جرم کلاهبرداری رایانه ای
با توسعه اینترنت و ورود رایانه ها به عرصه زندگی خصوصی و کاری افراد باعث تسهیل ارتباطات و انجام سریع کارها و فعالیت ها شده و مورد اسقبال همگان قرارگرفته است؛جرم کلاهبرداری از جرایم قدیمی و مهم تمامی دوران ها بوده است .
جرم کلاهبرداری رایانه ای از جرایم سایبری و رایانه ای است.
جرایم سایبری به دلیل غیر ملموس بودنشان رقم سیاه بالایی دارند و اطلاعات دقیق و واضحی در دسترس نیست. به جرم کلاهبرداری رایانه ای هم در قانون تجارت و هم در قانون جرایم رایانه ای اشاره شده است.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص کلاهبرداری رایانه ای
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
تعریف جرم کلاهبرداری
تحصیل مال یا وجه غیر با فریب و حیله و نیرنگ را کلاهبرداری می گویند ؛ در این نوع جرم وسیله ارتکابی رایانه و کامپیوتر است. کلاهبرداران از هوش و استعداد خوبی بهره دارند و برای مرتکب شدن این جرم بجز این استعداد و هوش نیازمند تخصص و مهارت در رایانه نیز هستند.
کلاهبردار با متوسل شدن به روش های فریبانه زمینه ای می چیند تا بزه دیده خودش مال را تسلیم وی کند.
کلاهبرداری جرم مقید به حصول نتیجه است و مجرم حتما باید از مال استفاده کند تا محقق شود.
نحوه ارتکاب جرم کلاهبرداری رایانه ای
کلاهبرداری بانکی:
از معروف ترین این جرم کلاهبرداری های بانکی است که معمولا از دو طریق انجام می شود:
نوع اول : فردی که در نوشتن برنامه نویسی مهرت دارد از طریق رایانه و تغییر در کدهای برنامه نویسی در سیستم حسابهای بانکی فرد مشخص که اطلاعات وی را دارد، وارد میشد و بدون اینکه از طریق پیامک به فرد اطلاع رسانی شود وجوه را به کارت دیگر و از آن کارت به کارت دیگر و به همین ترتیب منتقل می کند.
نوع دوم: فردی از طرف سازمان یا یک نهاد دولتی یا خصوصی با فرد مورد نظر تماس گرفته و مژده برنده شدن مبلغی را به او می دهد و از او مشخصات کارت بانکی اورا میخواهد کلاهبردار با دستیابی به آن مشخصات از کارت فرد برداشت می کند در نوع دیگر کلاهبردار به جای دریافت مشخصات کارت بانکی از فرد میخواهد تا به ای تی ام یا همان درگاه های عابر بانک رفته و اقداماتی را که فرد می گوید انجام دهد بدین ترتیب جرم را مرتکب می شود.
این دو فقط مصداق هایی از این جرم هستند همواره که تکنولوژی و ذهن آدمی پیشرفت می کند.
برای کسب مشاوره با وکلای متخصص جرم کلاهبرداری رایانه ای با گروه وکلای نوین به شماره 09026220322 تماس بگیرید. |
فیشینگ
فیشینگ شیوه ایست که مجرمان اطلاعات را مثل کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم …و CVV2 را از طریق رایانه و برنامه های مربوط به آن برداشته و مقدمه کلاهبرداری را ایجاد می کنند.
شبکه های اجتماعی، سایت های خرید و فروش و درگاه های پرداخت آنلاین از این تله ها هستند.
کلاهبرداری فیشینگ توسط ایمیل و پیامک ها نیز انجام می گیرد و قربانی مستقیماً اطلاعات شخصی و محرمانه خود را در وبلاگ ها و سایت های جعلی که در ظاهر کاملا شبیه وب سایت های دیگر است وارد می کند.
مجازات کلاهبرداری رایانه ای
بر طبق ماده 13 قانون جرایم رایانه ای:هركس به طور غیرمجاز از سامانههای رایانهای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن دادهها یا مختل كردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یكصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص کلاهبرداری رایانه ای
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .
نتیجه
در این ماده قانونی برای جلوگیری از خلاء قانونی وجه و مال و منفعت و امتیاز مال و حتی خدمات نیز لحاظ شده است.و صرف وجه نقد و پول و مال بیان نشده است. مجازات این جرم عللاوه بر برگرداندن مال مورد کلاهبرداری حبس و یا جزای نقدی و یا هردو مورد بیان شده است.
جرایم رایانه ای مثل کلاهبرداری رایانه ای همچون کوه یخ هستند که در خصوص قسمت کوچکی از آن آمار و اطلاعات وجود دارد و قسمت اعظم آن همان طور که غیر قابل دیدن است و زیر آب می ماند به دلیل مواردی همون کم بودن مبلغ و یا عدم پیگیری قربانی و عدم امکان شناسایی مجرم آماری در دسترس نیست.
برای کسب مشاوره با وکلای متخصص جرم کلاهبرداری رایانه ای با گروه وکلای به شماره 09026220322 تماس بگیرید. |