وکیل تصرف عدوانی در تبریز
وکیل خوب جرم تصرف عدوانی در تبریز در سامانه وکیل نوین برای آرامش خاطر زیان دیدگان عزیز همراه آنها خواهد بود. شما اگر به وکیل تصرف عدوانی در تبریز نیاز داشتید، میتوانید با وکیل خوب تصرف عدوانی در سامانه وکیل نوین ارتباط برقرار کنید.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل تصرف عدوانی در تبریز
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
تصرف عدوانی
تصرف عدوانی جزو جرایم علیه اموال و مالکیت می باشد که هم در حقوق کیفری و هم در حقوق مدنی آمده است که در این مقاله تصرف عدوانی از لحاظ کیفری مورد بحث قرار می گیرد. تصرف در لغت به معنای سلطه فرد به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر مال خاصی تصرف دارد و در اصطلاح به معنای خارج شدن مال از دست مالکش بدون رضایت مالک و مجوز قانونی شما میتوانید با بهترین وکیل خوب تصرف عدوانی در تبریز مشاوره شوید.
شاکی و مشتکی عنه
در ابتدا به تعریف مختصری از شاکی و مشتکی عنه خواهیم پرداخت:
شاکی یا بزه دیده مطابق تعریف آیین دادرسی کیفری شخصی است که از وقوع جرم متحمل ضرر و زیان میگردد و چنانچه تعقیب مرتکب را درخواست نماید شاکی و هرگاه جبران ضرر و زیان وارده را مطالبه کند
خصوصی نامیده می شود و در مقابل کسی که عنوان مجرمانه به او نسبت داده شده تا زمانی که حکم مجرمیت صادر نشده متهم می گویند و پس از صدور قرار مجرمیت مجرم خواهد بود که پس از صدور حکم محکومیت محکوم علیه یا مشتکی عنه خوانده می شود.
چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد وکیل تصرف عدوانی در تبریز داشتین اینجا کلیک کنید.
جرم تصرف عدوانی چه شرایطی دارد؟
تصرف عدوانی هم مانند سایر جرایم دارای سه رکن قانونی و مادی و معنوی است که تا زمانی که این سه رکن اثبات نشود امکان صدور حکم وجود ندارد.
عنصر قانونی ( ماده قانونی تصرف عدوانی )
بر اساس ماده۶۹۰قانون مجازات اسلامی : هرگاه به وسیله ی صحنه سازی از قبیل پی کنی و دیوار کشی و تغییر حد فاصل و امحای مرز و کرت بندی و نهر کشی و حفر چاه و ….به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده
یا در آیش زراعی و جنگلها و مراتع ملی شده و کوهستانها و باغ ها و منابع آب و پارک های ملی و تاسیسات کشاورزی و دامداری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت های وابسته به دولت و شهرداریها یا اوقاف و محبوسات و هر چه که به مصرف عام المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف
با ذی حق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که وکیل تصرف عدوانی در تبریز یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یکسال حبس محکوم می شود.
مطابق رای وحدت رویه شماره۶۷۲هیئت عمومی دیوان عالی کشور : خلع ید از اموال غیر منقول فرع بر مالکیت است بنابراین طرح دعوای خلع ید از زمین قبل از احراز و اثبات مالکیت قابل شنیدن نیست .
و بر اساس نظریه مشورتی شماره۴۷۸۶\۷ اداره حقوقی قوه قضاییه : رسیدگی و اتخاذ تصمیم به شکایت تصرف عدوانی بر اساس ماده۶۹۰قانون مجازات اسلامی موکول به احراز مالکیت شاکی است و همین مقررات در خصوص جرایم ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق نیز جاری است.
عنصر مادی ( شرایط محقق شدن تصرف عدوانی )
عنصر مادی در هر جرم نمای ظاهری ان جرم است که ناشی از انجام یا عدم انجام یک عمل و حالتی است که فاعل دارد.با توجه به ماده ۶۹۰قانون مجازات اسلامی که در بالا ذکر گردید زمانی جرم تصرف عدوانی در تبریز تحقق می یابد که عناصر زیر وجود داشته باشد.
۱-تصرف
۲-ذی حق معرفی کردن خود یا دیگری
۳-تخریب محیط زیست
۴-تجاوز و تصرف عدوانی
شرایط تحقق و اثبات جرم تصرف عدوانی
قانونگذار وجود شرایطی را برای جرم دانستن و احراز محکومیت مرتکب ضروری دانسته که به بیان آن میپردازیم .
الف)مرتکب جرم
هر شخص حقیقی میتواند مرتکب جرم باشد و هیچ ویژگی خاصی برای این فرد در نظر گرفته نشده است.
ب)موضوع جرم
به همه مصادیق مال غیر منقول موضوع جرم میگویند مانند اراضی زراعی ماده ۶۹۰قانون مجازات اسلامی اشاره به اموال غیر منقول دارد و اموال منقول را مورد حمایت قرار نداده
چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد وکیل تصرف عدوانی در تبریز داشتین اینجا کلیک کنید.
اما در ماده یک قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب۱۳۵۲چنین آمده است:
در هر مورد که کسی برای خارج کردن مال منقول از مامورین شهرداری و ژاندارمری به هریک در حوزه ی استحفاظی خود موظفند به درخواست شاکی از مزاحمت و اقداماتی که برای تصرف عدوانی می شود جلوگیری نمایند.
اگر چه عمل مزبور به استناد ادعای حقی نسبت به آن باشد.بر اساس بند بالا اینگونه میتوان نتیجه گرفت که قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی ناظر به نحوه جلوگیری از تصرف عدوانی است.
اما ماده ۶۹۰قانون مجازات اسلامی بیانگر این است که جرم شناخته شده و قابل مجازات است. ج)لزوم تعلق مال به غیر: مالی مشمول جرم تصرف عدوانی قرار میگیرد که متعلق به دیگری باشد و شامل مال خود شخص متصرف نمیشود.
عنصر معنوی ( قصد و نیت در جرم تصرف عدوانی )
جرم تصرف عدوانی از جرایم عمدی است که شامل عناصر زیر می باشد:
علم مرتکب جرم به ماهیت غیر قانونی بودن عمل ارتکابی که این مورد در صورتی که مرتکب جهل به موضوع داشته باشد رافع مسئولیت کیفری خواهد بود . قصد رسیدن به نتیجه در نظر مجرم باشد اقدام مرتکب به عملیات اجرایی
مراحل رسیدگی جرم تصرف عدوانی در تبریز
ضرورت ایجاب می کند که در دعاویی مانند تصرف عدوانی در سریع ترین زمان رسیدگی شود و حکم مناسب صادرشود. به همین دلیل رسیدگی خارج از نوبت انجام می شود.
از آنجایی که از زمان درخواست تا زمان صدور حکم قطعی زمان زیادی سپری می شود برای اینکه از پیشرفت عملیات اجرایی فرد متصرف جلوگیری شود در تبصره ماده ۶۹۰قانون مجازات اسلامی به دادرس دادگاه این اختیار داده شده که دستور توقف عملیات اجرایی را تا زمان صدور حکم قطعی صادر نماید.
مجازات جرم تصرف عدوانی
مجازات مجرم در این دعاوی از وظایف دادگاه می باشد که مجازاتی که قانونگذار برای آن در نظر گرفته یک ماه تا یکسال حبس برای متجاوز می باشد.و همچنین قلع و قمع بنا که این مورد تنها با درخواست شاکی قابل اجرا می باشد. دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم تصرف عدوانی در اموال منقول دادگاه کیفری۲ می باشد و در خصوص اموال غیر منقول دادگاهی است که جرم در آن واقع شده است.
روش شکایت تصرف عدوانی در تبریز
ابتدا باید اعلام شکایت نمود که نیازی به مکتوب بودن آن نیست.البته در رویه عملی یک فرم از پیش طراحی شده به شاکی تحویل داده می شود که وی باید روی همان برگه موضوع شکایت خود را توضیح دهد.
ماده۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر میدارد: دادستان موظف است شکایت کتبی یا شفاهی را همه وقت قبول کند. شکایت شفاهی در صورت مجلس قید و به امضا اثر انگشت شاکی می رسد. هرگاه شاکی سواد نداشته باشد مراتب در صورت مجلس قید و انطباق شکایت با مندرجات صورت مجلس تصدیق میشود. حتی ایام تعطیل و شب بودن مانع طرح شکایت نیست.
هزینه شکایت تصرف عدوانی ( هزینه دادرسی )
مطابق بندهای ۴ و ۱۷ ماده ۳ قانون وصول برخی از در آمدهای دولت و مصرف ان در موارد معین شاکی باید از بابت شکایت خود و تصدیق اوراق پیوستی شکواییه هزینه پرداخت نماید که به صورت الحاق تمبر ۵۰۰۰۰ ریال و۵۰۰۰ریال می باشد که با مراجعه به واحد تمبر دادسرای صالحه این هزینه را پرداخت میکند.
منابع :
شیوه های عملی طرح و دفاع از دعوای کیفری / گروه پژوهشی انتشارات چراغ دانش
قانون مجازات اسلامی
قانون آیین دادرسی کیفری
وکیل تصرف عدوانی در تبریز
دعاوی تصرف ، دعاوی هستند که موضوع حق منشا آنها،تصرفات قبلی خواهان یعنی در اختیار داشتن عملی و سبق تصرف در مال مورد نظر باشد. بناراین در دعاوی تصرف به وجود یا عدم وجود حق قانونی و ماهوی خواهان توجهی نمی شود و صرف استفاده عملی از ملک مورد نظر توسط خواهان مورد نظر می باشد. به تعبیر ساهده تر نگاه قاضی در دعوای تصرف عدوانی حقوقی فقط به سابقه تصرف است صرف نظر از اینکه هر یک از طرفین دعوا مالک باشند یا نباشند . صرفاً و فقط در صورتی که مشخص نشود که سابقه تصرف یا سبق تصرق از آن کیست داشتن مالکیت اماره ای برسبق تصرف است. (ماده 162 قانون آیین دادرسی مدنی)
تعریف تصرف عدوانی
منظور قانونگذار در موارد 158 بع بعد قانون آیین دادرسی مدنی از دعوای تصرف عدوانی همانطور که در همان ماده مورد تصریح قرار گرفته عبارت است از :ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده و مدعی و خواهان با طرح این دعوا اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال در خواست می نماید.
در تعریف فوق چند نکته وجود دارد که البته خصوصیت دعوای تصرف عدوانی هم محسوب می شود و آن را از عناوین مشابه چون تخلیه ید و خلع متمایز می نماید ، این نکات و خصوصیات عبارتند از:
الف :در خواست کننده حتما باید متصرف سابق باشد یا به عبارت دیگر باید سابقه تصرف داشته باشد.
ب:ضرورتی ندارد که مدعی یا خواهان مالک باشد و صرف تصرف داشتن کافی است
پ:عدوان یا تصرف بدون رضایت در تحقق این عنوان ضرورت دارد.
ت:فقط در مورد اموال غیر منقول چنین امتیازی در قانون برای متصرف درنظر گرفته شده است
ج:نتیجه دادرسی و اجرای حکم صادره فقط رفع تصرف متصرف عدوانی نیست، بلکه اعاده تصرف مدعی یا شخص دارای سابقه هم هست
ط:اصرف عدوانی یکی از مجموعه دعاوی تصرف است ، مارد دیگر عبارتنداز ممانعت از حق و مزاحمت که هر سه عنوان در ضرورت وجود ویژگی های اصلی مشترکند مانند سابقه تصرف
ضرورت مراجعه به وکیل برای تصرف عدوانی
دعوای تصرف عدوانی همانطور که اشاره شد از دعاوی نسبتاً پیچیده حقوقی است. بسیار اتفاق می افتد که افراد در واقع خواهان رفع تصرف عدونی هستند ولی به اشتباه عناوین دیگری را انتخاب می کنند که نتیجه آن رفع نصرف نیست یا داشتن سند مالکیت ضرورت دارد.همچنین خواهان عناوین و نتایج دیگری هستند ولی به غلط متوسل به تصرف عدوانی می شوند مانند اینکه شخصی برای بیرون کردن مساجر خود از ملک رفع تصرف عدوانی وی را بخواهد یا در یک تعبیر و نگاه عامیانه تصرف مستاجر پس از پایان مدن اجاره در فرض وجود حق کسب و پیشه ، عدوانی توصیف شود.
در هرحال پیچیدگی و ظرافت های حاکم بر عناوین حقوقی در دعاوی ملکی خصوصاً دعاوی تصرف ایجاب می نماید که حتماً وضرورتاً یا برای مدیریت این دعوا یک وکیل متخصص و با تجربه انتخاب کنید و یا قبل از شروع و هر نوع اقدام و دفاع ، مشاوره حقوقی در یافت نمایید.
وکیل نوین؛ سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور
وکیل نوین با گروه وکلا در کشور با تخصصی کردن پروندهها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاهها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی به شمارههای اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی میگردد .در حین روند پرونده به پیگیریهای مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجیهایی صورت میپذیرد که در صورت عدم رضایت شما وکیل معین شده بر روی پرونده تعویض میگردد، این امر باعث میشود علاوه بر تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل تصرف عدوانی در تبریز
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .