ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول

فهرست مطالب مقاله

عدم تمکین زوجه

همسر من اصلا از من تمکین نمیکنه . آیا میتونم ازدواج مجدد کنم؟

سلام و عرض ادب . باید خدمتتون عرض کنم درسته که مطابق شرع مرد میتواند ۴ زوجه دائم داشته باشه ولیکن مطابق قانون حمایت از خانواده ازدواج بیشتر از یک زوجه دائم منع شده است و در واقع محضرهای ازدواج مطابق ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده نمی توانند ازدواج دوم را بدون هیچ موجب قانونی ثبت کنند

عدم ثبت ازدواج مجدد از طرف زوج

اگر من شرعا ازدواج مجدد کنم و اون رو ثبت نکنم مشکلی پیش می آید؟

مطابق ماده ۴۹قانون حمایت خانواده ثبت واقعه ازدواج الزامی شناخته شده و اگر اقدام به ثبت ازدواج دائم نکنین ، جرم بوده و ممکنه به یکی از مجازات های قانونی حبس از ۹۱روز تا ۶ ماه و یا جزای نقدی هشتاد میلیون ریال تا صدو هشتاد میلیون ریال برای شما رو به دنبال داشته باشه

راه های قانونی اثبات عدم تمکین

همانطور که گفتم همسر من اصلااز من تمکین نداره و من خیلی از این اوضاع ناراحت هستم خواهش میکنم یک راه قانونی بهم نشون بدین

در ماده۱۶قانون حمایت خانواده در برخی موارد به زوج اجازه داده که بتونه ازدواج مجدد داشته باشه که اون موارد عبارتند از:

 ۱- رضایت همسر اول:یعنی همسر اولتون رضایت بدهند که شما مجدد ازدواج کنید.

۲-عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی :که این امرو باید ثابت کنید.

۳-عدم تمکین زن از شوهر: این امر هم نیازمند اثبات هست در واقع نشوز زن رو باید اثبات کنید.

۴-ابتلای زن به جنون یا امراض صعب العلاج

۵- اعتیاد زن به هر گونه مواد مخدر و مضر

۶- ترک زندگی خانوادگی از طرف زن :در واقع نباید همسرزوجه را بیرون کرده باشه.

۷-غایب یا مفقودالاثرشدن زن :یعنی مدت طولانی از زوجه خبری نباشه و هیچ خبری هم ازش نباشه ، در واقع معلوم نباشه زوجه زنده هست یا فوت شده

۸- محکومیت زن وفق بند ۸ ماده ۸ قانون حمایت خانواده (بیشتر از شش ماه حبس دارد )

مواردی که قانون اجازه ازدواج مجدد را به زوج می دهد

قانون در چه صورتی اجازه ازدواج مجدد را به مرد می دهد؟

راه اثبات با توجه به اینکه کدوم یکی از شرایط ازدواج مجدد را دارید متفاوت است ولی به طور کلی مثلا اگر همسر شما عقیم هست و یا بیماری صعب العلاج داره با درخواست گواهی پزشکی قانونی قابل اثبات هست و یا اگر منزل شما رو ترک کرده بهتر هست به دادگاه خانواده مراجعه کنی و دعوای تمکین مطرح کنی و بعد از اثبات نشوز میتونی دادخواست ازدواج مجدد بدی. و یا اگر همسر شما محکومیت به حبس بیش از ۶ ماه داره ، خود حکم محکومیت می تونه مجوزی باشد تا بتونی دادخواست ازدواج مجدد رو به دادگاه بدی.

ترک زندگی از طرف زوجه

الان همسر من دو هفته هست که از خونه رفته و هرچی باهاش تماس میگیرم برنمیگرده . الان باید چکار کنم؟

شما باید اول یک اظهارنامه برای همسرتون بفرستین و ازش بخواین که به منزل مشترکتون برگرده ، اگر برنگشت باید دادخواست الزام به تمکین رو ثبت کنید و از طریق دادگاه ایشونو ملزم کنید که به منزل مشترک برگرده ، در صورتی که همسرتون به منزل شما برنگشتند ناشزه محسوب میشه و مستحق نفقه هم نیست . به استناد این حکم شما میتونی دادخواست ازدواج مجدد بدید و از دادگاه حکم به اذن ازدواج مجدد بگیرید که برای گرفتن اذن ازدواج از طریق دادگاه باید اثبات کرد بهتر هست از وکیل متخصص موضوع کمک بگیرید.

شرایط قانونی ازدواج مجدد

شرایط قانونی ازدواج مجدد چیه ؟

دادگاه یک سری شرایط رو بررسی میکنه که از اون موارد و در واقع مهمترین اونها عبارت هست از اینکه اولا: آیا زوج توانایی و امکان این امررو که بین همسر سابق و جدیدش عدالت برقرار کنه رو داره یا نه؟و دوما : آیا تمکن مالی برای اداره و گرداندن دو زندگی رو داره یا نه . که اگر هرکدام از این موارد اثبات نشه ، اذن ازدواج مجدد صادر نمیشه .پس بهتره با توجه به شرایط خودتون از یک وکیل متخصص کمک بگیرید که در این خصوص میتونید از سامانه وکیل نوین استفاده کنید.

ضمانت اجرای ازدواج مجدد زوج

من شنیدم اگر مرد بدون اذن همسر اولش ازدواج کنه ، همسر اولش علاوه بر اینکه میتونه طلاق بگیره ، میتونه مهریه رو هم مطالبه کنه .اگر دادگاه به من اذن ازدواج مجددبده آیا باز هم همسر اولم میتونه طلاق بگیره؟

در این صورت با تامین خواسته شما میتوانید کل لوازم را حتی اونهایی را که متعلق به همسرتون هستند را از منزل خارج کنی ، ولی وقتی جلسه رسیدگی تشکیل شد ، همسرتون می تونه تو جلسه رسیدگی ادله ای بیاره و ثابت کنه که اون لوازم متعلق به اون هست

مثلا می تونه فاکتور خرید اقلامی را که خریده رو ، به دادگاه ارائه بده و حکم برگردوندن اون قسمت از اموال که متعلق به خودش هست را از دادگاه بگیره.در این خصوص ۲ دیدگاه مختلف وجود داره ولی اونکه تو رویه پذیرفته شده هست که در این خصوص چون اذن از دادگاه گرفته شده ، از مورد سوال شما خارجه و در واقع به همسرتون حق طلاق گرفتنو نمیده . البته که مهریه اش رو هر زمان که بخواد می تونه مطالبه کنه.

آیا ازدواج موقت زوج نیاز به اجازه دادگاه دارد ؟

شرایط ازدواج موقت

آیا ازدواج موقت نیاز به اذن همسر اول دارد؟

ازدواج موقت نیاز به ثبت نداره و میشه صیغه شرعی رو خوند ولی همسرت می تونه طلاق بگیره چون اون چیزی که به همسرت وکالت در طلاق میده صرف ازدواج شما هست. حالا چه موقت باشه و چه دائم . البته این موضوع که آیا فرق بین نکاح دائم و موقت هست اختلافی بود که در مرداد سال ۸۱ یک نظریه مشورتی شماره ۳۹۰۲/۷ صادر شد که مطابق اون هیچ فرقی بین نکاح دائم و موقت قائل نشد.

تنها تفاوتی که در ازدواج موقت و دائم وجود داره نحوه اثبات اون هست. چون نکاح موقت ثبت نمیشه همسر اول شما باید اول با صیغه نامه هر چند صیغه نامه دستی ای که ثبت نشده یا شهادت شهود یا گزارش پلیس زمانی که شما با همسرت دومتون در منزل هستید و یا اقرار خود شما ، ازدواج موقتتون رو ثابت کنه و بعد می تونه نسبت به ثبت دادخواست طلاق اقدام کنه.

مراحل رسیدگی ازدواج مجدد زوج

خیلی ممنون هستم از اطلاعاتی که بهم دادین. میشه لطفا مراحل دادرسی رو هم بهم بگین؟

اول از همه باید دادخواست بدید بعد از اون وقت رسیدگی تعیین میشه . در اولین جلسه قاضی محترم دادگاه قبل از هرچیز به بررسی وجود یا عدم وجود یکی از موجبات قانونی که مجوز صدور اذن ازدواج مجدد هست مثل عدم تمکین زوجه رو بررسی میکنه.بعد از اون به بررسی امکان اجرای عدالت توسط مرد و توانایی مالی ز.ج می پردازه که برای این منظور به بررسی وضعیت زوجه و سوابق زندگی و … از طرق مختلف از جمله تحقیق محلی میپردازه و بعد از بررسی ها و احراز شرایط صدور اذن ازدواج مجدد به صدور رای مبادرت میکنه.

از اونجا که گرفتن اذن ازدواج مجدد کمی تخصصی هست و اگر نتونید اذن ازدواج رو بگیرید ممکن هست در درخواست اذن ازدواج مجدد شما بخواهید دوباره مطرح کنید، تاثیربذاره بهتر هست حتما از یک وکیل متخصص کمک بگیرید

نظر مردم از وکیل نوین

ممنون ازتون که به سوالاتم پاسخ دادین آیا وکیل نوین فقط برای دعاوی خانوادگی راهنمایی می کنه یا نه برای همه چیز هست ؟

خیر وکیل نوین سامانه ای هست که افراد تحت هر عنوان یا جرمی به مشکل بخورند می تونن وارد سامانه وکیل نوین بشن و موضوع پرونده خودشون رو انتخاب کنن اونجا آموزشش رو ببینن به و اگه هم بخوان می تونن مجانی تماس بگیرن و سوالشون رو بپرسن یا حتی توی شهر خودشون وکیل متخصصشون رو پیدا کنن و وکالتشون رو به اون بسپارن چون پیدا کردن وکیل متخصص کار راحتی نیست وکیل نوین وکلایی داره که فقط کارشون اینه و زیر و بم همه چیز رو بلدن و بدون دغدغه شما کل کار تو انجام میدن .

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص خانواده

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود