میشود.
ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی مقرر میدارد:
هر کس عمداً به دیگری ضرب و جرح وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنیعلیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.
شرایط عمومی قصاص:
1-هر دو مسلمان باشند به این معنی که مسلمانی اگر بر فرد غیر مسلمانی جنایتی مرتکب شده باشد قصاص نمیشود ولی عکس آن یعنی غیر مسلمان در برابر مسلمان قصاص میشود.
2-جنایتکار پدر و جد پدری شخص مجنی علیه نباشد.
3 -جنایتکار و مجنی علیه دیوانه و مجنون نباشند.
4-جنایتکار بالغ و عاقل و دارای اختیار باشد.
شرایط اختصاصی قصاص عضو عبارت است از:
تساوی در اصلی بودن اعضاء
موافق ماده ۲۹۳ ق. م. ا اگر کسی عضو زائدی را از کسی قطع کند و جانی عضو زائد مشابه نداشته باشد جانی قصاص نمیشود، زیرا در قصاص، تساوی در اصل و زیادی لازم است.(ضرب و جرح)
تساوی در محل عضو مجروح یا مقطوع
شرح تساوی در محل عضو مجروح یا مقطوع در ماده ۲۷۵ ق. م. ا بیان شده که در قصاص عضو تساوی محل، معتبر است باید در مقابل قطع عضو طرف راست عضو همان طرف قصاص شود. و در صورتی که مجرم دست راست نداشته باشد دست چپ او و چنانچه دست چپ هم نداشته باشد پای او قطع خواهد شد.
قصاص موجب تلف نشدن جان یا عضو دیگر او نشود
قصاص، موجب تلف جانی یا عضو دیگر او نشود. در ماده ۲۷۷ ق. م. ا بیان شده است و در این خصوص اختلافی بین اصحاب، موجود نیست که اگر قصاص عضو موجب هلاکت قصاص شونده شود قصاص جایز نیست.
تساوی اعضا در سالم بودن
عضو سالم در برابر عضو ناسالم قصاص نمیشود و فقط دیه آن عضو پرداخت میشود، لکن عضو ناسالم در برابر عضو سالم قصاص میشود.
نبودن قصاص بیشتر از اندازه جنایت
قصاص بیشتر از اندازه جنایت نباشد. در صورت امکان رعایت تساوی در عمق نیز لازم است اما در جراحت موضحه و سمحاق،تساوی در عمق شرط نیست.
نکته:
جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است:
الف- حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود، یک صدم دیه کامل
ب- دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد، دوصدم دیه کامل
پ- متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد، سه صدم دیه کامل
ت- سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد، چهارصدم دیه کامل
ث- موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند، پنج صدم دیه کامل
ج- هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند، ده صدم دیه کامل
چ- مُنَقَّله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد، پانزده صدم دیه کامل
ح- مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد، یک سوم دیه کامل
خ- دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند، که علاوه بر دیه مامومه، موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد.
تبصره ۱ – جراحات گوش، بینی، لب، زبان و داخل دهان، در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است، در حکم جراحات سر و صورت است.
تبصره ۲ – ملاک دیه در جراحتهای مذکور، مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد.
تبصره ۳ – جنایت بر گونه درصورتیکه داخل دهان را نمایان نسازد، موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد، موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت، اثر و عیب فاحشی، درصورت باقی بماند، علاوه بر آن، یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود.
تبصره ۴ – هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام، اثری از خود بر جای بگذارد، علاوه بر دیه موضحه، یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند، علاوه بر دیه جنایت، یکصدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت، شکافی درصورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.
تساوی قصاص اعضا بین زن و مرد
در قصاص عضو، زن و مرد برابرند و مرد مجرم به سبب نقص عضو یا جرمی که به زن وارد نماید به قصاص عضو مانند آن محکوم میشود. مگر اینکه دیه عضوی که ناقص شده ثلث دیه کامل باشد که در آن صورت زن هنگامی میتواند قصاص کند که نصف دیه آن عضو را به مرد بپردازد.
به عنوان مثال اگر مردی یک دست زن را قطع نماید چون دیه یک دست نصف دیه کامل است زن در صورتی میتواند دست مرد را قصاص کند که نصف دیه یک دست را به مرد بدهد و یا به نصف دیه دست زن راضی شود. به عبارت دیگر اگر نرخ دیه تا یک سوم دیه کامل مرد که در حال حاضر 330000000میلیون تومان است برسد زن میتواند بدون دادن عوض قصاص کند.
طریقه شکایت ضرب و جرح توسط وکیل ضرب و جرح در مشهد:
برای شروع دعوا کیفری ضرب و جرح باید پلیس محل وقوع جرم را در جریان قرار بدهیم و پس از گزارش صورت جلسه مامور،نیرو انتظامی گزارش پرونده را برای دادسرا محل وقوع جرم ارسال میکند. در این مرحله مسئول پرونده اعم از دادیار یا بازپرس به پرونده رسیدگی میکند و در صورتی که دلایل را برای وقوع جرم از طرف متهم کافی بداند احضاریه ای را به محل اقامت متهم ارسال میکند تا در وقت معین در دادسرا حضور پیدا کند به او تفهیم اتهام میشود و مقام قضایی تحقیق و بررسی را برای وقوع یا عدم وقوع جرم آغاز میکند و در صورتی که به کشف حقیقت ضرب و جرح پی ببرد پرونده را با صدور قرار جلب به دادرسی و از طریق کیفرخواست دادستان، پرونده را برای صدور حکم به دادگاه صالح ارسال میکند.
در غیر این صورت مقام قضایی در صورت نبودن دلیل قانع کننده یا در صورت وجود یکی از شرایط ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری از قبیل جنون متهم،گذشت شاکی،مرور زمان و….به ترتیب قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب صادر میکند.
نکته:
هر قراری که توسط مقام قضایی دادسرا صادر شود شاکی و یا متهم میتوانند ظرف مدت ده روز به قرار صادر شده در دادگاه صالح رسیدگی کننده به پرونده اعتراض کنند و رای دادگاه نسبت به تشخیص قرار از طرف دادسرا قطعی است و اگر دادگاه عقیده به نقض قرار داشته باشد پرونده را برای تحقیق مجدد به دادسرا ارسال میکند.
در دادگاه اگر کیفرخواست دادسرا تایید شود دادگاه به پرونده رسیدگی میکند و در صورتی که متهم را مجرم تشخیص دهد در صورت امکان شرایط عمومی و اختصاصی قصاص به تقاضا شاکی قصاص میشود و در صورتی که امکان قصاص وجود نداشته باشد به حبس تعزیری مطابق ماده 614 قانون مجازات اسلامی که اشاره کردیم محکوم میشود و در صورت درخواست شاکی متهم به پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
شما میتوانید با با یک وکیل ضرب و جرح در مشهد به راحتی و بدون نیاز حضور ضروری در دادگاه به حق و حقوق قانونی خود دست پیدا کنید.
آدرس دفتر مرکزی در مشهد:
مشهد-قاسم آباد- بولوار شاهد- شاهد33 – برج ایلما-ورودی اداری -طبقه چهارم- واحد401
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل ضرب و جرح در مشهد
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .