تفاوت-ورود-ثالث-و-اعتراض-ثالث

فهرست مطالب مقاله

تفاوت ورود ثالث و اعتراض ثالث

 

فرق دعاوی وارد ثالث و اعتراض ثالث که از انواع دعاوی حقوقی می باشد و در قانون آیین دادرسی مدنی هم بدان اشاره شده است،چیست؟

گاه بعضاً بعضی از وکلا که از جانب موکل در دعاوی حقوقی به عنوان نماینده خواهان طرح دعوا می کنند،نیز افرادی حکم بر ضرر ایشان در محاکم حقوقی صادر می شوند دچار اشتباه می شوند که در دادخواست تقدیمی به عنوان وارد ثالث در دعوا وارد گردند یا به عنوان معترض ثالث: لذا ابتدا شایسته است که با نقل ماده 130 و 417 قانون آیین دادرسی که ماهیت ورود ثالث و اعتراض ثالث را بیان می کند اشاره شود تا تفاوت ماهوی آن آشکار گردد.

 

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

 

ماده 130 قانون آیین دادرسی مدنی :در این باره مقرر می دارد که هرگاه شخص ثالثی در موضوع دادرسی اصحاب دعوای اصلی برای خود مستقلا حقی قائل باشد و یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذینفع بداند می تواند تا وقتی که ختم دادرسی اعلام نشده وارد دعوا گردد چه اینکه رسیدگی در مرحله بدوی باشد یا در مرحله ی تجدید نظر باشد، در این صورت نامبرده باید دادخواست خود را به دادگاهی که دعوا در آنجا مطرح شده تقدیم و در آن خواسته خود را به طور صریح اعلام نماید. دادخواست ورود شخص ثالث و رونوشت مدارک و ضمائم آن باید به تعداد اصحاب دعوای اصلی به علاوه یک نسخه باشد و شرایط دادخواست اصلی را دارا خواهد بود.

برای ارتباط با وکیل متخصص و 5 دقیقه مشاوره تلفنی اینجا کلیک کنید.

 ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی: در این باره مقرر می دارد که اگر در خصوص دعوایی رایی صادر شود که در اثر آن به شخص ثالثی ضرری وارد گردد و آن شخص و نماینده وی در دادرسی به عنوان اصحاب دعوا حضور نداشته باشد. می تواند به عنوان معترض ثالث وارد دعوا گردد و به آن رای (چه رای دادگاه عمومی وانقلاب و چه رای تجدید نظر مطابق ماده 418ق.ا.د.م) اعتراض کند.

تفاوت-ورود-ثالث-و-اعتراض-ثالث

 با توجه به مضمون و محتوای این دو ماده می توان تفاوت ماهوی این دو دعوا را در موارد زیر خلاصه کرد:

 1. در دعاوی ورد ثالث؛ شخص به عنوان خواهان حق مستقلی را برای خود قائل است با این بیان که اگر در مورد ملکی که به صورت قولنامه ای به چندین نفر فروخته شده است، برای مثال ملکی از جانب فروشنده به شخص الف فروخته شده و شخص ب ملک مزبور را از شخص (الف)خریده است. حال شخص (ب) پس از مدتی که در ملک مزبور متصرف بوده به شهرستان نقل مکان می کند و بعد از مدتی متوجه می شود که شخص (ج) با مدارکی (مثلا سند اوقاف) متصرف ملک می شود در حالی که در نبود ایشان دعوای حقوقی مابین شخص الف و ج در حال رسیدگی بوده است. در اینجا شخص ب می تواند به عنوان وارد ثالث وارد دعوا گردد. حال سوال این است که اگر شخص (الف) با توجه به حضور و مطلع شدن شخص (ب) از دعوای خود انصراف دهد آیا باز هم شخص (ب) می تواند به عنوان وارد ثالث وارد دعوا گردد؟ لذا سامانه وکیل نوین با کادری مجرب و وکلای متخصص آمادگی پاسخ گویی هر گونه سولات و ابهامات حقوقی و کیفری می باشد.

برای اینکه بخوای مشاوره حقوقی حضوری در شهر خودت داشته باشی اینجا کلیک کن.

2. در دعوای اعتراض ثالث فرض بر این است که شخص ثالثی در اثر اجرای رای متضرر گردیده است، لیکن شخص ثالث برای خود مستقلا و متضمنا حقی را قائل نیست. به عنوان مثال در دعوای حقوقی بین (الف و ب) به عنوان خواهان و خوانده دعوا رایی صادر می شود که این رای موجب ضرر شخص (ج) می شود در این صورت شخص (ج) به عنوان معترض ثالث وارد دعوا می گردد و نسبت به رای صادره اعتراض می کند حال چه رای صادره به نفع خواهان یا خوانده دعوا باشد.

3. دعوای ورود ثالث بایستی قبل ختم رسیدگی تقدیم شود چه قبل ختم رسیدگی بدوی و چه قبل ختم رسیدگی تجدید نظر؛ حال آن که دعوای اعتراض ثالث این گونه نیست.

 4. دادخواست ورود ثالث باید به دادگاهی که دعوا در آنجا اقامه شده و در حال رسیدگی است، تقدیم شود. در حالی دادخواست اعتراض ثالث باید به همان دادگاهی که ختم رسیدگی را اعلام کرده و منتهی به صدور رای گشته است، تقدیم شود.

 

 سامانه وکیل نوین با بهره گیری از وکلا و مشاورین مختصص در زمینه کیفری و حقوقی آماده پاسخ گویی به سوالات کابران محترم می باشد. با تشکر

 

مشاوره حضوری  و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود