وکیل-تعلیق-اجرای-مجازات

  وکیل تعلیق اجرای مجازات در مشهد

در قانون مجازات اسلامی چهار نوع مجازات پیش بینی شده است که عبارتند از قصاص و حدود ، دیه و تعزیرات که در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 این چهار مجازات در هر فصل جداگانه به احکام این مجازات ها رسیدگی میشود و تعلیق اجرای مجازات در دسته مجازات ها تعزیری اتفاق می افتد و مجازات های قصاص و دیه که حق الناس است و مجازات نشدن در این جرایم منوط به گذشت شاکی است و در حدود هم( غیر جرم قذف که قابل گذشت است) جرایمی است حق الهی در صورت اثبات جرم حاکم در مجازات کردن و نکردن مجرم نقشی ندارد و باید طبق قانون عمل نماید. این موضوعات به دلیل تخصصی بودن و آگاهی داشتن به قوانین مجازات اسلامی ، آیین دادرسی کیفری و اجرای احکام کیفری توسط وکیل متخصص بایستی انجام گیرد و اگر در مظان اتهام جرمی قرار گرفتید پیشنهاد میشود که از وکلاء کیفری سامانه وکیل نوین مشاوره بگیرید.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل تعلیق اجرای مجازات در مشهد

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

انواع مجازات ها به ترتیب زیر است:

قصاص: قصاص مجازاتی مشابه عمل مرتکب  است  که مرتکب به دلیل رفتار عمدی علیه تمامیت جسمانی شخص دیگر در صورت وجود شرایط قصاص به درخواست کسی به روی او جنایت شده (مجنی علیه) و ولی دم (ورثه او در صورت فوت مجنی علیه) مستند به ماده 16 قانون مجازات اسلامی که میفرماید: قصاص مجازات اصلی جنایات عمدی بر نفس، اعضاء و منافع است که به شرح مندرج در کتاب سوم این قانون اعمال می شود.

حدود: حد مجازاتی است که موجب، نوع، میزان و کیفیت اجرای آن در شرع مقدس، تعیین شده است.جرایمی که حدی هستند تعداد معینی دارند که شامل زنا ، لواط ، مساحقه ، محاربه ، شرب خمر ، قوادی ، سرقت ، است که در جرایم حدود پس از اثبات جرم قاضی نمیتواند مجازات مجرم را تعلیق یا تعویق یا تخفیف دهد یا تبدیل کند. این مجازات های شرعی و حدی شامل شلاق ، رجم (سنگسار) ، اعدام ، صلب ، تبعید ، قطع عضو است.

برای گرفتن مشاوره حضوری رایگان از بهترین وکیل مشهد اینجا کلیک کنید.

دیه: دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر می شود. دیه مربوط به حق الناس است و بدون گذشت او بخشیده نمیشود.

تعزیر: مجازاتی است که مربوط به جامعه است و مرتبط با نظم عمومی است جرم انگاری این نوع جرایم بر عهده قانون گذار وقت است مجازات هایی که در این نوع جرایم قرار دارد شامل اعدام ، حبس ، شلاق ، جزای نقدی است. این جرایم در صورت وجود شرایط ، قابل تعلیق اجرای مجازات ، قابل تعویق صدور حکم ، قابل تخفیف ، قابل تبدیل به مجازات دیگر است .

تعلیق اجرای مجازات چیست؟

در جرایم مستوجب تعزیر که میزان حبس آن تا 15 سال و جزای نقدی بالای 55 میلیون ریال و شلاق آن تا 99 ضربه باشد(مستند به ماده 19 قانون مجازات اسلامی) با وجود شرایطی مثل جبران ضرر و زیان از سوی مرتکب، پیش بینی اصلاح مرتکب، عدم سو سابقه جزایی با وجود داشتن شرایط تخفیف مستند به ماده 37 قانون مجازات اسلامی، دادگاه می تواند راسا و یا بنا به پیشنهاد دادستان و قاضی اجرای احکام ، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال به تعلیق در بیاورد.

برای تعلیق اجرای مجازات در مشهد چه شرایطی لازم است؟

در تعلیق اجرای مجازات قاضی راسا میتواند خود زمانی که در مرتکب پیش بینی اصلاح رفتار او را داشته باشد و یا برای قاضی اثبات شود که مرتکب بعد از وقوع جرم ضرر و زیانی را جبران کرده و سابقه کیفری هم ندارد مجازات او را تعلیق نماید.

اما اگر پیشنهاد تعلیق اجرای مجازات را دادستان و یا قاضی اجرای احکام به دادگاه صادر کننده رای ارسال دهند یا خود محکوم درخواست بدهد باید یک سوم از مجازات را تحمل کند مثلا اگر به نه سال حبس محکوم شده باشد باید سه سال از دوره محکومیت را گذرانده باشد.

قرار تعلیق اجرای مجازات به وسیله دادگاه ضمن حکم محکومیت یا پس از صدور آن صادر می گردد. کسی که اجرای حکم مجازات وی به طورکلی معلق شده است، اگر در بازداشت باشد فوری آزاد می گردد.

وکیل-تعلیق-اجرای-مجازات1

چه جرایمی مطلقا شرایط تعلیق را ندارند؟ مستند به ماده 47 قانون مجازات اسلامی :

1- جرایم حرفه ای مربوط به مواد مخدر و داروهای روانگردان و مشروبات الکلی.

2- جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور مثل جاسوسی ، تبلیغ علیه نظام ، اقدام مسلحانه در عموم ، همکاری با دولت های متخاصم ، افساد فی الارض.

3- جرایم سازمان یافته ، سرقت مسلحانه ، آدم ربایی ، اسید پاشی.

4- جرایم اقتصادی با موضوع بیشتر از 100 میلیون ریال مثل عمل سرقت ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت .

5-جرایم مربوط به مزاحمت اطفال و قدرت نمایی با چاقو و هر اسلحه دیگر.

6- تعزیر بدل از قصاص نفس ، همکاری و معاونت در قتل عمدی ، محاربه ، افساد فی الارض .

اگر در مدت تعلیق اجرای مجازات مرتکب از خود رفتار ناهنجار نشان دهد تکلیف چیست؟

دادگاه در صورت صدور قرار تعلیق مجازات شخص مجرم را مکلف به انجام بعضی از دستور ها میکند که شامل دستور های مراقبتی است مثل منع داشتن اسلحه ، منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری ، اقامت در مکان معین ، درمان اعتیاد ، خودداری از فعالیت های حرفه ای با جرم ارتکابی ، خودداری از معاشرت با افراد معاون جرم و… اگر شخص این دستور ها رعایت نکند برای بار اول قاضی اختیار دارد که محکومیت تعلیقی را لغو کند و حکم مجازات تعلیقی او را به اجر در بیاورد یا میتواند یک یا دو سال به مدت تعلیق او اضافه کند و در مرتبه دوم اگر مجرم دستور ها رعایت نکند مجازات تعلیقی باید به اجرا دربیاید.

و یا اینکه اگر محکوم تعلیق اجرای مجازات ، مرتکب یکی از جرایم حدی ، قصاص ، جنایت عمدی و جریم تعزیری تا درجه هفت شود از طرف دادگاه صالح به رسیدگی جرایم جدید ، علاوه بر مجازات جرم جدید محکومیت تعلیق یافته او را اجرا میکند و مراتب را به دادگاه صادر کننده قرار تعلیق گزارش میدهد.

 

آدرس دفتر مرکزی: مشهد-قاسم آباد -بولوار شاهد – شاهد33 – برج ایلما -درب ورودی اداری- طبقه چهارم – واحد 401

نویسنده:کارشناس حقوق سید امیر حسین جواهری

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل تعلیق اجرای مجازات در مشهد

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود