مطالبه-خسارت-افت-قیمت-خودرو-در-تصادفات

فهرست مطالب مقاله

مطالبه خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات + وکیل متخصص

 

سامانه وکیل نوین با داشتن وکلای متخصص در حیطه‌های تصادفات رانندگی، دیات، مطالبه افت قیمت ماشین و جرح یا فوت که در هر حیطه به صورت کاملا تخصصی در اکثر شهرهای کشور عزیزمان ایران در حال فعالیت می‌باشد.

اگر در تصادفی، اشخاص آسیب نبینند و فقط خودروها آسیب ببینند، تصادف از نوع غیرجرحی خواهد بود که در این دسته از تصادفات نیز حل ‌و فصل مسائلی مثل تعیین میزان خسارت وارد شده یا دریافت افت قیمت ماشین، گاهی مشکل خواهد بود.

 

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

– چه خساراتی جزء خسارت افت قیمت خودرو محسوب می‌شوند؟

کارشناس وقتی که می‌خواهد خودرو را از لحاظ افت قیمت بررسی کند، عواملی از قبیل این که خسارت وارد شده برای چه قسمتی از ماشین بوده و نوع خسارت به چه صورت است، آیا خسارت به بدنه وارد شده یا خیر؟ را در نظر می‌گیرد؛ بنابراین، هزینه‌هایی چون رنگ کاری بر اساس عمق صدمه وارده، بازسازی مجدد و  وسعت رنگ شدگی  و خسارت‌های دیگر از قبیل خساراتی که ممکن است به درب موتور، قطعات بدنه خودرو،  گلگیر های جلو و … وارد شود که از لحاظ قطعات تعویضی و رنگ شدگی تاثیر بسیاری را بر روی ارزش خودرو دارند، چون که عملیات تعمیر و تعویض این قطعات بسیار هزینه بر و مهم می‌باشد، در محاسبه افت قیمت خودرو موثر هستند.

  • آیا مطالبه خسارت افت قیمت خودرو قانونی و شرعی است؟

بر اساس ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی، کارشناس فنی باید میزان خسارت اعم از هزینه تعمیر و کسر قیمت را مشخص نماید. از طرفی بر اساس ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی، «هرگاه کسی به دیگری چه عمد و چه غیرعمد، خواه مباشرتا یا به تسبیب، خسارتی وارد کند، مسئول جبران خسارت است.» در واقع، هر کسی که به مال یا آبروی طرف دیگر خسارتی وارد می‌کند باید آن را جبران کند. در نتیجه خسارت افت قیمت خودرو قابل مطالبه است.

  • آیا بیمه خسارت افت قیمت خودرو را می‌پردازد؟

عرفا هیچ کدام از شرکت‌های بیمه تعهدی به پرداخت خسارت افت قیمت ندارند؛ چون بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، سقف تعهدات خسارات مالی وارد شده به افراد زیان‌دیده بر اساس پوشش مالی بیمه ‌نامه، قابل جبران است و همچنین، در بیمه بدنه نیز سقف تعهدات بر اساس پوشش‌ های بیمه ‌نامه بدنه بوده و در زمان خسارت شرکت بیمه بر اساس بیمه‌ نامه شخص خسارات وارد شده را جبران می‌کند؛ در حالی که در بیمه‌نامه هیچ کدام حرفی از پرداخت خسارت افت قیمت خودرو زده نشده است. بنابراین، پرداخت این خسارت باید از طرف راننده مقصر انجام شود. البته در مواردی دیده شده که مقصر حادثه پس از پرداخت افت قیمت خودروی آسیب‌دیده، با شکایت از شرکت بیمه خسارت را دریافت کرده است. چرا که بر اساس ماده ۲ قانون شخص ثالث، شرکت بیمه موظف است خسارات بدنی و مالی شخص ثالث را جبران کند و افت قیمت خودرو از این قاعده مستثنی نشده است.

  • چگونه می‌توان خسارت افت قیمت خودرو را دریافت کرد؟

برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو دو راه وجود دارد:

  • توافق راننده آسیب دیده و راننده مقصر: اگر هر دو راننده بر سر مبلغی برای خسارت افت قیمت خودرو توافق کنند، همین توافق قابل اجرا است و مبلغ توافق شده قابل مطالبه است.
  • شورای حل اختلاف: ممکن است راننده‌ها با یکدیگر به توافق نرسند. در این صورت، راننده آسیب دیده باید دادخواست مطالبه خسارت افت قیمت خودرو را به شورای حل اختلاف تقدیم کند. قاضی شورا کارشناسی را تعیین می‌کند تا میزان خسارت را برآورد کند. پس از اعلام نظر کارشناس و تعیین میزان خسارت، اگر خسارت تعیین شده کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، راننده آسیب دیده باید دادخواستی را علیه راننده مقصر در شورای حل اختلاف تنظیم کند و مقداری را که کارشناس در رای خود قید کرده، در دادخواست خود بنویسد و اگر خسارت تعیین شده بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، راننده آسیب دیده باید همین روال را در دادگاه محل اقامت خوانده (راننده مقصر) انجام دهد.

 

  • مطالبه-خسارت-افت-قیمت-خودرو-در-تصادفات
  • چه مدارکی برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو لازم است؟

کروکی تصادف، شهادت شهود یا استشهادیه محلی، عکس‌های ماشین در زمان تصادف، عکس و گزارش کارشناس بیمه و مدارکی چون اعلام نظر تعمیرکار، نظر کارشناسی و … از جمله مدارکی است که باید پیوست به دادخواست شوند. اگر به هر دلیلی کروکی کشیده نشده باشد، کارشناس شورای حل اختلاف بر اساس شواهد و شرح حادثه، کروکی را ترسیم می‌کند.

  • خسارت افت قیمت خودروهای گران قیمت چگونه محاسبه می‌شود؟

بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث، پرداخت خسارت بر اساس شرایط خودروی متعارف انجام می‌شود. بنابراین، اگر خودرو نامتعارف (گران قیمت) باشد، فرد مقصر در زمان تصادف موظف است که تا سقف نصف دیه ماه‌ حرام (محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه) را جبران کند. برای مثال دیه ماه حرام در سال ۱۳۹۹،  ۴۴۰ میلیون تومان می‌باشد. اگر تصادف با یک خودروی گران قیمت باشد، راننده مقصر باید نصف این مبلغ یعنی تا ۲۲۰ میلیون تومان را پرداخت کند. باقیمانده خسارت را راننده آسیب دیده باید خودش جبران کند که می‌تواند برای این هزینه از بیمه بدنه خود استفاده نماید. همچنین، بخشی از این خسارت توسط بیمه نامه شخص ثالث فرد قابل جبران می باشد.

 

  • آیا سال ساخت خودرو در میزان خسارت افت قیمت خودرو تاثیر دارد؟

عرفا به خودروهای بیش از ۵ یا ۶ سال از ساخت آن‌ها گذشته، خسارت افت قیمت تعلق نمی‌گیرد. در واقع، خودروهایی که بیشتر از ۳ سال از تاریخ ساخت آن‌ها نگذشته باشد، افت قیمت بیشتری را دارند. اما در مورد خودروهای خارجی که حتی بعد از ۵ یا ۶ سال، قیمت بالای خود را حفظ می‌کنند و اگر تصادف شدیدی برای آن‌ها رخ دهد، افت قیمت چشمگیری خواهند داشت، در نهایت نظر کارشناس و میزان خسارتی که به خودرو وارد شده مشخص می‌کند آیا خسارت افت قیمت خودرو قابل مطالبه هست یا نه.

  • آیا رنگ خودرو هم تاثیری در میزان خسارت افت قیمت آن دارد؟

از دیگر پارامترهایی که در افت قیمت خودرو تاثیر دارد، رنگ خودرو می‌باشد؛ خودروهایی که رنگ زرد داشته‌اند، در زمان خسارت کمترین افت قیمت را نسبت به سایر رنگ های خودرو داشته‌اند و رنگ‌های دیگر مثل طلایی و بنفش و قرمز از جمله خودرو‌هایی بودند که افت قیمت بالایی را دارند.

وکیل نوین؛ سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور

وکیل نوین با گروه وکلا در کشور با تخصصی کردن پرونده‌ها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاه‌ها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی  به شماره‌های اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی می‌گردد .در حین روند پرونده به پیگیری‌های مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجی‌هایی صورت می‌پذیرد که در صورت عدم رضایت شما مجددا با وکیل دیگری به مشاوره می‌نمایید، این امر باعث می‌شود علاوه بر تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .

 

مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود