معرفی بهترین وکیل خانواده در چالوس

معرفی-بهترین-وکیل-خانواده-در-چالوس

فهرست مطالب مقاله

معرفی بهترین وکیل خانواده در چالوس

امور خانواده از مسائلی حقوقی هست که در جامعه امروز به دلیل گستردگی حجم پرونده ها و گاها پیچیدگی قوانین آن دادگاه جداگانه ای برای رسیدگی  پرونده های آن در قانون تشکیل شده است بنابراین برای پیگیری امورات حقوقی نیاز است که وکیلی انتخاب شود که که علاوه بر دانش و فن و تجربه کافی با رویه دادگاه ها هم آشنایی داشته باشد و دلایل محکم را جمع آوری نموده تا به نتیجه رضایت بخش برای موکل در دادگاه برای احقاق حقوق خود منجر شود سامانه وکیل نوین با معرفی بهترین وکیل خانواده در چالوس امکان ارتباط با وکیل متخصص خانواده را برای شما فراهم نموده است.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در چالوس

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

چه پرونده هایی در دادگاه خانواده رسیدگی میشود:

1-نامزدی و خسارت های ناشی از برهم زدن نامزدی

2-الزام به ثبت ازدواج دائم و اثبات رابطه زوجیت

3-استرداد جهیزیه،تامین دلیل جهیزیه،تامین خواسته جهیزیه

4-مطالبه مهریه یا مهر المثل و مطالبه نفقه معوقه و جاری و آینده ترک انفاق و تمکین یا نشوز زوجه

5-موارد عسر و حرج زوجه در زندگی زناشویی و تقاضا طلاق از طرف زوجه

6-رسیدگی به طلاق از طرف مرد یا طلاق توافقی طلاق بائن طلاق رجعی و رجوع در طلاق از طرف مرد

7-رسیدگی به موارد فسخ نکاح

8-حضانت فرزند و حق ملاقات فرزند و اثبات نسب و نفی ولد

9-حجر قیمومیت و نصب و عزل قیم و دادن حکم رشد

10-امور راجع به غایب مفقود اثر و تصمیم راجع به اموال غایبپ

1- معرفی بهترین وکیل مطالبه خسارت نامزدی در دادگاه خانواده

-نامزدی چیست و چطور کار به داد گاه خانواده کشیده میشود؟

یکی از تفاوت های اصلی عقد و نامزدی این است که عقد خواندن صیغه دائم است و زن و شوهر رسما توافق کتبی به عمل می آورند اما نامزدی برای شناخت طرفین از هم برای مدتی متعارف به عمل می آید تا کورکورانه طرفین تن به ازدواج با کسی که شناختی از جهت فکری و اجتماعی او ندارد،ندهد و در دوره نامزدی این امکان فراهم می آید که دختر و پسر با روحیات و اخلاقیات یکدیگر بهتر و عقلانی تر آشنا بشوند حال ممکن است که در این دوران طرفین به اختلاف بخورند و نامزدی بهم بخورد در این صورت ممکن است از دادگاه خانواده درخواست برگرداندن هدایایی که در این دوران بذل شده از طرف خانواده ها داده شود

قانون مدنی در تعریف نامزدی بیان میدارد: 

نامزدی وعده ازدواج است که ایجاد علقه زوجیت نمیکند اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخته شده ‌باشد بنابراین هر یک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده می‌‌تواند از وصلت کردن خودداری کند و طرف دیگر نمی‌تواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید.

-در چه زمانی نامزد میتواند در دوران نامزدی مطالبه خسارت کند:

هر یک از نامزدها می ‌تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایائی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده ‌است مطالبه کند اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایائی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می‌شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده‌ باشد.

 

2- معرفی بهترین وکیل الزام به ثبت ازدواج در دادگاه خانواده

-ثبت ازدواج چیست و چطور که به دادگاه خانواده کشیده میشود؟

ثبت ازدواج دائم یکی از موضوعاتی بسیار مهم در جامعه است که عدم ثبت آن منجر به هرج و مرج در جامعه میشود و قانون برای اینکه به اطفال متولد شده شناسنامه بدهد و اسم بچه ها در شناسنامه آنها قید شود و زوجه برابر قانون برای اینکه بتواند حقوق مالی خود را دریافت کند نیاز است که زوج ملزم به ثبت ازدواج شود حال خیلی وقت ها اتفاق می افتد که زوج نسبت به این امور بی توجهی دارد و حاضر نیست در محضر عقد نکاح را رسمی میکند که در این صورت برای جلوگیری از بروز هرج مرج ها این عمل یک جرم تعزیری است که زوج به آن محکوم میشود.

مرجع درخواست الزام به ثبت ازدواج دادگاه خانواده است که به آن رسیدگی میکند و در صورتی که زن برای ادعا خود دلایل و شواهدی داشته باشد که بتواند رابطه زوجیت را احراز کند دادگاه خانواده زوج را ملزم به ثبت ازدواج میکند دلایل زوجه میتواند اعم از سند غیر رسمی ازدواج،اقرار مرد یا شهادت دو نفر برای داشتن رابطه زوجیت آنهاست.

قانونگذار ثبت ازدواج دائم را الزامی دانسته و حتی در صورت عدم ثبت ازدواج از طرف مرد او جرم تعزیری را انجام داده است که به آن محکوم میشود اما ازدواج موقت نیازی به ثبت ندارد مگر در صورتی که زوجه باردار شده باشد یا اینکه در عقد نامه ازدواج موقت این مورد شرط شود و زوج در این صورت الزام به ثبت میشود

نکته دیگر اینکه زوجه میتواند به خاطر عدم ثبت نکاح در دادسرا علیه شخص زوج شکایت کند به شرطی که زوج در دادگاه خانواده محکوم شود.

-نمونه ای از دادخواست الزام به به ثبت ازدواج:

احتراما به استحضار عالی مي رساند :

اینجانب …………… به موجب عقدنامه مورخ ……………. با آقای ………………. عقد نكاح دائم منعقد نموده ایم كه ثمره این ازدواج تعداد ………… فرزند دختر / پسر به نام های …………….. می باشد . با این حال متاسفانه علی رغم توافق به عمل آمده پیش از ازدواج مبنی بر ثبت نکاح ، خوانده محترم تاكنون از ثبت نمودن عقد ازدواج مذکور امتناع نموده و از آن جهت که ثبت واقعه نكاح برای صدور شناسنامه فرزندان و درج نام آنان در شناسنامه والدين الزامی است ، مستندا به ماده 220 قانون مدنی و همچنین ماده 31 قانون ثبت احوال ، صدور حكم محكوميت خوانده به ثبت عقد ازدواج دائم با شرايط و مدت مندرج در عقدنامه مذكور به انضمام کليه خسارات و هزينه دادرسی مورد استدعای اینجانب است .

با تشکر و تجدید احترام ؛

نام و نام خانوادگی …………….

امضاء ……………………

3- معرفی بهترین وکیل استرداد جهیزیه در دادگاه خانواده

-جهیزیه و استرداد جهیزیه چیست و چطور این دعوا به دادگاه خانواده کشیده میشود؟

جهیزیه یا اثاث البیت به وسایلی گفته میشود که دختر و پسر برای استمرار زندگی زناشویی توافق به عمل می آورند که در زندگی مشترکشان هرکدام قسمتی از وسایل را برعهده بگیرد و تهیه کند حال برای جلوگیری از اختلاف و تشخیص صحت ادعا یک عرف مرسومی وجود دارد که اموال را خویشاوندان دو طرف سیاهه مینمایند به عبارت دیگر سیاهه یک برگه عادی است که خانواده ها جهازی که از طرف مرد و یا زن به خانه مشترک برده میشود را در آن برگه قید میکنند و از طرف مقابل امضایی میگیرند و دو نفر شاهد زیر برگه را امضا میکنند که مالکیت اموال مشخص شود که متعلق به چه طرفی است که در صورت بروز اختلاف هر کدام بتواند به دادگاه خانواده رجوع کرده و درخواست مطالبه آن را داشته باشد.

ممکن است زوجین بنابه دلایلی بین خود جدا زندگی کنند و زوج جهاز متعلق به زن را به او برنگرداند و بر روی آن ها تصرف داشته باشد که در این صورت زن با اصل عقد نامه و برگه سیاهه و شهادت شهود میتواند مالکیت خود را احراز نموده و از دادگاه استرداد جهاز خود را درخواست کند و در صورتی که سیاهه موجود نباشد طرفین باید این موضوع که مال متعلق به چه شخصی است را با گرفتن اقرار از طرف مقابل خود یا شهادت شهود اثبات نمایند.

معرفی-بهترین-وکیل-خانواده-در-چالوس

4- معرفی بهترین وکیل مطالبه مهریه زوجه در دادگاه خانواده

-مهریه چیست و نحوه  دعاوی آن در دادگاه خانواده به چه صورت است؟

مهریه مالی مشخص است که در زمان عقد نامه نکاح بین زن و شوهر تعیین میشود و از لحظه عقد به مالکیت زوجه در می آید و این مهریه میتواند هر چیزی که ارزش مالی را داشته باشد تعیین شود ممکن است یک زمین مشخص باشد یا اتومبیل مشخص زوج یا یک آپارتمان معین یا اینکه تعیین شدن مهریه سکه بهار آزادی مشخص در تعداد معلوم در ذمه زوج باشد که معمولا در عرف نکاح ما سکه طلا برای عقد نکاح تعیین میشود و به طور کلی مال غیر شرعی و غیر عقلی نمیتواند به عنوان مهر قرار بگیرد و تعیین این نوع  مهر باطل است.

انواع مهریه:

1-مهر المسمی:همان مهری است که در عقد نامه مشخص است و به مقدار مشخص قابل تعیین در مهر المسمی اگر مرد با زن خود به هیچ عنوان نزدیکی نکرده باشد زن مالک نصف مهر میشود.

2-مهر المثل:گاهی ممکن است در عقد ازدواج مهر المسمی تعیین نشود و تعیین نکردن مهریه در عقد دلیل بر این نیست که زن مستحق مهری نباشد که در این صورت اگر مرد با زن نزدیکی کرده باشد زن مستحق آن است که این مهر المثل توسط دادگاه بر اساس شایستگی زن از جهت زیبایی و تحصیلات و خانواده و باکرگی و اصالت خانواده تعیین میشود.

3-مهر المتعه:اگر مرد در عقد ازدواج مهریه تعیین نکرده باشد و در طول زندگی با زوجه خود نزدیکی نکرده باشد زوجه در این صورت مستحق مهر المتعه است که در این صورت میزان تعیین مهریه بر اساس استطاعت مالی مرد است

نکته ای وجود دارد این است که در عقد نکاح موقت مهریه باید تعیین شود و در صورتی که مهریه تعیین نشود عقد باطل است

-مطالبه مهریه از دادگاه به چه صورت است؟

مهریه به هر اندازه که باشد چه در ازدواج دائم و چه در ازدواج موقت از طریق دادگاه قابل مطالبه است و قبل از تقدیم دادخواست مطالبه مهریه میتوان از دادگاه قرار تامین خواسته از دادگاه تقاضا کرد که اموالش توقیف شود و دیگر قابل نقل و انتقال نباشد و برخلاف نفقه مهریه احتیاج به تمکین از طرف زن ندارد و زن به محض عقد در دفتر خانه و مشخص شدن مهریه مالک آن میشود در دادگاه زن باید مالی را از طرف شوهر به دادگاه معرفی کند تا دادگاه بتواند دستور فروش آن را بدهد و این مال نباید از مستثنیات دین باشد یا اینکه اگر شوهر مالی نداشته باشد اما کارمند و حقوق بگیر باشد زوجه میتواند تقاضا کسر یک سوم حقوق شوهر تا پایان مهریه را درخواست کند.

-مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت چگونه است؟

چون سند ازدواج سند رسمی مطالبه مهریه میتواند از طریق اجرای ثبت باشد و در دفتری که ازدواج صورت گرفته سردفتر دار آن به اداره ثبت صدور اجراییه را ارسال میکند و زوج را از مفاد اجرائیه مطلع میکند از تاریخ ابلاغ اجرائیه، زوج یا ضامن باید ظرف ده روز دین را بپردازد یا ترتیبی برای پرداخت دین خود بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای سند را میسر کند.

5- معرفی بهترین وکیل پرداخت نفقه در دادگاه خانواده

-نفقه چیست و دادخواست طرح دعوا در دادگاه خانواده به چه صورت است؟

نفقه به معنای آن است که کلیه مخارج و هزینه های عرفی زن مثل لباس ، تغذیه، پوشاک و مسکن و هزینه های درمانی و ایاب و ذهاب و کلیه هزینه های عرفی دیگر بعد از تحقق عقد نکاح دائم به صورت مادام العمر بر عهده مرد قرار میگیرد و همچنین مرد باید نفقه فرزندان خود تا رسیدن به سن معین تا رشید و بالغ شدن برعهده بگیرد. ولی در نکاح موقت نفقه وجود ندارد و شوهر الزامی به پرداخت هزینه های عرفی زن ندارد مگر آنکه در عقد نامه شرطی خلاف این را قرار دهند.

انواع نفقه:

1-نفقه زوجه :

نفقه زوجه جز حقوقی است که زن بعد از تحقق عقد نکاح دائم مستحق آن است و در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی مرد زن میتواند دادخواست ترک انفاق و الزام زوج به پرداخت نفقه معوقه و جاریه و آینده را از دادگاه بخواهد و دادگاه خانواده به این دیگر توجه ندارد که مرد آیا توان پرداخت دارد یا خیر در هر صورت محکوم میشود ولی در پرداخت نفقه یک شرط وجود دارد که زن در آن صورت مستحق شناخته میشود و  آن این است که زن از شوهر خود تمکین داشته باشد و تمکین شامل دو نوع است تمکین عام و تمکین خاص هست

تمکین عام در اصطلاح حقوقی به معنای اطاعت از مرد در امور زندگی می باشد . مانند سکونت در منزلی که شوهر انتخاب کرده ، عدم خروج از منزل بدون اجازه از شوهر و حسن معاشرت با شوهر که عبارتست از خوش رفتاری با شوهر و رعایت نظافت و آرایش خود برای شوهر ؛ به نحوی که زمان ، مکان و شرایط خانوادگی به آنها اجازه داده است .

و منظور از تمکین خاص همان مسئله نزدیکی است که مرد اگر بخواهد با زن خود نزدیکی داشته باشد زن باید تمکین کند و گرنه ناشزه به حساب می آید و دیگر مستحق نفقه نیست

در نفقه زوجه مالدار بودن زن یا عدم توانایی مرد در دادن نفقه ثاثیری در پرداخت نفقه ندارد و مرد در هر صورت محکوم میشود.

2-نفقه اقارب:

اقارب به معنای خویشاوندان نسبی هر شخص گفته میشود و برای اینکه بستگان یک شخص مستحق نفقه باشند اولا باید در خط عمودی قرار بگیرند به این معنا که بستگان مستحق نفقه شامل پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ و هرچه بالاتر رود و فرزندان و نوادگان و هرچه پایین تر رود باشند و نفقه اقارب شامل در خط افقی مثل برادر و خواهر و عمه و دایی و عمو و خاله نمیشود و فرد واجب النفقه الزامی به دادن نفقه به آن ها ندارد اما در خط عمودی فرد واجب النفقه ملزم به دادن نفقه به بستگان مستحق نفقه است دوما یکی از شرایط پرداخت نفقه اقارب برخلاف نفقه زوجه آن است که فرد مستحق نفقه نادار باشد و شخص واجب النفقه دارا باشد و از پرداخت نفقه امتناع کند.مثل انکه نفقه پدر و مادر پیر که در امدی ندارند با فرزاندانی است که استطاعت مالی دارند یا نفقه فرزندان که به سن رشد نرسیدند یا بیمارند و به هر دلیل توانایی کار کردن ندارند بر عهده پدر و مادری است که در آمد کافی دارند و در اینجا اگر فرد واجب النفقه که از پرداخت نفقه خودداری میکند شخص مستحق نفقه می تواند در دادگاه خانواده دادخواست الزام به پرداخت نفقه را بخواهد.

6- معرفی بهترین وکیل طلاق در دادگاه خانواده

طلاق یک عملی است که به معنای پایان دادن به عقد نکاح و پایان دادن زندگی زناشویی است که هم میتواند شامل طلاقی باشد که از طرف مرد باشد یا طلاقی باشد که از طرف زن صورت بگیرد و هم شامل طلاق توافقی و رضایت دو طرف.

طلاق از طرف مرد:

طلاق حق مرد است و زن علی الاصول حق طلاق ندارد مگر در شرایط خاص ماده 1130 قانون مدنی

طلاق دادن حق شوهر است و شوهر هر زمان که بخواهد میتواند به دادگاه مراجعه کرده و بعد از دادن کلیه حق و حقوقات زن او را  گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرد و به دفتر خانه مراجعه کرده وزن خود را طلاق دهد طلاقی که از طرف مرد واقع میشود طلاق رجعی است به این معنا که مرد بعد از خواندن خطبه طلاق به مدت سه ماهی که زن باید عده طلاق نگه دارد میتواند به او رجوع کند و دوباره به عقد با او برگردد که در اینجا نیاز به خواندن عقد نکاح مجدد نیست و مرد همین که قصد خود را آشکار نماید و همین که روسری را از سر زن خود در بیارد و با او رایطه جنسی برقرار کند حکایت از رجوع او دارد و در مدت سه ماهه عده، نفقه زن بر عهده شوهر است و در این مدت زن و شوهر از یکدیگر در صورت فوت همدیگر ارث میبرند

طلاق از طرف زن:

خیلی از مردم باور دارند که حق طلاق تنها مختص مردان است و زنان مطابق قانون از این حق برخوردار نیستند؛ درصورتی که با ملاحظه قوانین مرتبط با این موضوع در قانون، مواردی برای جدایی از طرف زن نیز تعریف شده است که در صورت وجود این موارد، امکان اجرای آن به درخواست زن نیز وجود دارد. اگر به قانون مدنی سابق نگاهی بیاندازیم، مرد می‌تواند هر زمان که بخواهد بدون هیچ‌گونه دلیلی از زن خود جدا شود اما در قانون مدنی جدید، مطابق ماده ۱۱۳۳، جدایی از طرف مرد نیازمند ارجاع به داوری و گواهی عدم امکان سازش است؛ علاوه‌بر این قانون‌گذاران، مواردی را جهت جدایی به درخواست زن پیش‌بینی کرده‌اند تا زنان نیز این امکان را داشته باشند که درصورت وجود مواردی بتوانند، درخواست طلاق بدهند. در ادامه به موارد جدایی از طرف زن اشاره خواهیم کرد:

  • اعتیاد شوهر
  • نپرداختن نفقه حداقل به مدت 6 ماه
  • مریضی سخت شوهر
  • بچه‌دار نشدن زوج
  • ترک زندگی توسط شوهر
  • ازدواج مجدد شوهر بدون رضایت همسر اول
  • سوء رفتار شوهر مانند: ضرب و جرح، توهین و …
  • محکوم شدن شوهر به بیش از 5 سال زندان
  • خیانت شوهر
  •  عدم تهیه مسکن توسط شوهر
  •  بلاتکلیف رها کردن زن توسط شوهر
  •  عدم برقراری رابطه جنسی و …

طلاق توافقی:

طلاق توافقی به معنای آن است که زن و شوهر با یکدیگر توافق میکنند که از یکدیگر جداشوند که معمولا مرد در ازای بخشش کلی یا جزئی مهریه توسط زن این حق را به زن میدهد که طلاق بدهد یا به زن وکالت نامه جهت طلاق به صورت رسمی بدهد و نکته اینکه طلاق از طرف زن و طلاق توافقی طلاق بائن است و مرد دیگر نمیتواند در مدت عده زن به او رجوع کند.

معرفی-بهترین-وکیل-خانواده-در-چالوس

مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی

باید توجه داشت که انجام مراحل طلاق توافقی با وکیل اجباری نیست ولی پر واضح است که بودن وکیل مزایای فراوانی دارد از جمله سرعت در کار، جلوگیری از تنش و درگیری، عدم نیاز به مراجعه موکل که ممکن است مانع کار خود او باشد،کیفیت انجام کار با وکیل و حفظ حقوق موکل و رعایت موازین و مصالح موکل در دادنامه طلاق است که بعدا پس از ثبت طلاق دیگر قابل تغییر یا اصلاح نیست و عمدتا زوجین در مراحل طلاق توافقی که بدون حضور وکیل طلاق توافقی انجام می دهند توافقاتی را به عمل می آورند که موجب دردسر و گرفتاری ایشان در اجرای تعهدات هریک از زوجین در دادنامه طلاق می باشد و مجبور می شوند پس از ثبت طلاق، مجددا جهت احیای حقوق قانونی خود دعاوی مختلفی را در مراجع قضایی، مطرح و پیگیری نمایند که گاه منجر به بروز حوادث ناگوار و درماندگی زوجین می گردد مثل اختلاف در حضانت فرزند مشترک یا نفقه او یا میزان ملاقات یا نحوه وصول مابقی مهریه و امثالهم.
لذا سپردن کار به وکیل طلاق توافقی پاکدست و با تجربه می تواند از تحمیل هزینه های اضافی و گرفتاری های حقوقی بعدی به شما کمک کند.
سوال : آیا در طلاق توافقی نیاز به حضور زوجین در مراحل دادگاه میباشد؟ در زمان تقدیم دادخواست چطور؟
خیر در هیچ یک از مراحل دادرسی نیازی به حضور زوجین نمیباشد.
سوال : آیا زوجه برای بخشیدن مهریه یا سایر حقوق مالی لازم است که قبل از دادن وکالت به وکیل به دفتر اسناد رسمی یا دفتر ازدواج طلاق مراجعه نماید ؟
خیر احتیاجی نمیباشد زیرا صورت جلسه ای که در مجموعه ما در خصوص حقوق مالی طرفین تنظیم میگردد منطبق بر ماده ۱۰ قانون مدنی بوده و نسبت به طرفین لازم الاتباع میباشد.و همان صورت جلسه جهت تنظیم دادنامه به دادگاه ارائه میگردد.

7- معرفی بهترین وکیل حضانت فرزند در دادگاه خانواده

حضانت به معنای نگهداری فرزندان است که هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است از این جهت حق است چون قانون مشخص کرده فرزندان در چه سنی باید پیش کدام یک از والدین باشد و از جهتی تکلیف است که طرفین از بر عهده گرفتن مسئولیت حضانت شانه خالی نکنند

  • ماده 1168 قانون مدنی: مطابق با این ماده حضانت فرزند هم حق و هم تکلیف والدین است.
  • ماده 1169 قانون مدنی: مطابق با این ماده برای حضانت کودکی که والدین او از یکدیگر جدا شده اند، تا سن 7 سالگی مادر اولویت داشته و پس از آن پدر حضانت فرزند را بر عهده دارد.
  • ( تبصره وارد شده به این ماده از قانون مدنی در خصوص حضانت فرزند بیان می دارد که بعد از سن 7 سالگی در صورت وجود اختلاف، حضانت فرزند با رعایت مصلحت کودک بر عهده دادگاه می باشد.)
  • ماده 1170 قانون مدنی: اگر مادر در مدت زمانی که حضانت فرزند را برعهده دارد دچار جنون شود و یا به دیگری شوهر کند، حق حضانت فرزند با پدر خواهد بود.
  • ماده 1171 قانون مدنی: مطابق با این قانون درصورت فوت یکی از والدین حضانت فرزند با آن که زنده است خواهد بود حتی اگر متوفی پدر طفل بوده باشد و برای او قیم معین کرده باشد.
  • ماده 1172 قانون مدنی: هیچ یک از والدین حق ندارد در مدت زمانی که حضانت فرزند را برعهده دارد از نگهداری او امتناع کند.
  • ماده 1173 قانون مدنی: هرگاه در اثر عدم مراقبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که حضانت فرزند را بر عهده دارد، صحت جسمانی یا تربیت اخلاقی فرزند دچار مشکل شود یا در معرض خطر باشد، محکمه می تواند به تقاضای نزدیکان طفل، قیم او یا تقاضای رییس قوه قضاییه تصمیم مبنی بر حضانت فرزند اخذ کند.

مصادیق عدم مراقبت و یا مشکلات اخلاقی والدین در زمان حضانت فرزند عبارتند از:

  • اعتیاد به الکل، مواد مخدر و قمار
  • آشکار شدن به فساد اخلاقی و فحشا
  • مبتلا شدن به بیماری های روانی ( در این مورد تشخیص پزشکی قانونی الزامی است)
  • سواستفاده از کودک و اجبار او به انجام مشاغل غیر اخلاقی
  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد معمول
  • ماده 1174قانون مدنی: مطابق با این قانون چنانچه والدین فرزند به علت طلاق یا هر علت دیگری در یک منزل سکونت نداشته باشند، هرکدام از والدین که حضانت فرزند را برعهده ندارد، حق ملاقات او را دارد. مشخص کردن زمان، مکان و موارد مربوط به ملاقات فرزند در صورت وجود اختلاف بین والدین بر عهده دادگاه می باشد.
  • ماده 1175 قانون مدنی: مطابق با این قانون نمی توان فرزند را از پدر یا مادری که حضانت فرزند را بر عهده دارد گرفت مگر در صورت وجود علت قانونی

در قانون حمایت خانواده نیز در خصوص حضانت فرزند مواد بسیاری ذکر گردیده است.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل خانواده در چالوس

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد  .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی فوری
با تکمیل فرم ظرف نیم ساعت با شما تماس گرفته میشود