وکیل-ارث

فهرست مطالب مقاله

وکیل ارث

زمانی که فردی بمیرد ابتدا باید از ماترک وی بدهی هایش را پرداخت نمود. در بسیاری از موارد دیده شده با مرگ یک نفر خانواده اش بخاطر اینکه از قانون اطلاعی ندارند دچار مشکلاتی می شوند که یکی از آنها مواجه شدن با طلبکارهای متفی می باشد .

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص ارث

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

نکات:

با رعایت نکات زیر می توان از بروز بعضی از این مشکلات جلوگیری کرد: در صورت نیاز به وکیل فرم زیر را پر کنید

۱-طبق قانون وراث مجبور نیستند غیر از ماترک چیزی به طلبکارها بدهند و اگر ترکه برای تمام بدهی ها کافی باشد ترکه بین تمام طلبکارها به نسبت طلبی که دارند بین آنها تقسیم میشود و تنها در صورتی وراث مسئولیت دارند که تمام ما ترک را قبول کنند.

۲-هر گاه فردی بمیرد بدهی هایش از ماترک او پرداخت می شود چه بدهی ها مدت دار باشد و چه زمان پرداخت آنها نرسیده باشد باید فوری پرداخت شود.

۳-در صورتی که وراث متعدد باشند ممکن است یکی یا چند نفر ترکه را رد کنند.

۴-رد کردن ترکه باعث می شود ورثه ای که ترکه را رد کرده اند مسئولتی نسبت به بدهی های متوفی نداشته باشند و همچنین حق هیچگونه اعتراضی نسبت به کارهایی بقیه ورثه انجام می دهند.

۵-حقوق و دیون متوفی باید قبل از تقسیم آنها بین ورثه تعیین تکلیف شود.ابتدا باید هزینه های کفن و دفن و بعضی هزینه ها مانند هزینه ی اداره اموال و حفظ ماترک پرداخت شود. طلب های طلبکاران باید پرداخت شود.انجام وصیت میت تا یک سوم ماترک وی قابل اجرا است و تقسیم بقیه ماترک با اجازه ورثه خواهد بود.

۶-در زمانی که تقسیم ترکه انجام می شود دیونی که حق تقدم دارند باید زودتر پرداخت شوند.

برای اینکه بخوای مشاوره حقوقی حضوری رایگان در شهر خودت داشته باشی اینجا کلیک کن.

ترتیب طلبکاران بر اساس حق تقدم

طبقه اول:

حقوق خدمه ها ازسال آخر قبل از فوت

حقوق کارمندان محل کار متوفی از شش ماه قبل از فوت

حقوق کارگران روزمزد یا هفتگی از سه ماه قبل از فوت

طبقه دوم:

طلب افردای که متوفی قیم یا ولی آنها بود به شرط اینکه زمان ولایت و یا قیمومت همزمان یا یک سال قبل از فوت فرد باشد.

طبقه سوم:

طلب پزشک و دارو فروش

طبقه چهارم:

نفقه و مهریه زن

طبقه پنجم:

بقیه بدهکاران متوفی

 

آیا طلبکاران میتوانند طلب خود را از بستگان متوفی درخواست کنند؟

طلبکاران تنها در صورتی میتوانند طلب خود را از خویشاوندان وی طلب نمایند که یکی از آنها ضامن آن فرد شده باشد که در این حالت فرد ضامن هم به عنوان یکی از بدهکاران به حساب می آید.

وکیل-ارث

نحوه انتقال بدهی های متوفی

اگر متوفی با شخص دیگری حساب جاری مشترکی داشته باشد طبیعتا  آن شخص در بدهی ها شریک می باشد و بدهی ها به این شریک انتقال می یابد.مگر آنکه فرد متوفی در وصیت نامه اش قید کرده باشد و یا اموالی از وی باقی مانده باشد که در این حالت نیمی از بدهی ها ازماترک متوفی پرداخت خواهد شد و بقیه در صورت نبود مدرک کافی مبنی بر اینکه بدهی مختص متوفی بوده بر ذمه شریک خواهد بود.

 

تکلیف بدهی مالیاتی فرد متوفی چیست؟

اگر فردی ثروتی داشته باشد و بدهی مالیاتی هم داشته باشد باید ابتدا بدهی مالیاتی وی از ثروت برجای مانده وی پرداخت شود ولی اگر مال و ثروتی از وی برجای نمانده باشد بدهی مالیاتی وی از بین خواهد رفت.

برای راهنمایی بیشتر و مشاوره حقوقی در شهر تهران می تونی اینجا کلیک کنی تا وکیل نوین بهترین راهنمایی رو بهت بکنه.

در صورتی که متوفی وام مسکن داشته باشد به صورت عمل میشود؟

چنانچه شخصی به بانک بابت وام مسکن بدهکار باشد ورثه میتوانند از بیمه هایی که تخفیف یا بخشودگی بعد از فوت را شامل می شوند را استفاده کنند و در غیر این صورت باید از طریق فروش ملک بدهی را تسویه نمایند و تا زمان فروش ملک باید اقساط پرداخت شود و اگر اقساط را پرداخت نکنند ملک از طریق بانک فروخته میشود.

وکیل نوین؛ سایت معرفی وکیل تخصصی در کشور

وکیل نوین با گروه وکلا در کشور با تخصصی کردن پرونده‌ها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاه‌ها برداشته است، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی  به شماره‌های اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی می‌گردد .در حین روند پرونده به پیگیری‌های مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظرسنجی‌هایی صورت می‌پذیرد که در صورت عدم رضایت شما مجددا با وکیل دیگری به رایگان مشاوره می‌نمایید، این امر باعث می‌شود علاوه بر تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .

 

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص ارث

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

6 پاسخ

  1. : با سلام و خسته نباشيد درسال 1352 پدرم با داشتن زن و 6 فرزند كه بزرگترين12 سال و كوچكترين آنها 9 ماهه بوده فوت نمود. پدر بزرگ و مادربزرگم چند سال بعد از ايشان فوت شدند. كه طبق قانون از وراث محسوب ميشوند كه آنها نيز اكنون فوت شده اند و اين ارث به فرزندان آنها ميرسد حال سئوال اين است كه از اين خانه اي كه از پدرما به جا مانده آيا طبق ادعايي كه دارند مي توانند از ما كرايه اي بابت اين چندسال زندگي در خانه بگيرند يا نه؟ آيا غير از يك دانگ از آن كه سهم مادرمان است چيزي ديگر به او ميرسد يانه و سئوال سوم اينكه آيا مهريه مادرم را مي توانيم به اجرا گذاشته و از كل ارث بجا مانده قبل از تقسيم كم كنيم؟ و آيا ميزان ارثي كه به پدربزرگ و مادربزرگمان و اكنون به وارثين ايشان ( عموهايم ) ميرسد از مقدار كل عرصه و اعياني است و يا اعياني تنها ؟

    1. 1ـ بلی می توانند مدّعی کرایه منزل به میزان یک سوم شوند.
      2ـ زن از زمین خانه ارث نمی برد بلکه از اعیانی آن.
      3ـ بلی قبل از تقسیم ارث باید بدهی ها از جمله مهریه را خارج نمود.
      4ـ از عرصه و اعیانی.

  2. با سلام.پدر اینجانب مرحوم شده و وراث وی عبارتند از همسر و 6 دختر و یک پسر. پدرم سرقفلی مغازه ای را داشت.با توجه به انحصار وراثت اینجانب اقدام به خرید سهم 3 دختر کردم که با سهم خودم از مغازه سهم اینجانب از کل سرقفلی بیش از 56درصد یعنی بیش از 3 دانگ می باشد.آیا می توانم اقدام به اخذ سند 3 دانگی سرقفلی کنم؟در اینصورت آیا بازهم یکی از وراث می تواند اقدام به طرح شکایت و درخواست فروش سرقفلی کند؟توضیح این نکته لازم است که قبلا هم پدرم مغازه 3 دانگی داشت و بعدا تبدیل به 6 دانگ شد.یعنی از نطر فعالیت صنفی مانعی ندارد و اگر بتوانم سند 3 دانگی بگیرم روی این 3 دانگ اقدامی نمی شود.چون کسبه دیگری هم در آن محل وجود دارند که به صورت 3 دانگی کار می کنند.جهت اخذ سند 3 دانگی به دادگاه مراجعه کنم یا مالک؟سهم 3 خواهرم را به صورت محضری خریداری کرده ام. سؤال دوم اینکه بعد از فوت پدرم خانه نیمه ساز یک طبقه را من تکمیل نموده ام.با رضایت ورثه اقدام به ساخت طبقه فوقانی آن برای خود کردم.از ورثه 6 نفر موافق انتقال طبقه دوم به اینجانب هستند و یکی از دختران مخالفت می کند.حال باید به چه طریق عمل کنم؟ آیا تا زمانی که یکی از ورثه خریدار سهم الارث دیگران باشد،امکان انتقال به غیر وجود دارد؟

    1. در این مورد بایدچند نکته مد نظر قرار گیرد : 1- انتقال سرقفلی از دارنده سرقفلی به وراث ، با عنایت به غیر ارادی بودن انتقال و به تعبیری دیگر قهری بودن انتقال ولو اینکه فیمابین وراث معامله شود نیاز به کسب اجازه مالک ندارد چرا که وراث قائم مقام قهری مورث بوده و انتقال فیمابین وراث انتقال به غیر تلقی نمی گردد . 2- در خصوص اخذ سند 3دانگی چنانچه سند 6 دانگ سرقفلی به موجب سند رسمی باشد طبیعتا انتقالهای بعدی با در نظر گرفتن سند مزبورصورت خواهد پذیرفت لذا اخذ سند 3 دانگی موضوعیت ندارد لیکن اگر سند شش دانگ رسمی و خریدهای شما از وراث بصورت عادی بود آنوقت شما ملزم بودید از طریق دادگاه الزام وراث فروشنده را به انتقال رسمی سهم خود بخواهید ضمن اینکه همانطور که اشاره نمودم در انتقال نیاز به کسب اجازه از مالک نیست.البته سرقفلی تابع ملک است لذاسهم شما سهم مشاعی از سرقفلی خواهد بود . 3-در خصوص امکان طرح دعوی توسط یکی از وراث مبنی بر فروش : آنچه مربوط به شماست که فابل فروش توسط وراث نیست لیکن در خصوص الباقی حقوق سرقفلی به هر صورت وارث می توانند طرح دعوی نمایند و شما در صورت عدم توافق در قیمت فروش در مرحله اجراو مزایده می توانید به قیمت کارشناسی خریداری نمایید .ضمن اینکه با وصف مشاعی بودن سرقفلی تمام آن به مزایده گذاشته خواهد شد . 4-در خصوص خانه پدری باید مشخص شود آیا سند هرکام از طبقات مجزا و شش دانگ است یا یک پلاک ثبتی دارد اگر پلاک ثبتی مجزا داشته باشد باید از طریق طرح دادخواست اثبات مالکیت و سپس الزام وراث به تنظیم سند رسمی اقدام نمایید .و چنانچه مشاعی باشد فعلا تا افراز و اخذ صورت مجلس تفکیکی دادخواست اثبات مالکیت کفایت می کند. 5- انتقال به غیر مال موروثی در صورت مشخص بودن حصه مشاعی وراث در حد سهم خود ایراد قانونی ندارد اما می دانید که هیچ شخص ثالثی چنین ریسکی در خرید اموال این چنینی نمی نماید معمولا در صورت عدم توافق فیمابین وراث دادخواست تقسیم و در صورت تعذر تقسیم فروش ملک موروثی به دادگاه داده می شود .

  3. سلام وقتبخیر. اگه متوفی دین بانكی داشته باشه و ماتركی هم نداشته باشه ایا بانك اقساط رو از ضامن ها میگره؟

  4. وقت بخیر. پدر من کارمند ساده یک مجموعه چند منظوره بود و اخراج شد. بعد از اخراج شدنش متوجه شدیم اسمش بنام مودی مالیاتی مجموعه رد شده و بدهکار مالیاتی هست. چندین بار روی پرونده اعتراض زدیم و کمیسیون رد کرد. الان هم بعد از یک سال و نیم که از فوتشون میگذره با توجه به اینکه خودش فقط یک خط موبایل و یک ماشین داشت که شکایت اداره دارایی روی اونها هست و ما دارایی نداریم برای کسر جریمه ناحق و اجباری از ما بعنوان ورثه خواستن بدهی رو پرداخت کنیم. آیا به گردن من و خواهرم هست پرداخت این بدهی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود