بهترین وکیل چک + قانون جدید چک
بهترین وکیل چک در سامانه وکیل نوین تونست به من کمک کنه که خیلی زود مبلغ چکم را بگیرم که مبلغ هنگفتی هم بود. شما هم اگر به وکیل چک نیاز داشتید، میتوانید با بهترین وکیل چک در سامانه وکیل نوین ارتباط برقرار کنید.
چک، سند در حکم لازمالاجرا
در قانون ما، چک سندی است که در آن صادرکننده تعهد میکند که مبلغ نوشته شده بر روی آن را به دارنده بپردازد که برای پرداخت آن، صادرکننده به بانک دستور پرداخت را میدهد.
در قانون ما، چک به عنوان یک سند در حکم لازمالاجراست به این معنا که اگر چک پاس نشود، دارنده میتواند مستقیما به اجرای ثبت رفته و با معرفی اموال صادرکننده، اموال را توقیف کرده و مبلغ چک را از آنها برداشت کند. دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه و صرف هزینه و وقت زیاد نیست.
البته باید صادرکننده اموالی داشته و دارنده نیز از اموال او آگاهی داشته باشد. اما معمولا اینطور نیست یعنی یا صادرکننده به هر دلیل مثل انتقال اموال، اموالی ندارد و یا دارنده، صادرکننده را نمیشناسد به خصوص در چکهای در وجه حامل که اسم شخص خاصی روی آن قید نشده و با ظهرنویسی(پشتنویسی) قابلیت انتقال را دارند. در این صورت، دارنده باید به دادگاه مراجعه کند.
دادگاه صالح به رسیدگی
برای تشخیص اینکه کدام مرجع قانونی صالح برای رسیدگی به مطالبه وجه چک است، باید به مبلغ چک توجه کرد. اگر مبلغ چک تا ۲۰ میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف و اگر بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، دادگاه صلاحیت دارد. اگر چک وجه کیفری هم داشته باشد، دادسرا صالح است. البته به موجب قانون جدید، دارنده باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست یا شکایت خود را ثبت کند و سپس، به مراجع صالح فرستاده میشود.
چنانچه نیاز به وکیل چک دارید، میتوانید با مراجعه به فرم مربوطه درخواست خود را ثبت کنید،و با بهترین وکیل چک ارتباط برقرار کنید.
تغییرات قانون جدید چک
قانون جدید چک با هدف حمایت بیشتر از دارنده و جلوگیری از افزایش چک برگشتی، تغییراتی را ایجاد کرده است که بیشتر آنها مربوط به ضمانتاجرای پاس شدن چک میباشد که البته نسبت به قوانین قبلی شدیدتر میباشد. برخی از این تغییرات عبارتند از:
- اشخاص فقط میتوانند یک دسته چک داشته باشند و دیگر مانند قبل نمیتوانند از هر حسابی یک دسته چک بگیرند بلکه کلا یک دسته چک دارند.
- اگر شخصی چک بکشد اما چکش برگشت بخورد، علاوه بر حسابی که چک برای آن صادر شد، در هر بانکی که حساب داشته باشد، حسابش مسدود تا وجه چک تامین شود. در قانون قبلی، اگر حسابی که چک برای آن صادر شده، پول کافی نداشت، دارنده فقط میتوانست نسبت به همان حساب دادخواست بدهد یا شکایت کند اما در این قانون در هر بانکی که صادرکننده حساب داشته باشد، میتوان مبلغ چک را از آنها برداشت کرد.
- کارمندان بانک موظف هستند که غیرقابلپرداخت بودن چک را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت نماید و با دریافت کد رهگیری و درج آن در گواهینامهای که مشخصات چک و هویت و نشانی کامل صادرکننده در آن ذکر شده باشد، علت یا علل عدم پرداخت را صریحاً قید و آن را امضاء و مهر و به متقاضی تسلیم نماید. به گواهینامه فاقد کد رهگیری و فاقد مهر شخص حقوقی در مراجع قضائی و ثبتی ترتیب اثر داده نمیشود.
- اگر چک صادرکننده برگشت بخورد و تکرار شود، دیگر حق افتتاح حساب جدید در هیچ بانکی ندارد. و در صورت تکرار بیشتر، حتی وام هم از هیچ بانکی نمیتواند دریافت کند. همچنین، در صورت تکرار، علاوه بر مجازاتهای قانونیف توقیف ماشین و خانه و … صادرکننده نیز در دستور کار قرار میگیرد.
مشاوره حضوری و یا مشاوره تلفنی با وکیل متخصص چک
تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد .