وکیل طلاق در سمنان
-طلاق چیست و روند رسیدگی آن در دادگاه چگونه است؟
طلاق به معنای یک عمل حقوقی یک طرفه است که به عقد نکاح پایان میدهد و زن و شوهر را از هم جدا میکند. طلاق در قانون ایران اساسا حق مرد است و زن حق طلاق ندارد مگر آن که از طرف مرد وکالت در طلاق داشته باشد یا اینکه بتواند موارد عسر و حرج خود را براساس قانون مدنی در دادگاه ثابت کند. ازدواج و طلاق دارای آثار حقوقی است که بعد از عقد باید تکلیف آن مشخص شود که میتوان از جمله به مسئله مشخص کردن و تعیین کردن حق حضانت،مسئله مشخص شدن تکلیف جهیزیه و مسئله پرداخت حقوق زن مثل نفقه و مهریه و سایر حقوق های زن که باید در زمان طلاق تکلیف آن برای پرداخت یا در صورت بذل و بخشیدن آن که در عقد باید تصریح شود.
-انواع طلاق:
1-طلاق رجعی:
اصولا چون طلاق حق مرد است و زن دخالتی در آن ندارد طلاق رجعی است به این معنا که زن بعد از طلاق به مدت سه ماه عده نگه میدارد و در این مدت حق ازدواج ندارد و مرد در طلاق رجعی میتواند در این سه ماه رجوع کند بدون اینکه دوباره خطبه عقد خوانده شود و در این مدت زن باید در محل اقامت زن سکونت کند و تمکین کند و نفقه زن در این دوران بر عهده مرد است و در این دوران هریک از زوجین که فوت کند دیگری از او ارث میبرد.و زن در طلاق رجعیه تا مدت سه ماهه در حکم زوجه به حساب میاید و به عبارتی رابطه برقرار کردن این زن با مرد دیگر زنا زن شوهر دار به حساب می آید تا مدت سه ماهه تمام شود.
2-طلاق بائن:
در طلاق بائن بر عکس طلاق رجعی که مرد در مدت عده حق رجوع دارد در این نوع طلاق مرد در زمان به سر بردن عده زن حق رجوع ندارد و به رابطه زوجیت کامل قطع میشود و زن در مدت سه ماهه عده مستحق نفقه نیست مگر آنکه باردار باشد و تا وضع حمل نفقه او بر عهده مرد است در طلاق بائن زن و مرد در مدت عده از یکدیگر ارث نمیبرند موارد طلاق بائن به شرح زیر است :
1-طلاق زن غیر مدخوله یعنی زنی که در زمان رابطه زوجیت خود به هیچ عنوان نزدیکی جنسی نکرده باشد و یا باکره باشد.
2-طلاق زن یائسه یعنی زنی که دیگر دوران قاعدگی اش تمام شود و دیگر قادر به بچه دار شدن نباشد.
3-طلاق خلع و مبارات یا همان طلاق توافقی که مرد در ازای بخشیدن کلی یا جزئی مهریه زن خود را طلاق میدهد
4- سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی به عمل آید ، اعم از اینکه وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.
5-طلاق از طرف زن که به خاطر عسر و حرج و غیر قابل تحمل بودن زندگی مشترک برای زن مستند به ماده 1130 قانون مدنی
-فرق طلاق و فسخ نکاح:
هردو از موارد انحلال نکاح هستند ولی طلاق یک عمل تشریفاتی است مثلا آنکه طلاق در زمان عادت ماهیانه صحیح نیست که تا آن تشریفات رعایت نشود طلاق صحیح نمیشود در فسخ نکاح رجوع مرد وجود ندارد و به عبارتی موارد فسخ نکاح هم برای مرد وجود دارد هم برای زن که موارد آن محدود است و بیشتر موارد آن به خاطر عیب داشتن عیوب در اندام و روان زن و مرد قبل از عقد است که مهم ترین آن جنون،ناتوانی جنسی زن و مرد،جذام ،نداشتن صفتی که در عقد تصریح شود این ها از موارد فسخ نکاح است.
– مراحل طلاق از طرف مرد:
در قدیم مرد هر زمان که اراده میکرد میتوانست به دفتر خانه ازدواج خود رجوع کند و زن خود را طلاق دهد اما در حال حاضر به سبب صیانت و برقرای نظم و کیان خانواده قانونی وجود دارد که حتی مرد هم که حق طلاق با اوست باید به دادگاه مراجعه کرده و از دادگاه پس از پرداخت کلیه حقوق مالی زن از دادگاه گواهی عدم سازش بگیرد و بعد از آن به دفتر خانه برای طلاق مراجعه کند.
در طلاق از طرف مرد یا وکیل طلاق در سمنان دادگاه مرد را در صورت درخواست زن مکلف به پرداخت مهریه میکند و اگر زن مالی را از طرف مرد برای دادگاه مشخص کند مال مرد توقیف میشود و در مهریه عند المطالبه اثبات عدم توانایی دفعی مهریه بر عهده مرد است ولی در عند الاستطاعه اثبات عدم توانایی دفعی مهریه بر عهده زن است و زن باید مالی را از طرف شوهر معرفی کند یا مالی داشته باشد او را اثبات کند غیر از مستثنیات دین اموال او توقیف میشود و در هر صورت اگر دادگاه عدم توانایی مرد را اثبات کند قرار تقسیط مهریه را صادر میکند و بعد گواهی عدم سازش را صادر میکند. در این زمان حضانت فرزندان مطابق با قوانین و مقررات است و لازم است گفته شود که برخلاف تصور بعضی ها اگر خیانت زن به شوهر ثابت شود مهریه او ساقط نمیشود.
-مراحل طلاق از طرف زن:
قانونا حق طلاق از آن مرد است و زن در این مورد حقی ندارد مگر اینکه زن در عسر و حرج و شرایطی قرار بگیرد که ادامه زندگی برایش غیر قابل تحمل باشد که موارد این عسر و حرج بستگی دارد به وارد شدن و اختلال در زندگی زناشویی پس حصری و محدود نیست و میتواند هر اتفاق و شرایطی که زندگی را دچار خدشه کند و ادامه زندگی را برای مرد غیر قابل تحمل کند
1-عدم پرداخت نفقه به صورت متوالی به مدت 6 ماه و به صورت متناوب 9 ماه در مدت یک سال بدون عذر موجه.
2-ترک زندگی زناشویی توسط شوهر بدون عذر موجه.
3-اعتیاد شوهر به مواد مخدر و مواد الکلی.
توضیح :اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند گردد.
4-محکومیت شوهر به حبس بالای پنج سال.
5- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
6-ابتلاء زوج به بیماریهای صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
7-عدم رعایت شغل متناسب با حیثیت خانوادگى زوجه
8-ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول
و هر عاملی دیگر که زن بتواند اثبات کند که در شرایط سخت زندگی قرار گرفته و دادگاه موجه تشخیص دهد و زن را در شرایط عسر و حرج قرار دهد.
در این صورت زن با دادخواست تقاضا طلاق و با ارائه مدرک محکمه پسند به دادگاه از این که شرایط مرد چه خدشه بر زندگی زناشویی او گذاشته که در این صورت دادگاه زوج را اجبار به طلاق دادن میکند و در صورتی که اجبار به طلاق دادن مرد میسر نباشد در این صورت دادگاه زوجه را مطلقه میکند و گواهی عدم سازش را برای او صادر میکند که خود به دفترخانه مراجه کند که خود را طلاق دهد.
طلاق توافقی:
یکی از موارد پر کاربرد در طلاق این است که زوجین از یکدیگر کراهت دارند و از آنجایی که مرد حق طلاق دارد و زن هم تمایل به طلاق گرفتن از مرد دارد در این صورت زوجه در ازای بخشیدن بخشی یا کل مهریه به مرد وکالت در طلاق میگیرد و به عبارتی زوجین بر سر مسائل مختلف دیگر هم مثل حضانت، جهیزیه و نفقه میتوانند توافق کنند و گرنه این مسائل حاشیه مطابق با قانون و مقررات است.
مشاوره تلفنی و معرفی وکیل متخصص طلاق در سمنان اینجا را کلیک کنید.
در طلاق توافقی ابتدا باید چند جلسه مشاوره برای ایجاد تفاهم و سازش قبل از طلاق رفته باشند و در صورتی که در مشاوره زوجین اصرار بر طلاق داشته باشند و این دوره 45 روز به صورت تخصصی دنبال میشود در صورت اصرار زن و شوهر بر طلاق گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز مشاوره و غربالگری گرفته می شود که به استناد آن دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود. توجه داشته باشید که اگر این روش را انتخاب می کنید حتی با داشتن وکیل و یا وکالت در طلاق هم، زن و شوهر متقاضی، الزام به شرکت در جلسه مشاوره دارند. مگر اینکه در موارد خاص مرکز غربالگری گواهی عدم انصراف را بدون مشاوره صادر کند.
مرحله اول: در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند دادگاه باید موضوع را به مراکز مشاوره خانواده ارجاع دهد در این مورد طرفین میتوانند خود ابتدا به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند ماده 25 قانون حمایت خانواده. مراکز مشاوره خانواده سعی در سازش زوجین میکنند و اگر زوجین از تقاضای طلاق منصرف نشوند با مشخص کردن موارد توافق برای تعیین تکلیف و اتخاذ تصمیم به دادگاه ارسال میکنند.
مرحله دوم: دادگاه خانواده موارد توافق را بررسی و سعی در ایجاد سازش بین زن و شوهر میکنند. اگر سازش محقق نشد دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام میکند.
مرحله سوم: مراجعه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق میباشد.
مرحله چهارم: باید قطعیت گواهی عدم امکان سازش پس از قطعی شدن به وسیله دادگاه صادر کننده رای نخستین به دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق ارسال شود.
مرحله پنجم: زوجین باید حداکثر ظرف سه ماه گواهی عدم امکان سازش را به دفترخانه تسلیم کنند.
مرحله ششم: اجرای صیغه طلاق با رعایت جهات شرعی در دفترخانه یا در محل دیگر با حضور سردفتر انجام میگیرد ماده 37 قانون حمایت خانواده
مزایای حضور وکیل طلاق در دعوی خانوادگی
1.انجام کلیه مراحل توسط وکیل طلاق در سمنان توافقی که آشنا به تمام روند دادرسی است باعث می شود در کمترین مدت زمان ممکن کار انجام شود.
2.نیاز به حضور هیچ یک از زوجین نمی باشد .
3.تنظیم دادخواست طلاق توافقی که در حکم پی و بنیان مراحل و روند دادگاه می باشد در صورتی که ناقص تنظیم شود زمان رسیدگی را طولانی میکند و درصورتی هم که اشتباه تنظیم شده باشد و در توافقات که بعدا آثار حقوقی مهمی را به دنبال خواهد داشت با توجه و اشراف به قانون و آثار آن نباشد قطعا مشکلات بعدی را ایجاد خواهد کرد و برای جلوگیری حضور وکیل لازم و ضروری است .
4.دیگر نیاز به حضور زوجین نیست و از تنش و اختلافاتی احتمالی زوجین در ملاقاتی که باهم دارند جلوگیری می شود.
5.حضور وکیل طلاق توافقی از طولانی شدن روند رسیدگی جلوگیری می کند .
7.هرچند حضور وکیل مستلزم هزینه و حق الوکاله می باشد ولی از هزینه های بی جهت پرهیز می شود.