وکیل سرقت در ایلام

وکیل-سرقت-در-ایلام

فهرست مطالب مقاله

وکیل سرقت در ایلام

سرقت یکی از جرایمی است که علیه اموال خصوصی و عمومی صورت میگیرد که دو نوع اصلی دارد سرقت حدی و سرقت تعزیری. سرقت تعزیری انواع مختلفی دارد که برای هر کدام از  سرقت های تعزیری مجازات های به خصوصی بر حسب اهمیت آن قرار داده که تشخیص نوع سرقت و اثبات آن در بعضی مواقع کار ساده ای نیست و در اینجا نیاز است که با یک وکیل متخصص در موضوع سرقت در شهر خودتان در ایلام مشاوره های لازم را داشته باشید تا با کسب نتیجه بهتر در پرونده های حقوقی خود دست پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به انواع مختلف سرقت بپردازیم.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل سرقت در ایلام

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

سرقت چیست؟

تعریفی که قانون مجازات اسلامی از سرقت ارائه میدهد این است که ربودن مال متعلق به دیگری به این معنا که عنصر مادی جرم سرقت ربایش و دزدیدن است و قربانی جرم رضایتی در سپردن مال به شخص دزد ندارد حال میخواهد سارق به صورت پنهانی مال دیگری را ربایش کند یا به زور و شکنجه این عمل را سرقت میگویند که این تفاوت اصلی آن با جرم کلاهبرداری و خیانت در امانت است که در آن قربانی جرم مال را با رضایت به شخص کلاهبردار یا خیانت در امانت میدهد و بعد متوجه فریب خوردن و از دست رفتن مال خود میشود.

انواع سرقت در قانون مجازات اسلامی:

سرقت در قانون مجازات اسلامی به دو نوع اصلی تقسیم میشود:

1-سرقت حدی:

سرقت حدی به سرقتی گفته میشود که نوع آن،کیفیت،مجازات آن در شرع بیان شده و مجازات آن در صورت 13 شرط در ماده 268 قانون مجازات اسلامی قطع چهار انگشت دست در مرتبه اول،در مرتبه دوم قطع پای چپ از پائین برآمدگی،در مرتبه سوم حبس ابد و در مرتبه چهارم اعدام است در ایران هم با استناد به آیات قرآن قانون مجازات اسلامی ما مجازات سارق را در شرایطی که ماده 268 بیان داشته است این حد شرعی اجرا میشود آن برخلاف خیلی هایی که اعتقاد دارند حد قطع ید در ایران اجرا نمیشود و فقط در عربستان این مجازات اجرا میشود.

2-سرقت تعزیری:

سرقتی که جامع شرایط حد نباشد سرقت تعزیری است و کیفیت و مجازات آن را قانون گذار حکومتی تعیین میکند سرقت تعزیری انواع مختلفی دارد که در  ادامه به آن ها اشاره میکنیم.

عناصر تشکیل دهنده جرم سرقت:

برای اینکه یک سرقت شکل بگیرد باید متشکل ازدو عنصر اصلی باشد تا بتوان فرد را مجرم قلمداد کرد این دو عنصر به شرح ذیل است:

1-عنصر مادی:به معنای عمل یا فعل مادی کار گفته میشود که در سرقت ربودن مال متعلق به دیگری است به عبارت دیگر اگر شخص با این نیت که مال دیگری را میدزدد اما مال در حقیقت مال خودش باشد عمل دزدی انجام نگرفته و به عبارت دیگر قصد و نیت مجرمانه به تنهایی برای وقوع جرم کافی نمیباشد.

2-عنصر روانی:به معنای قصد و نیت مجرمانه که اعم است از سو نیت عام (به معنای آگاهی داشتن از عمل و عمد در کار ربایش) و سو نیت خاص(که به معنای نیت محروم کردن دائمی مالک از مال توسط سارق)است.

 

انواع سرقت های تعزیری:

1-سرقت مقرون به آزاریا سرقت مسلحانه:

به این معنا که در عنصر مادی سرقت مقرون به آزار در طی عملیات ربایش همراه با آزار و اذیت مال باخته همراه است مانند کتک زدن و ضرب و جرح مال باخته و یا با تهدید کردن او و خانواده اش طی انجام عمل دزدی همراه است.

ماده 652 قانون تعزیرات به عنوان مجازات سرقت مقرون به آزار میفرماید:

هر گاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم می‌شود و اگر‌ جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می‌گردد.

2-راهزنی:

ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی

هر کس در راهها و شوارع به نحوی از انحاء مرتکب راهزنی شود در صورتی که عنوان محارب بر او صادق نباشد به سه تا پانزده سال‌حبس و شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم می‌شود.

عنصر مادی این جرم ربایش و ناامنی در راه ها و جاده هاست اما اگر راهزن در راه دارای سلاح باشد و امنیت طیف وسیعی از مردم را به هم بزند محارب است و مجازات آن اعدام است .

نکته ای که در راهزنی وجود دارد که استفاده ازسلاح یا نداشتن آن تاثیری در عنصر مادی ندارد و صرف ناامن کردن راه ها و شوارع و جاده ها برای تحقق جرم راهزنی کفایت میکند.

وکیل-سرقت-در-ایلام

3-سرقت در مناطق سیل و زلزله زده:

ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی

هر گاه سرقت در مناطق سیل یا زلزله‌زده یا جنگی یا آتش‌سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت پذیرد و حائز شرایط حد نباشد مرتکب به مجازات حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

4-جیب بری یا کیف قاپی:

ماده ۶۵۷ قانون مجازات اسلامی

هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی – جیب‌بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق ‌محکوم خواهد شد.

5-سرقت مشدد:

ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی

هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق‌محکوم می‌گردد:
۱ – سرقت در شب واقع شده باشد.
۲ – سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
۳ – یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند.
۴ – از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود ‌را مامور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.
۵ – در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.
تبصره – منظور از سلاح مذکور در این بند موارد ذیل می باشد:
۱- انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک.
۲- انواع اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو و پنجه بوکس.
۳- انواع اسلحه سرد جنگی مشتمل بر کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آنها و سرنیزه های قابل نصب بر روی تفنگ.
۴- انواع اسلحه شکاری شامل تفنگهای ساچمه زنی، تفنگهای مخصوص بیهوش کردن جانداران و تفنگهای ویژه شکار حیوانات آبزی.

6-سرقت ساده تعزیری:

اگر سرقت مشمول هیچ کدام از موارد مربوط به بالا نباشد و در دسته سرقت های حدی قرار نگیرد مجازات مرتکب از سه ماه تا دو سال و هفتاد دو ضربه شلاق خواهد بود.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل سرقت در ایلام

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود